UITagenda cultuur Amsterdam

UITgelicht

UITagenda cultuur in Amsterdam (11)

Universal Law of the Matrix

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland  -  Samen met ADE presenteert Foam een voorstelling en installatie door Maya Rochat (CH, 1985). Onder de titel Universal Law of the Matrix ontwikkelt de kunstenaar een site-specifieke installatie die de fluïditeit van de natuur viert.

geopend, woensdag 13 oktober 2021 t/m zondag 7 november 2021 

Democracy

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland, Museum van de Geest  -  Dansend betreed je de gele broedplaats. De interactieve installatie van dansgroep LeBelle is één van de topstukken in de tentoonstelling Democracy in Museum van de Geest.

geopend, donderdag 23 september 2021 t/m maandag 6 juni 2022, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Things That Matter in Tropenmuseum

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland, Tropenmuseum  -  Op welke voorwerpen zijn mensen trots? Je ziet het in de tentoonstelling Things That Matter!

geopend, vrijdag 13 juli 2018 t/m vrijdag 31 december 2021 

Warming Up Festival

tijdelijke activiteit amsterdam-noord, Noord-Holland, Tolhuisweg 3 is ook een locatie waar het Festival plaatsvindt.  -  Warming Up Festival presenteert vijf dagen op rij een spannend programma met kunst, muziek, theater, live podcasts en spoken word. We gaan in gesprek met kunstenaars, politici, journalisten en activisten van 20 t/m 24 oktober in Tolhuistuin.

vandaag nog gesloten, geopend morgen, woensdag 20 oktober 2021 t/m zondag 24 oktober 2021, van 10:00 uur tot 22:30 uur 

Lejo met ‘Hands Up’ (4+)

tijdelijke activiteit amsterdam-noord, Noord-Holland, Podium Buiksloterkerk  -  ‘Hands Up’ is een vrolijke, grappige en woordloze voorstelling van losse scenes waarin de poppen hun kunsten vertonen: een stoere hond, twee tapdansers, een koe met een eetprobleem, een kinderkoor, en nog veel meer.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 24 oktober 2021, van 11:00 uur tot 12:00 uur 

Concert strijkorkest Ciconia Consort

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland, Concertgebouw, Kleine Zaal  -  Strijkorkest Ciconia Consort, neemt je mee naar de Kaukasus, een ruig berggebied op een kruispunt van culturen. Dat is goed te horen tijdens dit concert waarin traditie en onze eigen tijd elkaar vinden, met violiste Isabelle van Keulen als soliste.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 31 oktober 2021, van 14:15 uur tot 15:45 uur 

Roodkapje, een muzikaal en vrolijk liefdes verhaal

tijdelijke activiteit amsterdam-noord, Noord-Holland, Podium Buiksloterkerk  -  Roodkapje is het beu. Altijd maar hetzelfde verhaal. Ze besluit het helemaal anders te doen en kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Het Kleine Theater vertelt verhalen met mooie muziek en gekke personages. Theater voor het hele gezin.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 7 november 2021, van 11:00 uur tot 11:40 uur 

Verdi Requiem

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland, Concertgebouw  -  Een rollercoaster van een concert, dit requiem van Verdi. Uitgevoerd door een groot symfonieorkest, dubbelkoor en vier vocale solisten.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 7 november 2021, van 14:15 uur tot 16:30 uur 

Lied van de Herfst door Lisanne Soeterbroek en ...

tijdelijke activiteit amsterdam-noord, Noord-Holland, Podium Buiksloterkerk  -  Lied van de herfst is een gevarieerd en romantisch programma met muziek van bekende componisten uit het heden en verleden, waarin Lisanne Soeterbroek zingt en speelt samen met Het Vespucci Kwartet.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 28 november 2021, van 15:30 uur tot 17:15 uur 

Bert van den Brink op orgel en piano

tijdelijke activiteit amsterdam-noord, Noord-Holland, Podium Buiksloterkerk  -  Voor Bert van den Brink is het bespelen van een orgel en een piano als een kennismaking. Wat hij er met zijn handen instopt, geven ze hem als klank terug. Voor Van den Brink is het bespelen van een instrument dé manier om ermee te communiceren.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 12 december 2021, van 15:30 uur tot 17:15 uur 

Pim en Pom en de Beestenbende (2+)

tijdelijke activiteit amsterdam-noord, Noord-Holland, Podium Buiksloterkerk  -  Wie kent ze niet?! Pim de ondeugende en Pom de wijze kat, twee onafscheidelijke vrienden. En ze beleven weer een heel nieuw avontuur in deze muzikale, interactieve en leerzame voorstelling.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 13 februari 2022, van 11:00 uur tot 12:00 uur 

Win een Klompensafari over het Apeldoorns Kanaal voor vier tot zes personen

prijsvraag Trek de stoute klompen aan en kom klompvaren bij Vadesto Outdoor Adventure. Vaar een leuk parcours over het water in bootjes in de vorm van een reuzenklomp en geniet van een heerlijk Hollands dagje. Peddel rustig het water over of geniet in de schaduw van de overdekte neus van de klomp van een...