Zomervakantie Midden-Nederland - de leukste dagjes uit

Wat te doen in de zomervakantie? Trek er lekker op uit!

Leukste zomeruitjes in regio midden Redactioneel door
Foto 1. Niets is zo zomers als een dagje strand! Maak er een actief dagje van bij Natural High. Foto: DagjeWeg.NL

14 juli 2024 bijgewerkt: 17 juli 2024 Toerisme Landelijk Vakantie! De regio midden zwaait dit jaar als tweede de deuren van school en werk achter zich dicht. Eindelijk zomervakantie! Tijd om leuke dingen te doen en te genieten van de zon en zomerse gezelligheid. Nog geen idee wat te doen? Hier vind je de leukste dagjes uit voor de zomervakantie in Midden-Nederland!

Uitje dat klinkt als een klok

Gesponsorde bijdrage Utrecht - Zin in een dagje uit waar je helemaal blij van wordt? Dan ben je helemaal op je plek in Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland. Overal klinkt muziek en zijn leuke dingen te doen en te ontdekken. Ga mee met de muzikale rondleiding, draai zelf aan de wiel van het draaiorgel, ga op onderzoek in de Museum Expeditie en speur naar orgelaapje Toon. Tijdens de Zomer in Museum Speelklok kun je zelfs een muzikale reis door de tijd maken in een spannende Escape Game! En wat dacht je van een speciale Brainfreeze speurtocht vol zomerse puzzels? Vind alle ijsjes en componeer je eigen zomerhit in de Muziekfabriek. Zomerser kan het bijna niet.

Zelfs buiten op de straten van Utrecht kom je Museum Speelklok tegen, want daar rijdt de Speelklok Roadshow rond voor een vrolijke zomertour. Eigenlijk een beetje het museum in het klein, want ook bij de schattige tuktuk kun je zelf muziek maken en op Toon-speurtocht. En je ontdekt meteen alles over straatorgels.

Foto 2. Voor een dagje vol muziek en vrolijkheid ga je naar Museum Speelklok deze zomer. Foto: Museum Speelklok
Leuk voor de allerkleinsten: ontdek het nieuwe nijntje museum in Utrecht.

Middeleeuwse zomer op Slot Loevestein

Poederoijen - Zet een ridderhelm op of kleed je als een jonkvrouw en reis naar de middeleeuwen op Slot Loevestein. Zodra je door de poort loopt kom je terecht in een straatje waar de tijd heeft stilgestaan en de bewoners uit de middeleeuwen nog rondlopen. Naast ridders en jonkvrouwen zie je ook de mensen die werken op het kasteel en de soldaten die het slot veilig moeten houden. Dwaal door hun tentenkampen, leer boogschieten, speel de spelletjes van vroeger en doe mee met de ridder- en jonkvrouwspelen. Moe van al die activiteiten? Ga lekker knutselen of kleuren in het tuighuis, of luister in de Zael om 11:00 uur of om 13:00 uur het spannende verhaal over Ridder Dirc Loef. Daarna is het de hoogste tijd voor musketschieten, buskruit laten ontploffen in de Kruittoren, het waterspel en de Hugo speurtocht. Of bezoek de interessante expo Tegenpolen.

Foto 3. Beleef de middeleeuwen bij Slot Loevestein. Foto: Slot Loevestein

Ontdek de magie van de media

Gesponsorde bijdrage Hilversum - Ga deze zomer zelf aan de slag met allerlei media in Mediamuseum - Beeld & Geluid! Regisseer een speelfilm, ontdek hoeveel invloed media hebben op ons dagelijkse bestaan en word zelf een nieuwsmaker in dit interactieve museum. Hier is van alles te doen! Een bezoek begint bij de Tune in, waar je binnen een paar minuten in de museum-app je eigen Mediaprofiel maakt met al je persoonlijke interesses. Aan het einde van je reis door medialand zie je in de app wat je allemaal gedaan hebt: van de spelletjes die je hebt gespeeld tot zelfgemaakte filmpjes. Tijdens de zomervakantie is er zelfs nóg meer te doen!

Zo zijn er elke woensdag gratis workshops waarin je alles leert over de wereld van influencers. Kun je vanaf 12 juli de te gekke attributen zien die de ochtendshow Jan-Willem Start Op van grote artiesten heeft gekregen. En verzamel je van 22 juli tot en met 8 augustus herinneringen in de spectaculaire game Nova & De Herinneringsmachine.

Foto 4. Dompel je onder in de wereld van de media in het Mediamuseum - Beeld en Geluid. Foto: Jorrit Lousberg

Ontmoet panda's en koala's

Rhenen - Al gehoord van Koalia? Het is de enige plek in Nederland waar je koala's kunt zien en is te vinden in Ouwehands Dierenpark. Hier leven ze sinds een paar maanden in hun eigen verblijf, helemaal ingericht naar wat koala's nodig hebben. Ze hebben zelfs verwarmde bomen in hun buitenverblijf, want Nederland is snel te koud voor deze schattige dieren. Leer meteen of ze wel echt zo schattig zijn als ze eruitzien! In Ouwehands vind je ook de enige panda's in Nederland. Dat wordt een uniek dagje weg! Bespied daarna ook de beren in Expeditie Berenbos. Ontdek het bonoboverblijf met mensapen en ga lekker spelen in indoor speeljungle RavotAapia.

De tekst gaat verder onder de video.

Gillen en spetteren in een attractiepark

Wassenaar - Voor een zomerse dag heeft Duinrell de ideale combinatie: heel veel attracties en ook nog een zwemparadijs! Maak een ritje in een van de spannende achtbanen en ga dan lekker afkoelen in het grote Tikibad binnen of buiten. Roetsj van de vijf glijbanen en spetter erop los in het Waterspeelhuis. Het buitenbad heeft een supergrote tipping bucket: daar ben je in no time weer lekker fris! Het attractiepark heeft attracties voor alle leeftijden en sinds kort ook de Arcade, vol games voor de hele familie. Een goede reden om het park deze zomervakantie te bezoeken.

Foto 5. Voor een zomers dagje uit vind je alles in attractiepark Duinrell, waar je ook het Tikibad in kan plonzen. Foto: Tikibad Duinrell

Klim en klauter van net naar net

Rotterdam - Op zoek naar iets anders dan anders? Dan is Netventures het helemaal! Dit enorme nettenpark van wel 350 m2 (!) is een gloednieuw uitje deze zomer en nu al een succes. Want zoveel netten zag je nog nooit - en ze zijn ook nog eens allemaal met elkaar verbonden. Via kruip- en sluipdoorgangen ga je van het ene net naar het andere. En kom je erachter dat je nog veel meer kunt doen dan klimmen en springen. Probeer overeind te blijven tijdens een potje voetbal op 10 meter hoogte, steek slingerende bruggetjes over, zoek je weg door een spannend doolhof en klim naar 15 meter hoogte als je durft. Wauw, wat een avontuur!

Foto 6. Netventures: wie durft? Foto: MartijnvanLeeuwen

Actief dagje strand

Ouddorp - Niets bezorgt je meer vakantiegevoel dan een dagje strand! De zon op je gezicht, tenen in het zand en natuurlijk lekker de golven in. Hou je meer van veel actie en sensatie, ook dat kan op het strand. Bij Natural High hebben ze allerlei te gekke strandactiviteiten. Van racen door het zand in een blokart tot kajakken, surfen en raften in de branding. Of laat zo'n enorme vlieger op en probeer overeind te blijven. Dat is wel even wat anders dan de vliegers uit je kindertijd!

Foto 7. Dat is pas zomervakantie: lekker actief op het strand. Foto: DagjeWeg.NL

Nog meer leuke dagjes uit

Foto 8. Altijd populair in de zomervakantie: een dagje attractiepark. Foto: Duinrell

Laatst gewijzigd: 2024-07-17 15:07:34 · Gepubliceerd: 14 juli 2024 - 1671

Activiteiten Slot Loevestein

Nu te bezoeken

Zomervakantie vol ridders op Slot Loevestein!


De zomer staat in het teken van de middeleeuwen op Slot Loevestein. Vanaf het moment dat je door de toegangspoort loopt, waan je je in een andere tijd vol avontuur. Duik in de geschiedenis op de...

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen


“Ben je voor of tegen?” In een wereld vol conflicten horen we deze vraag steeds vaker. En is ons standpunt niet een van de velen? In de nieuwe tentoonstelling “Tegenpolen” op Slot Loevestein zie...

Vanaf volgende week te bezoeken

Zomerconcert vesting Naarden - MessJazz


Zomerconcert vesting Naarden - MessJazz

Binnen enkele weken te bezoeken

Sfeervolle filmavonden op Loevestein


De filmavonden zijn terug op Slot Loevestein, en ook dit jaar beloven ze weer te betoveren! Film kijken onder de sprankelende sterrenhemel, met het stoere kasteel als achtergronddecor. Mooier wordt...