Uitstapjes vlakbij Kinderboerderij Engbergen

Bezoekerscentrum Min40Celsius

varsselder, Gelderland (2.37km)  -  Het is er gelukkig niet zo koud als de naam doet vermoeden. Wel leer je hier alles over de IJstijd in de Achterhoek. Hoe zag het landschap er toen uit en welke invloed heeft de ijstijd gehad op de ontwikkeling ervan?

DRU Industriepark

ulft, Gelderland (2.39km)  -  De oude ijzergieterij van Ulft heeft een compleet nieuwe bestemming! In de gerenoveerde fabriekspanden smelten evenementen en exposities, kunst en cultuur, historie en innovatie samen tot één nieuwe bedrijvigheid.

DRU Cultuurfabriek

ulft, Gelderland (2.39km)  -  DRU Cultuurfabriek is een hippe plek in een oud fabriekspand van de DRU ijzergieterij in Ulft. De verschillende zalen worden gebruikt voor theater, concerten en films. Naast landelijke acts is er veel ruimte voor kunst en cultuur uit de Achterhoek.

Laco zwembad Oude IJsselstreek

terborg, Gelderland (4.7km)  -  Laco zwembad Oude IJsselstreek heeft een binnenbad en een buitenbad. Of je nu meters wilt maken in het banenbad of lekker wilt spetteren, het kan allemaal. Geniet in het zomerseizoen van de frisse buitenlucht en duik in het buitenbad.

Wildpark Anholter Schweiz

(5.45km)  -  Wildpark Anholter Schweiz, ook wel biotopwildpark, is een gigantisch natuurpark waar meer dan vijftig dieren in een natuurlijke omgeving leven. Het is een mooi park om te wandelen; er ligt zes kilometer aan wandelpaden.

Grenslandmuseum Dinxperlo

dinxperlo, Gelderland (7.2km)  -  De grens blijft een bijzonder fenomeen. Boeven proberen hem illegaal over te steken en een grens kan zomaar een woonwijk splijten. In het Grenslandmuseum In Dinxperlo is alles te vinden over de grensgeschiedenis.

Het Theepottenmuseum

aalten, Gelderland (9.29km)  -  Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een theepot van gemaakt. Het Theepottenmuseum bewaart een hele verzameling 'gekke theepotten', van hondjes tot een spaceshuttle waar echte thee uitkomt!

Bowling- en Partycentrum 's-Heerenberg

's-heerenberg, Gelderland (9.63km)  -  Bowlen doe je bij Bowling- en Partycentrum 's-Heerenberg. Het centrum is een begrip in de Achterhoek. Bowlen is daar één, maar de smakelijke arrangementen zijn minstens zo fijn. Speel een uurtje bowling en strijk daarna neer achter de Berghse...

Dickens Museum

braamt, Gelderland (10.45km)  -  Altijd al meer willen weten over het fameuze leven van Charles Dickens? Laat je in het Dickens museum begeleiden door de schrijver zelf en ontdek de kleurrijke geschiedenis achter de schrijver.

Manege Stroombroek

braamt, Gelderland (10.76km)  -  Maak een ritje door het licht glooiende landschap van Montferland met een paard van Manege Stroombroek. Er zijn bosritten voor ervaren ruiters en lessen voor beginners.

Voetbalmuseum Home of Football

braamt, Gelderland (10.95km)  -  Voetbalfanaat Fred Baars heeft zijn indrukwekkende voetbalverzameling tentoongesteld in zijn voetbalmuseum Home of Football. Het museum is alleen op afspraak open, zodat Baars je persoonlijk kan rondleiden.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Kinderboerderij Engbergen