Uittips cultuur-historie Flevoland

Uittipscultuur-historie in Flevoland (17)

Terug in de tijd op Schokland

schokland, Flevoland  -  Ga terug in de tijd tijdens een bezoekje aan de Gesteentetuin op Schokland. Vandaag ontdek je daar van alles over fossielen!

Eet een pannenkoek

zeewolde, Flevoland  -  Vier de Nationale Pannenkoekendag! Eet het heerlijke gerecht met de lekkerste soorten beleg. Napoleon was er al dol op!

Kom op archeologisch spreekuur

lelystad, Flevoland  -  Breng je gevonden bodemschatten naar Lelystad om ze te laten onderzoeken. Een archeoloog vertelt de geschiedenis van het voorwerp.

Vaar mee op de Batavia

lelystad, Flevoland  -  De bemanning van de Batavia wachtte een gruwelijk avontuur. Reis met ze mee en beleef de geschiedenis van dichtbij.

Neem afscheid van Aviodrome

lelystad, Flevoland  -  Kom naar Aviodrome voor de allerlaatste keer. Het themapark is failliet en sluit vanaf morgen de deuren.

Studenten graven scheepswrak op

lelystad, Flevoland  -  Een team van onder meer archeologiestudenten is sinds maandag bezig met het opgraven van een scheepswrak in Lelystad.

Stadswandelingen in Almere

almere, Flevoland  -  Ontdek Almere op wandelschoenen. DagjeWeg.NL neemt u mee naar de modernste stad van Nederland.

Rusten op het Ooievaarsnest

almere, Flevoland  -  Aan de rand van Almere Haven bevindt zich een plaats waar de tijd stilstaat. Op het Ooievaarsnest komt iedereen tot rust.

Kunst in de Flevose natuur

almere, Flevoland  -  Trek er op uit in Flevoland en geniet van alle mooie kunst. Museum De Paviljoens in Almere zorgt voor een prachtige reis.