Uitstapjes vlakbij Openluchtmuseum It Damshûs

Veerpont Tijnje - Nij Beets

tijnje, Friesland (2.21km)  -  Fietsen en varen in Friesland! Steek over met de veerpont van Tijnje naar Nij Beets en verken de mooie Friese streek op de fiets.

elke dag geopend 

Kaasboerderij De Deelen

tijnje, Friesland (4.59km)  -  Hoeveel melk drinkt een koe? Op deze en nog veel meer vragen is het antwoord te vinden op Beleefboerderij De Deelen. Kom gratis spelen en knuffelen met de dieren.

's zondags gesloten 

Jachthaven De Drait

de wilgen, Friesland (4.91km)  -  Verken de prachtige Friese Meren met een sloep of bungalowboot van jachthaven De Drait! Kies uit het grote aanbod van schepen en scheepjes en vermaak je voor een dag (of meerdere) op het water!

elke dag geopend 

Kinderboerderij De Naturij

drachten, Friesland (5.78km)  -  Natuur- en milieucentrum De Naturij is de perfecte locatie voor een beregezellige dag uit! Neem een kijkje op de prachtig aangelegde kinderboerderij, leer alles over exotische dieren in het expositie-gebouw of ga een middag golfen!

elke dag geopend 

Koopcentrum 't Zuid

drachten, Friesland (7.23km)  -  Op zoek naar een mooie bank of bed? Of ga je toch voor dat hippe jurkje? Bij Koopcentrum 't Zuid koop je kleding en meubels voor scherpe prijzen!

's zondags gesloten 

Zwemcentrum De Welle

drachten, Friesland (7.42km)  -  Zwemmen in het subtropisch golfslagbad of gewoon even helemaal bijkomen in een van de bubbelbaden? Kom dan naar Zwemcentrum De Welle.

elke dag geopend 

Nationaal Park De Alde Feanen

earnewâld, Friesland (7.53km)  -  In het Nationaal Park De Alde Feanen ontdek je de prachtige Friese natuur. Geniet van open water, uitgestrekte rietvelden, moerassen en grasland.

gesloten, open van  1 april t/m 30 september, van 10:00 uur tot 16:00 uur 

Schouwburg De Lawei Drachten

drachten, Friesland (7.84km)  -  Schouwburg De Lawei in Drachten trekt al jaren veel bezoekers. De leukste voorstellingen staan hier op de planken.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag, maandag 

Kringloop Gorredijk

gorredijk, Friesland (7.91km)  -  Op de kringloop liggen nogal eens wat schatjes verborgen. Shop je tweedehands spullen bij Kringloop Gorredijk!

's zondags gesloten 

Moderne kunst in Museum Dr8888

drachten, Friesland (7.91km)  -  Museum Dr8888 verzamelt beeldende kunst met een Fries tintje! Breng een bezoek aan de belangrijke verzameling werken van de roemruchte avant gardestromingen van de 20ste eeuw.

's maandags gesloten 

Markt Drachten

drachten, Friesland (7.99km)  -  Elke donderdag en zaterdag is het een gezellige boel op het Raadhuisplein in Drachten. Dan is er de markt, waar je verse boodschappen, originele cadeautjes en mooie bloemen haalt.

open op donderdag en zaterdag 

Intratuin Drachten

drachten, Friesland (8.82km)  -  Verander niet alleen de tuin, pak ook het terras en de woonkamer even mee. Intratuin Drachten barst van de leuke woonaccessoires.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Openluchtmuseum It Damshûs