Meer dan alleen een uniek uitzicht!

Bezoek de Euromast Rotterdam. |  
Reportage door

De Euromast is de start van een leuk dagje uit in Rotterdam

12 juni 2009 Rotterdam, Zuid-Holland Draai rond op 185 meter boven de grond of ontdek de verhalen van Rotterdam en Rotterdammers met de interactieve Discovery Tour! Want wie denkt alleen voor het unieke uitzicht naar de Euromast te komen, heeft het mis. Er is op honderd meter hoogte veel meer te doen, dan 'alleen' genieten van het uitzicht!

Speelgoedstad Rotterdam

Op een heldere en zonnige dag reikt het zicht wel tot Madurodam in Scheveningen en de koeltorens van Antwerpen. Op de dag dat DagjeWeg.NL dit uitstapje bezoekt is het winderig en grijs weer, maar dat heeft ook wel wat. Een havenstad spreekt extra tot de verbeelding met een guur windje. Binnen een paar seconden sta je op honderd meter hoogte en kijk je uit over het nieuwe hart van Rotterdam. Het uitzicht blaast je omver. De Euromast staat namelijk pal naast de Maas, waardoor het havengebied met al zijn vrachtschepen goed te observeren is. Rotterdam wordt in één keer een speelgoedwereld met al die kleine bootjes en legowolkenkrabbers. We kunnen nog net niet met de autootjes spelen.

Discover de Euromast

Rotterdam is niet alleen een juweeltje voor het oog, maar herbergt ook vele mooie en ontroerende verhalen. Met de nieuwe(!) Discovery Tour hoor je met één druk op de knop de interessante achtergrondverhalen van Katendrecht, Hotel New York, Erasmusbrug, SS Rotterdam en Stadion Feijenoord. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Hoe dit werkt? Bij de entree krijgt iedere bezoeker een koptelefoon die gekoppeld is aan een klein videoschermpje. Gewapend met de apparatuur om je nek en een 360 graden panoramafoto in de hand neem je de lift omhoog. Eenmaal boven aangekomen toetst de bezoeker met het bijbehorende pennetje het nummer in van een gebouw of attractie. Wie meer wil weten over bijvoorbeeld de wijk Katendrecht toetst '17' in. De mannenstem vertelt aanstekelijk "in deze beruchte volkswijk met arbeiders, zeemanskroegen en prostituees wonen nu vooral nieuwe Nederlanders". Het verhaal gaat verder over de 'pindamannetjes' en dat hier de "eerste Chinatown" van Nederland was gevestigd. In een paar minuten weet je alle ins en outs van deze typische Rotterdamse buurt. Het verhaal maakt nieuwsgierig, waardoor je als bezoekers het liefste gelijk de tram pakt om eens een kijkje te nemen in deze buurt. Op een leuke manier leert jong en oud meer over Rotterdam en haar geschiedenis. Er is namelijk ook een Discovery Tour speciaal voor kinderen!

Zweef over de haven

Wie na een half uur uitgekeken en geluisterd is, neemt de trap omhoog naar de Euroscoop. Dit is de spannendste lift van Nederland en niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De Euroscoop roteert om de top van de Euromast en bereikt een hoogte van 185 meter. Door de ronde glazen uitkijkjes in de vloer zie je pas echt hoe hoog je boven de aarde zweeft. Het geeft een rommelend gevoel in je onderbuik. Maar het uitzicht is werkelijk prachtig. Het is een leuke en ontspannende manier om Rotterdam te bekijken.

Begin van een leuke dag uit

De Euromast is een goede start voor het ontdekken van de grote havenstad. De blikvanger van Rotterdam biedt namelijk voordelige combinatietickets aan. Zo kan de korting oplopen tot € 4,70 per persoon als men een uitstapje naar de Euromast combineert met een bezoekje aan het voor kinderen erg leuke Maritiem Museum. Maar een combinatie om Rotterdam vanuit de lucht en het water te leren kennen is ook een aanrader. Euromast werkt met de combinatietickets namelijk ook samen met Spido en Port Experience.

Het is heerlijk toeven op de Euromast. De brasserie is open voor een kop koffie met appeltaart tot lunch en diner bij ondergaande zon. Daarnaast heeft de Euromast verschillende arrangementen voor bedrijven, maar ook individuele waaghalzen komen aan hun trekken. Zij mogen namelijk abseilen van de Euromast.
Foto 1. Ga naar 185 meter hoogte met de Euroscoop!
Foto 2. De brasserie is open voor een kop koffie met appeltaart tot lunch en diner bij ondergaande zon.
Foto 3. Het unieke uitzicht vanaf de Euromast mag u niet missen!
Foto 4. Durfals kunnen abseilen of tokkelen vanaf de Euromast.
Foto 5. Op zoek naar een bijzonder romantische overnachting? Aan de hotelkamers van de Euromast kan geen Rotterdams hotel tippen.

Laatst gewijzigd: 2018-10-10 09:12:10 · Gepubliceerd: 2009-06-08 11:51:13 - 6881