Uitstapjes vlakbij Vakantiepark Residence de Eese

-in the spotlights-

Bowlingcentrum Steenwijk

tuk, Overijssel (2.49km)  -  Combineer een potje bowlen met een gezellig hapje eten bij Bowlingcentrum Steenwijk. Kies bijvoorbeeld voor een 'gezelligheidsarrangement' met bitterballen of een uitgebreide barbecue of grill.

Stadsmuseum Steenwijk

steenwijk, Overijssel (3.13km)  -  Bekijk in het Stadsmuseum in Steenwijk een uitgebreide collectie voorwerpen die de geschiedenis van de stad tot leven brengen, zoals een keuken en kruidenierswinkeltje uit 1900.

-in the spotlights-

Museumhuis Villa Rams Woerthe

steenwijk, Overijssel (3.29km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk was eens het woonhuis van een schatrijke familie. Nu mag iedereen ronddwalen door het schitterende interieur, versierd met schilderingen, enorme schouwen en gebrandschilderde ramen.

Hildo Krop Museum

steenwijk, Overijssel (3.29km)  -  Villa Rams Woerthe in Steenwijk bevat een prachtige collectie beeldhouwwerken van Hildo Krop. Deze kunstenaar werkte tientallen jaren voor de stad Amsterdam en ontwikkelde een heel eigen stijl in zijn vrije werk. De collectie bevat ook andere werken.

IkeAir

frederiksoord, Drenthe (5.68km)  -  De luchtballonnen van IkeAir zijn relatief klein, maar dat maakt dat er veel tijd is voor gezelligheid en persoonlijke aandacht.

Museum De Proefkolonie Frederiksoord

frederiksoord, Drenthe (5.69km)  -  Verpauperde gezinnen uit de stad verhuisden begin 19e eeuw naar de Koloniën van Weldadigheid. Een nieuw bestaan, noodgedwongen, op het Drentse platteland. Hoe zag hun leven eruit? Reis met hen mee in Museum De Proefkolonie in Frederiksoord.

Hunebed bij Havelte

darp, Drenthe (7.4km)  -  Bij Havelte ligt een indrukwekkend hunebed. Het is het twee na grootste hunebed van Nederland en een topper in de hunnebedden bouwkunst.

Nationaal Vlechtmuseum

noordwolde, Friesland (8.65km)  -  Heb jij gevlochten manden in huis? Vlechten met houtmaterialen is een echt ambacht. Zie in het Nationaal Vlechtmuseum hoe het vlechten zich in het Friese Noordwolde in tweehonderd jaar tijd heeft ontwikkeld.

Smit's Paviljoen

giethoorn, Overijssel (9.95km)  -  Smit's Paviljoen heeft een terras en bootverhuur aan het meer. Hier kun je een leuke dag naar wens laten organiseren. Ga samen genieten van de gezelligheid en het uitzicht en verken de omgeving te fiets of per boot.

Edelstenen Museum De Oude Aarde

giethoorn, Overijssel (10.14km)  -  Een uitstapje naar Edelstenen Museum De Oude Aarde is een steengoed idee. Bewonder de verzameling fossielen en mineralen, maar ook een terrarium met kaaimannen en schildpadden. Ontdek het in Giethoorn!

WeerribbenSUP - suptours

giethoorn, Overijssel (10.18km)  -  Stap op een supboard en verken de Weerribben-Wieden vanuit Giethoorn of Ossenzijl! Je kunt een uitgestippelde route volgen of een clinic met instructeur boeken.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Vakantiepark Residence de Eese