1

E-krant Festivalseizoen

De zomer staat bol van de leuke festivals.

Redactioneel door

archief oud artikel 5 augustus 2008 De zomer is hét festivalseizoen. Overal in het land heerst het gevoel van vrijheid en plezier met vrienden. Een festival is een feestje om een avond of weekend mee te vullen. Muziek, dans, theater, vuurwerk of terug in de geschiedenis: voor deze e-krant verzamelde DagjeWeg.NL de leukste festivals.

Boulevard

Ga op een culturele ontdekkingsreis met Theaterfestival Boulevard. Van 8 augustus tot en met 17 augustus spelen diverse voorstellingen zich af in een bus, op een boot of gaat de reis in tijd en ruimte langs oorlog en vrede. Theater, dans, muziek, beeldende kunst en film staan op het programma. In totaal bestaat het festival in Den Bosch uit 79 producten die zorgen voor 600 speelmomenten op diverse locaties in de stad. Zoals de Verkadefabriek, het nieuwe stadscentrum, een Mongoolse tent en in de klokkentoren van de St. Jan.

Nog een dag langer genieten van de Brabantse gezelligheid?  

Vuurwerk op het strand

Stromen mensen trekken elk jaar weer naar de boulevard van Schevingen. Dat is niet gek want het vuurwerkfestival boven zee zorgt voor een prachtig schouwspel. Teams uit China, Brazilië, Zuid-Korea, Ierland, Mexico en Nederland strijden om de winst. Kom van 14 augustus tot en met 16 augustus genieten van deze shows vol kleur en licht op een zomers strand.

Geen zin om terug te rijden?

Middeleeuwse praktijken

Het grootste middeleeuwse festival van Nederland strijkt in het laatste weekend van augustus neer in de oude binnenstad van Nijmegen. Het grootste middeleeuwse festival van Nederland, deze zomer in de oude binnenstad van Nijmegen. Tijdens het Gebroeders van Limburg Festival kletteren de paardenhoeven op de kasseien en lopen schaapskuddes tussen de diverse kraampjes. Troubadours en dans- en muziekgroepen vermaken jong en oud. Woon een riddertoernooi bij of kijk naar de demonstraties van valkeniers, boogschutters en ambachtslieden.

Blijven slapen in Nijmegen.

Film onder de blote hemel

Beleef een film in de open lucht. Veluwe Highlands belooft zomeravonden met een combinatie van natuur, live muziek en een bijzondere film. Op het grootste buitenfilmdoek van Europa zijn drama's actiefilms, thrillers en romantische komedies te zien. Omlijst met jazz, chansons, hiphop of klassieke muziek tegen een groen decor. Bemachtig een van de 2500 stoeltjes die staan opgesteld van 19 augustus tot en met 30 augustus in Apeldoorn en Ede.

Boek een hotel in Apeldoorn of Ede.

Theater in het park

Kindervoorstellingen, cabaret, diverse artiesten en openluchtfilms staan op het programma van Openluchttheater Zuiderpark. Al meer dan 85 jaar vindt het festival plaats in het Haagse Park. Met dit jaar onder andere Stevie Ann, Room Eleven, een vakantiepasSpeldag, jeugdtheater met cowboy Billie Boem en films als Juno en The Assassination of Jesse James. Kom dus gezellig naar het park.

Logeren in Den Haag?

De Romeinen komen

De legioenen uit Engeland, Italië en Nederland strijken neer in Archeon. Legio Secunda Augvsta, Legio XXX Ulia Traiana Victrix verzorgen dagelijks shows, koken en bakken Romeinse gerechten en gaan de strijd aan tijdens het gladiatorengevecht. Van 7 augustus tot en met 17 augustus geeft Trajectum ad Rhenum, de Romeinse stad van Archeon in Alphen aan den Rijn, een beeld van het Romeinse leven tijdens de eerste eeuwen van onze jaartelling. Dit is te bezoeken in combinatie met het hele themapark.

Overnachten in de omgeving van het Archeon.  

Festivals in de hoofdstad

Onze hoofdstad levert een grote bijdrage aan het festivalseizoen. Het rondreizende festival De Parade besluit hier tot 17 augustus haar tour langs de grote steden in Amsterdam. Met elke middag een Kinderparade en 's avonds meer dan tientallen voorstellingen die speciaal voor de Parade zijn gemaakt. Ga op een strandstoel in films kijken van 7 augustus tot en met 23 augustus tijdens Pluk de Nacht. Omgeving door spannende kunstprojecten en vuurtjes draaien verhalen die op grote internationale festivals waren te zien maar meestal niet in de bioscoop niet draaien. Een DJ sluit de avond.
Liefhebbers van klassieke muziek mogen het Grachtenfestival niet missen. Van 16 augustus tot en met 24 augustus. In de Amsterdamse binnenstand en aan de IJ-oevers kunnen jong en oud gratis of voor een lage prijs genieten van muziek, gezelligheid en de stad. Voor kinderen is er het Kindergrachtenfestival met concerten en speurtochten voor kinderen van alle leeftijden.

Blijf nog een paar dagen langer in Amsterdam.

Vertrek richting Noorderzon

Italiaanse sferen in het noorden. Het Noorderzon Festival in Groningen staat dit jaar in het teken van het Zuid Europese land. Theater, dans, multimedia, film, video en circus moeten zorgen voor het feest dat Noorderzon wil zijn. In het Noorderplantsoen en op locaties in de stad – binnen en buiten- strijken de veel al internationale artiesten neer. Van 21 augustus tot en met 31 augustus wordt het gezellige Groningen nog leuker om te bezoeken.

Blijf langer in Groningen.

De zomer is tot nu toe wisselvallig. Om een dagje weg niet in het water te laten vallen is het handig om te kiezen voor een binnenlocatie. In de E-krant van 21 augustus laat DagjeWeg.NL zien dat het deze zomer ook onder een dak erg leuk.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 augustus 2008 - 5968

Dit past bij 'E-krant Festivalseizoen'

1 reactie