1

Uitstapjes vlakbij Verken de Vestingdriehoek

De Memory Bricks van Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (0.07km)  -  In Gorinchem liggen overal speciale doorzichtige Memory Bricks verstopt in de historische straatjes, die steeds een ander voorwerp bevatten. Vind ze allemaal met de speurtocht van de VVV.

De Grote Toren van Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (0.13km)  -  De Grote Toren op de Markt torent hoog boven Gorinchem uit. Een prachtige toren om te zien, maar nog leuker om te beklimmen voor een fraai uitzicht. Als je door de kerkdeur stapt kom je eerst in een stilteruimte waar het bijzondere kuntwerk De...

Brugwachtershuis In den Blowen Hoet

gorinchem, Zuid-Holland (0.2km)  -  Aan de Lingehaven van Gorinchem staat het bijzondere Brugwachtershuis In den Blowen Hoet. Niet het oudste monument van Gorinchem, maar wel een van de mooiste. En het meest gefotografeerde huis van de vestingstad!

Wilhelminapark Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (0.4km)  -  Net buiten de zuidelijke vestingwal van Gorinchem, naast de veerboten, ligt het Wilhelminapark met speelveldje en strandje. Hier kun je even bijkomen aan het water van rivier de Merwede.

De Kruitmagazijnen

gorinchem, Zuid-Holland (0.48km)  -  In de zuidoostelijke vestingwallen van Gorinchem vind je twee kleine, volledig gerestaureerde kruitmagazijnen met dikke bakstenen muren en fraai gewelfde plafonds. Tegenwoordig kun je er gratis exposities bekijken.

Molen De Hoop Gorinchem

gorinchem, Zuid-Holland (0.55km)  -  Op de stadswallen van Gorinchem staat fier korenmolen De Hoop. Overdag een fraai gezicht, maar ook 's avonds. Dan wordt de molen verlicht door tientallen energiezuinige ledlampen.

De Dalemsluis

gorinchem, Zuid-Holland (1.81km)  -  Net buiten Gorinchem ligt de Dalemsluis uit 1814. Ooit werd het land rond Gorinchem met deze sluis onder water gezet als de vijand te dichtbij kwam. De batterijen die de sluis verdedigden zijn verdwenen, maar er staat nog wel een gebedshuis bij.

Korenmolen Nooit Gedagt

woudrichem, Noord-Brabant (2.42km)  -  Korenmolen Nooit Gedagt is de enige achtkante stenen stellingmolen in Nederland. Nog elke dag is de molen in bedrijf. In de bijbehorende molenwinkel koop je allerlei lekkers.

Visserijmuseum Woudrichem

woudrichem, Noord-Brabant (2.51km)  -  Woudrichem was altijd heel belangrijk voor de zalmvisserij. Het Visserijmuseum vertelt over de geschiedenis van de vissersplaats en toont bootjes, technieken en foto's.

A15 Karting

gorinchem, Zuid-Holland (2.54km)  -  Bij A15 Karting in Gorinchem is meer te doen dan karten! Zo zijn er ook activiteiten als paintballen, lasergamen en sumoworstelen.

Fort Altena

werkendam, Noord-Brabant (4.45km)  -  Lunchen, vergaderen of een bruiloftsfeest: het Brabantse Fort Altena is voor al deze gelegenheden een bijzonder karakteristieke locatie. Geniet op het terras of binnen in de brasserie. Of neem een picknickkrat mee en zoek een plekje in het...

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Verken de Vestingdriehoek