Opening Museum aan de stroom Antwerpen

MAS Museum aan de stroom | Nieuws door

#MAS brengt kunst en geschiedenis van de stad samen

17 mei 2011 Cultuur Antwerpen, Antwerpen Vandaag opent er in Antwerpen een groots, nieuw museum. De opening van het Museum aan de stroom (MAS) volgt op een festival.

Het gebouw aan de noordkant van het centrum van Antwerpen is enorm. Vandaag, op 17 mei 2011, opent het gebouw haar deuren en is het nieuwste museum van Antwerpen eindelijk klaar voor bezoek. Het Museum aan de stroom brengt Antwerpen in al haar facetten naar voren. Antwerpen als wereldstad, als havenstad, als smeltkroes van religies en culturen. Het is nog maar een fractie van wat het nieuwe museum te bieden heeft. Het gebouw telt negen verdiepingen, met op elke verdieping een prachtig uitzicht door de glaswand.

Museum aan de stroom

Het MAS verenigt de collectie van drie voormalige Antwerpse musea: het Etnografisch Museum, het Nationaal Scheepvaartmuseum en het Volkskundemuseum. Het resultaat? Volgens De Standaard: "...een pakhuis en schatkamer propvol bijzondere objecten en intense indrukken." In totaal brengt het museum een collectie van 470.000 stukken bijeen in vier verschillende thema's. Ook is er een kijkdepot en stelt het MAS tijdelijke tentoonstellingen samen.

Bouw MAS

De eerste steen van het MAS dateert al uit 2006. Na drie jaar en acht maanden volgde de oplevering van het gebouw en nu is ook het interieur compleet. Alles is klaar voor de opening. Het hele weekend, van 13 tot 16 mei, vierde het museum de officiële opening met een festival. Het museum was vier dagen lang gratis toegankelijk en presenteerde theater, dans, muziek, films en originele wandelingen.

Ga een dagje uit in België! DagjeWeg.NL verzamelde een schat aan uitjes bij de buren.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 07:47:58 · Gepubliceerd: 17 mei 2011 - 811