Natuur Dagje Uit in het Groene Hart

natuur in Groene Hart (129)

Verken de Vestingdriehoek: land van vestingen en rivieren

gorinchem, Zuid-Holland  -  Stap aan boord van de veerpont en laat je meenemen door het prachtige gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek een eeuwenoud kasteel, maak een stadswandeling door Gorinchem en kom heerlijk tot rust in de waterrijke natuur.

elke dag geopend 

Actieve uitjes bij Boerderij de Boerinn

kamerik, Utrecht  -  Met een grote glimlach verlaat iedere bezoeker van Boerderij de Boerinn het boerenerf. Kom ook naar het platteland voor een actief of juist een ontspannen uitje. Van melkkrukken schilderen tot boogschieten of het boerenbontespel!

elke dag geopend 

Kaasmaken - Kaasboerderij De Graaf

bodegraven, Zuid-Holland  -  Geniet op kaasboerderij De Graaf na een rondleiding van de lekkerste kazen. Daarnaast zijn er verschillende manieren om de omgeving te verkennen.

open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

Slot Zuylen

oud-zuilen, Utrecht  -  In Slot Zuylen, prachtig gelegen aan de Vecht, brengen concerten, evenementen en rondleidingen het verleden tot leven.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Gezellig dagje weg? Boek hier direct je tickets!

IJsboerderij Van Herk

loosdrecht, Noord-Holland  -  Ontdek het boerenleven op IJsboerderij Van Herk. In het hooi spelen, dieren verzorgen, tractor rijden: een leuk dagje uit op het platteland, met tussendoor een heerlijk ijsje.

open op zaterdag 

Geniet van een rondvaart over de Kagerplassen

warmond, Zuid-Holland  -  Geniet van de prachtige Kagerplassen, maak een tussenstop bij De Kaag en verken het schilderachtige eiland. Stap op bij een rondvaart langs sfeervolle dorpjes en prachtige natuurgebieden.

elke dag geopend 

Speelboerderij Elsenhove

amstelveen, Noord-Holland  -  Ga op stap met de boer en help mee met het voeren van de dieren van Speelboerderij Elsenhove. Koeien, schapen, varkens, geiten: ze wonen hier allemaal!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Boerderij Geertje's Hoeve

haarzuilens, Utrecht  -  Knuffel de verschillende dieren op boerderij Geertje’s Hoeve en geef de pasgeboren lammetjes een flesje warme melk.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

De Steinsetuin - Brasserie en theetuin

haastrecht, Zuid-Holland  -  Geniet in De Steinsetuin van de natuur op het platteland, met een kopje thee en een vers stukje taart erbij in de theetuin of in de brasserie. En vergeet niet de boerenthee te proeven met taart en bonbons!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 49 80 63 13 

Zomerbloemen Pluktuin & creatieve workshops

nes aan de amstel, Noord-Holland  -  Omringd door fleurige bloemen komt dat zomergevoel meteen! In Zomerbloemen Pluktuin kun je plukken zoveel je wilt. En behalve dat zijn er workshops, brunches en kinderfeestjes.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Speelpolder Het Speelslot

bergambacht, Zuid-Holland  -  Vuile kleren, gezichten en handen horen erbij in Het Speelslot. In deze speelpolder in Bergambacht spelen kinderen midden in de natuur, met om hen heen slootjes, dieren en groen.

elke dag geopend 

Jeu de Boer: boerenspellen tussen de koeien

hazerswoude-dorp, Zuid-Holland  -  Geniet van een romig boerenkaasje, ga met de polderwachter mee op stap of speel een potje boerenbowlen. Bij recreatieboerderij Jeu de Boer word je verliefd op het platteland!

geopend, elke dag geopend 

Win 2 kaartjes voor Kasteel de Haar

prijsvraag Waan jezelf even in een andere wereld bij het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland! Het middeleeuwse Kasteel de Haar kenmerkt zich door de pracht en praal, rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuilgaan. Achter elke deur, elk...

UITagenda Groene-Hart natuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuur Groene-Hart UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

woensdag

23 september 2020OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenHulpboswachter in De BalijOERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenHerfstvaartocht op de Nieuwkoopse PlassenHulpboswachter in De BalijOERRR Struinen en broodje bakken met de boswachterwoensdag 23 september 2020

donderdag

24 september 2020Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse PlassenHulpboswachter in De BalijOERRR Struinen en broodje bakken met de boswachterOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort Ruigenhoek!Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkdonderdag 24 september 2020

vrijdag

25 september 2020Herfstvaartocht op de Nieuwkoopse PlassenHulpboswachter in De BalijOERRR Struinen en broodje bakken met de boswachterOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort Ruigenhoek!Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkvrijdag 25 september 2020

zaterdag

26 september 2020Hulpboswachter in De BalijOERRR Struinen en broodje bakken met de boswachterOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort Ruigenhoek!Ontdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOERRR Watersafari over de Nieuwkoopse Plassenzaterdag 26 september 2020

zondag

27 september 2020OERRR Struinen en broodje bakken met de boswachterOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort Ruigenhoek!Ontdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenHulpboswachter Bentwoudzondag 27 september 2020

maandag

28 september 2020OERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenHulpboswachter BentwoudOERRR Watersafari over de Nieuwkoopse PlassenOntdek Fort Ruigenhoek!Ontdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort op de Ruigenhoekse Dijkmaandag 28 september 2020