1

Dagtrips cultuur-historie Flevoland

Uittipscultuur-historie in Flevoland en in de buurt van Flevoland

Terug in de tijd op Schokland

archief oud artikel schokland, Flevoland  -  Ga terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de Gesteentetuin op Schokland. Vandaag ontdek je daar van alles over fossielen!

Eet een pannenkoek

archief oud artikel zeewolde, Flevoland  -  Vier de Nationale Pannenkoekendag! Eet het heerlijke gerecht met de lekkerste soorten beleg. Napoleon was er al dol op!

Kom op archeologisch spreekuur

archief oud artikel lelystad, Flevoland  -  Breng je gevonden bodemschatten naar Lelystad om ze te laten onderzoeken. Een archeoloog vertelt de geschiedenis van het voorwerp.

Vaar mee op de Batavia

archief oud artikel lelystad, Flevoland  -  De bemanning van de Batavia wachtte een gruwelijk avontuur. Reis met ze mee en beleef de geschiedenis van dichtbij.

Neem afscheid van Aviodrome

archief oud artikel lelystad, Flevoland  -  Kom naar Aviodrome voor de allerlaatste keer. Het themapark is failliet en sluit vanaf morgen de deuren.

Studenten graven scheepswrak op

archief oud artikel lelystad, Flevoland  -  Een team van onder meer archeologiestudenten is sinds maandag bezig met het opgraven van een scheepswrak in Lelystad.

Rusten op het Ooievaarsnest

archief oud artikel almere, Flevoland  -  Aan de rand van Almere Haven bevindt zich een plaats waar de tijd stilstaat. Op het Ooievaarsnest komt iedereen tot rust.

Kunst in de Flevose natuur

archief oud artikel almere, Flevoland  -  Trek er op uit in Flevoland en geniet van alle mooie kunst. Museum De Paviljoens in Almere zorgt voor een prachtige reis.

IJsstokjesschip terug bij af

archief oud artikel urk, Flevoland  -  Pech voor ijsstokjesschip Thor. Engeland was het doel, maar het schip keerde na nog geen zeemijl alweer terug naar Urk.

Vuurtoren Urk

urk, Flevoland  -  Een bezoek aan de vuurtoren mag op Urk niet ontbreken. Op het hoogste punt van het voormalige eiland staat de achttien meter hoge toren.

Museumhuis Polman

nagele, Flevoland  -  Wie binnenstapt in Huis Polman gaat terug naar 1956, toen dit huis behoorlijk innovatief was. Grote ramen, strakke lijnen en als kers op de taart een lavet in de badkamer. Een icoon van het Nieuwe Bouwen, elke zaterdag open voor publiek.

Museum het Oude Raadhuis

urk, Flevoland  -  Vroeger een eiland, nu een polder. Leer de geschiedenis van Urk kennen in Museum het Oude Raadhuis en ontdek alles over de cultuur en inwoners van het pittoreske dorp.

BinkBoot Private ToursBinkBoot Private Tours

BinkBoot Private Tours

Met exclusieve korting! Stap aan boord bij Binkboot en geniet met een drankje in de hand van de ondergaande zon boven het Gooimeer. Of breng de dag door op de vele vaarten en plassen van Almere. Liever zelf op stap? Huur dan je eigen bootje!