Uitstapjes vlakbij Themafeesten en actieve...

Grolsch Brouwerij Tour

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Je hebt bier en je hebt Grolsch! Hoe krijgt dit bier zijn smaak? Ontdek het tijdens een rondleiding door de brouwerij, waar het vakmanschap van toen en nu van dichtbij te bekijken is.

open op woensdag, donderdag en vrijdag

Toeren in een 'lelijke eend' van Duckville

DIEPENHEIM, OVERIJSSEL - Toer over kronkelende landweggetjes in een nostalgische eend! Rij door het prachtige landschap van Twente en de Achterhoek, een mooie rit in alle seizoenen. En als het zonnetje schijnt, rol je het dak op voor het ultieme ouderwetse gevoel!

geopend, elke dag geopend

Huis Van Katoen en Nu

ALMELO, OVERIJSSEL - Het Museum Van Katoen en Nu begon met een musical. Nu is er ook een lijfelijke plek waar Almeloërs elkaar ontmoeten, herinneringen ophalen en hun eigen iconen een plek geven.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Forellenvijvers Deep'n

DIEPENHEIM, OVERIJSSEL - Een dagje vissen op regenboog- en zalmforel, dat is nog eens ontspannen! Kom naar Forellenvijvers Deep'N voor een dagje visplezier.

open op zondag, maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op woensdag

Museum No Hero

DELDEN, OVERIJSSEL - In Museum No Hero, in een rentmeesterhuis op landgoed Twickel, zie je de bijzondere collectie van kunstverzamelaar Geert Steinmeijer.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

Natuurbad Rekken

REKKEN, GELDERLAND - Het zwembadwater in Natuurbad Rekken wordt niet bewerkt met chemische middelen. Hier geniet je van een zwembad in zijn meest natuurlijke vorm. Het bad wordt gevuld met bronwater en gezuiverd door middel van een zandfilter op de bodem.

gesloten, open van  28 april t/m 2 september, van 13:00 uur tot 20:00 uur

De Wilgenweard, voor sportieve groepsuitjes

NIJVERDAL, OVERIJSSEL - De Wilgenweard is het centrum voor sportieve groepen. Wie durft er af te dalen in het ondergrondse gangenstelsel of de vijftien meter hoge klimtoren te bedwingen? Een super accommodatie ook voor familieweekenden want je kunt er overnachten.

open op donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag

Buurserzand Haaksbergen

HAAKSBERGEN, OVERIJSSEL - In dit unieke natuurgebied in Twente zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. Je passeert heidevelden met honderd jaar oude jeneverbessen, stukjes bos, graslanden en kleine akkers. Bij de plasjes en vennetjes in het gebied vind je de klokjesgentiaan.

elke dag geopend

Landgoed Schuilenburg

HELLENDOORN, OVERIJSSEL - Vier je feest op het voormalige kasteelterrein van Landgoed Schuilenburg. De Sagenschuur midden op het terrein wordt gebruikt voor feesten en partijen. Hier is ook een overzicht in woord en beeld van de roemruchte geschiedenis van het landgoed.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

Camping 't Glint

LEMELE, OVERIJSSEL - Camping 't Glint ligt op een prachtige natuurrijke plek in het Overijsselse natuurgebied de Lemelerberg. De camping heeft geen vaste plaatsen.

gesloten, open van  1 april t/m 17 september

Café-restaurant Budde

NIJVERDAL, OVERIJSSEL - Café-restaurant Budde is een sfeervol en origineel restaurant, voor echte levensgenieters. In de zomer verandert het terras in een beachclub.

's maandags gesloten