Fort Ruigenhoek: UITagenda & activiteiten.

UITagenda Bezoek Fort Ruigenhoek en verken het eiland

Bekijk de activiteiten van Bezoek Fort Ruigenhoek en verken het eiland. Bent u er geweest? Kom terug naar DagjeWeg.NL om uw beoordeling achter te laten!

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

07-08-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

07-08-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.

Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne Oostvoorne »

08-08-21 Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich een enorme betonnen kolos uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de in de volksmond als zodanig genoemde Biberbunker, opgebouwd met 3 meter dikke muren. Ga 8 augustus mee met een rondleiding.

Bezoek Atlantikwall Museum Hoek van Holland Hoek van Holland »

08-08-21 Aan de Noorderpier van Hoek van Holland staat sinds 1943 een grote Duitse bunker. Deze bunker, een geschutsbunker van het bouwtype 611, maakte tijdens WOII deel uit van de beruchte . Bezoek het museum op zondag 8 augustus!

Ontdek Fort Nieuwersluis Nieuwersluis »

08-08-21 Ontdek het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Fort Nieuwersluis! En maak een bomoefening van de Bescherming Bevolking mee in de commandopost in het fort. Boek snel voor zondag 8 augustus; er zijn nog maar 6 plekken beschikbaar!

Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk Bunnik »

08-08-21 Ontdek Fort bij Rijnauwen met Kapitein Dirk

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

15-08-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

15-08-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.

Ontdek Fort bij Nigtevecht Abcoude »

15-08-21 Verscholen in het groen ligt de verborgen parel Fort bij Nigtevecht. Verken zondag 15 augustus dit imposante gebouw en ontdek de boeiende geschiedenis van de Stelling van Amsterdam. Koop snel je tickets, er zijn weinig plekken beschikbaar.

Ruige Struinsafari Fort Ruigenhoek Groenekan »

19-08-21 19-08-21 19-08-21 Doe mee met de Ruige Struinsafari: een schemertocht waarbij je de natuur en dieren ontdekt op het fort. Leuk voor het hele gezin!

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

11-09-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

11-09-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.

Rondleiding door de Biberbunker Oostvoorne Oostvoorne »

12-09-21 Verscholen in de duinen van Oostvoorne bevindt zich een enorme betonnen kolos uit de Tweede Wereldoorlog. Het is de in de volksmond genoemde Biberbunker, opgebouwd met 3 meter dikke muren. Ga zondag 12 september mee met een rondleiding.

Rondleiding Duin/bunkertour Oostvoorne »

03-10-21 Prachtige wandeling door Oostvoornse duinen door de Stelling Biber onder leiding van een gids met informatie en bezoek aan diverse bunkers. Boek je tickets voor 3 okt. Dit is de laatste mogelijkheid van 2021 om deze bunkers te bezoeken.

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

03-10-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

03-10-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

09-10-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

09-10-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.

Avontuurlijk Forteiland IJmuiden »

17-10-21 Zondag 17 oktober is @pbnteam weer terug met Avontuurlijk Forteiland IJmuiden. Volg een historische rondleiding, kom boogschieten of balanceer over de evenwichtsbalk. Aanrader voor een dagje uit met de hele familie! #forteiland #IJmuiden

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

24-10-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

24-10-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.

Nacht van de nacht Maarssen »

30-10-21 Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 17e keer georganiseerd op zaterdag 30 oktober 2021.

C-fort sessie okt Maarssen »

31-10-21
Voor de C-fort sessie van sep is dit keer gekozen voor een Belgisch duo The little man and Nightingale. Wouter en Ilse vormen een duo met passie voor blues en rock and roll. Een akoestische set met gitaar, mondharmonica, percussie en fantastische zang.

Bezoek het Museum Bescherming Bevolking Rijswijk »

07-11-21 In de gemeente Rijswijk ligt het voormalige B.B.-complex Overvoorde. Een unieke en zeer bijzondere locatie waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Laatste kans van het seizoen om hier zondag 7 november een bezoek te brengen. Reserveer nu

Historische rondleiding IJmuiden »

07-11-21 Bezoek op zondag 7 november het historische Forteiland IJmuiden onder leiding van een gids. Met overtocht van en naar het eiland! Bij het betreden van het eiland staan de gidsen klaar om je rond te leiden #forteiland #IJmuiden

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk Groenekan »

13-11-21 Ontdek de geschiedenis en de natuur van Fort op de Ruigenhoekse Dijk. Dit onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie is nu thuis van bijzondere diersoorten, zoals das en ijsvogel.

Rondleiding met gids Groenekan »

13-11-21 Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden.