Uitstapjes vlakbij Museumpark Archeon

Parkvilla Alphen aan den Rijn

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (1.32km)  -  Ontdek je talent bij filmhuis en theater Parkvilla, het centrum voor kunsteducatie, cursussen en workshops.

elke dag geopend 

Vue Alphen aan de Rijn

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (1.79km)  -  Kijk een film in de knusse bioscoop Vue Alphen aan de Rijn. Met vier zalen is het een klein maar fijne bioscoop, die elke dag open is en beschikt over een heel breed assortiment.

elke dag geopend 

Theater Castellum

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (1.85km)  -  Breng eens een bezoek aan hét culturele centrum van Alphan aan den Rijn: Theater Castellum. Ga naar de bioscoop, bezoek een voorstelling of geniet van een hapje of drankje.

's zondags gesloten 

Winkelcentrum De Aarhof

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (1.88km)  -  Winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn heeft voor ieder wat wils. Van kleding tot lunch, het is in dit overdekte winkelcentrum te verkrijgen.

elke dag geopend 

Galerie Helga Hofman

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (2.75km)  -  Galerie Helga Hofman bevindt zich in een mooi pand in Alphen aan den Rijn. De galerie biedt kunst aan van verschillende beeldende kunstenaars.

open op donderdag en zaterdag - soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag 

Zwembad De Hoorn

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (2.76km)  -  Verschillende duikplanken en een grote glijbaan maken zwembad De Hoorn een leuk uitje voor het hele gezin. En bij mooi weer neem je een duik in het buitenbad!

elke dag geopend 

Wet 'n Wild

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (2.86km)  -  Kom wakeboarden en waterskiën bij Wet 'n Wild in Alphen aan de Rijn. Leuk voor een vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje!

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 30 september, 12:00 uur 

Bowling Alphen aan den Rijn

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (2.94km)  -  Eerst een hapje eten en daarna ballen rollen op de bowlingbaan: dat kan bij Bowling Alphen aan den Rijn.

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Spot duizenden exotische vogels in Avifauna

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (3.04km)  -  Papegaaien eten uit je hand en zeearenden zweven boven je hoofd in Vogelpark Avifauna. Hier vind je de mooiste en zeldzaamste vogels uit de hele wereld. En ook halfapen als de ringstaartmaki's en rode vari's leven in Avifauna!

elke dag geopend 

Rondvaarten Van der Valk Avifauna

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (3.04km)  -  Geniet van het prachtige water van het Hollandse polderlandschap tijdens een tochtje met een boot van Van der Valk Avifauna.

elke dag geopend 

Winkelcentrum De Ridderhof

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (3.73km)  -  Ga een gezellig dagje shoppen in Winkelcentrum de Ridderhof. Dit moderne winkelcentrum heeft de vorm van een tent en is van alle markten thuis. Zo vind je er speciaalzaken, eettentjes en kledingwinkels.

elke dag geopend 

Jeu de Boer: boerenspellen tussen de koeien

hazerswoude-dorp, Zuid-Holland (3.84km)  -  Geniet van een romig boerenkaasje, ga met de polderwachter mee op stap of speel een potje boerenbowlen. Bij recreatieboerderij Jeu de Boer word je verliefd op het platteland!

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 12 oktober, van 10:30 uur tot 16:30 uur 

Varen door het Groene Hart - Sloepverhuur

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (3.88km)  -  Geen vaarbewijs, maar toch genieten van een dagje op het water? Huur dan een sloep bij Groene Hart Sloepverhuur en vaar naar de Kagerplassen, Leiden of Alphen aan den Rijn. In het Groene Hart kun je alle kanten op.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 30 september, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Kinderboerderij Zegersloot

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (3.94km)  -  De Stichting Alphense kinderboerderijen brengt jong en oud in contact met dieren. Met feesten, shows en wedstrijden brengt de stichting de dieren dichterbij.

elke dag geopend 

Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (4.01km)  -  In recreatiegebied Zegersloot ligt pannenkoekenboerderij De Schaapskooi. Hier kiezen gasten uit maar liefst negentig verschillende pannenkoeken!

's maandags gesloten 

Winkelcentrum Herenhof

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (4.03km)  -  Winkelcentrum De Herenhof is al sinds 1988 een vaste stek voor veel inwoners van Alphen aan den Rijn. Het aanbod varieert van modewinkels tot eetgelegenheden. Hier heb je alles bij de hand.

's zondags gesloten 

Openluchtzwembad Prins Willem Alexanderbad

koudekerk aan den rijn, Zuid-Holland (4.09km)  -  Geniet van het heerlijke verkoelende water van openluchtzwembad Prins Willem Alexanderbad. Elk jaar in juni kun je hier meedoen aan de zwemvierdaagse!

vandaag nog gesloten, geopend 30 april t/m 3 september, van 07:00 uur tot 19:00 uur 

Openluchtzwembad De Hazelaar

hazerswoude-dorp, Zuid-Holland (4.11km)  -  Openluchtzwembad De Hazelaar is populair bij jong en oud. Neem een verkoelende duik in het water en geniet van de zon op de ligweide.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 22 augustus, van 13:00 uur tot 19:00 uur 

Ski & Snowboard Xperience

alphen aan den rijn, Zuid-Holland (4.61km)  -  Na een paar lessen bij Ski & Snowboard Xperience ben jij helemaal klaar voor de echte pistes in Oostenrijk! Oefenen kan door de rollerband op de eindeloze helling. Via de spiegel kun je je bewegingen controleren.

geopend, seizoen: elke dag geopend 

Boomkwekerijmuseum

boskoop, Zuid-Holland (4.62km)  -  Bomen zijn prachtig! Bekijk de historie van de boom in het Boomkwekerijmuseum. Achter het museum is een boomkwekerij gevestigd met planten en struiken.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Museumpark Archeon