Uittips van de redactie cultuur-historie in Flevoland

17 artikelen en reportages cultuur historie in flevoland

Stadswandelingen in Almere

almere, Flevoland  -  Ontdek Almere op wandelschoenen. DagjeWeg.NL neemt u mee naar de modernste stad van Nederland.

Rusten op het Ooievaarsnest

almere, Flevoland  -  Aan de rand van Almere Haven bevindt zich een plaats waar de tijd stilstaat. Op het Ooievaarsnest komt iedereen tot rust.

Kunst in de Flevose natuur

almere, Flevoland  -  Trek er op uit in Flevoland en geniet van alle mooie kunst. Museum De Paviljoens in Almere zorgt voor een prachtige reis.

Terug in de tijd op Schokland

archief schokland, Flevoland  -  Ga terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de Gesteentetuin op Schokland. Vandaag ontdek je daar van alles over fossielen!

Eet een pannenkoek

archief zeewolde, Flevoland  -  Vier de Nationale Pannenkoekendag! Eet het heerlijke gerecht met de lekkerste soorten beleg. Napoleon was er al dol op!

Kom op archeologisch spreekuur

archief lelystad, Flevoland  -  Breng je gevonden bodemschatten naar Lelystad om ze te laten onderzoeken. Een archeoloog vertelt de geschiedenis van het voorwerp.

Vaar mee op de Batavia

archief lelystad, Flevoland  -  De bemanning van de Batavia wachtte een gruwelijk avontuur. Reis met ze mee en beleef de geschiedenis van dichtbij.

Neem afscheid van Aviodrome

archief lelystad, Flevoland  -  Kom naar Aviodrome voor de allerlaatste keer. Het themapark is failliet en sluit vanaf morgen de deuren.

Studenten graven scheepswrak op

archief lelystad, Flevoland  -  Een team van onder meer archeologiestudenten is sinds maandag bezig met het opgraven van een scheepswrak in Lelystad.