Spannendste havenattractie van Nederland

Rotterdam Port Experience: actie, spanning en veel informatie

Rotterdam Port Experience Reportage door

archief oud artikel 4 november 2009 Rotterdam, Zuid-Holland Midden in het centrum van de Rotterdamse haven vind je de Rotterdam Port Experience. De meeuwen vliegen om je oren en je paraplu vliegt uit je handen door de harde wind. Dat er hier veel water ligt is bekend, maar wat weten we eigenlijk nog meer van de Rotterdamse haven?

Rotterdam Port Experience wil informeren over alles wat er in de Rotterdamse haven gebeurt. "Maar we zijn geen infomatiecentrum en ook geen museum", vertelt salesmanager Nicoline van Rodenburg. "We zijn echt een experience. Ervaar en leer." Nou kom maar op dan!

Vrijkaarten winnen?

Win nu vrijkaarten voor de Rotterdam Port Experience. Vul uw gegevens in en maak kans op twee vrijkaarten voor de Rotterdam Port Experience!

Storing

De Experience begint in de gang naar de lift, waar we na een ritje van 601 meter kunnen gaan genieten van een prachtig uitzicht op Rotterdam. Bij de ingang hangt een scherm dat de storing van een uur geleden gelukkig is verholpen, maar in het kleine liftje begint het toch wel behoorlijk te kriebelen. Want wat als er toch nog een draadje loshangt? Van verdieping -1 schiet de lift met een enorme snelheid omhoog. En na wat schommelingen bereikt de lift uiteindelijk verdieping 200, het panoramadek.

Hoogste gebouw van Rotterdam

Boven waait het enorm, maar we bevinden ons dan ook op enorme hoogte. Om optimaal en veilig te genieten van het uitzicht, zitten we in afgesloten karretjes. En dan kan de droomvlucht beginnen. We suizen door de wolken en hebben een prachtig uitzicht. Bekende bouwwerken als de Euromast en de Erasmusbrug, maar ook containers en enorme cruiseschepen komen voorbij. Een klein geheimpje: we bevinden ons natuurlijk niet echt op 601 meter hoogte. Toch kom je daar pas achter als je ziet dat het uitzicht een perfecte op maat gemaakte replica is: het Rotterdamse Madurodam. "Inderdaad is alles hier visueel. Dacht je niet in de lift, waar blijft de druk op mijn oren?", vraagt Nicoline.

The havenride

Uitrusten is er na deze ontdekkingstocht niet bij. De tocht gaat meteen door naar een simulatierit in een op hol geslagen reddingsboot. Het bootje ontsnapt uit de werkplaats en gaat zelf op onderzoek uit in de Rotterdamse haven. Onder water, langs stapels van containers of vlak langs een enorm cruiseschip. En met levensechte ervaringen, want het bootje gaat goed heen en weer. Uiteindelijk heeft de havenpolitie het bootje overmeesterd en eindigt de rit met spectaculair vuurwerk: This must be haven.

Het containerdorp

Na al deze spanning en sensatie kom je terecht in het wat rustigere containerdorp. Hier kun je zelf op ontdekkingstocht gaan in de haven. Wist je bijvoorbeeld dat er in één container wel 3.000 spelcomputers passen? Of wat dacht je van zelf een kraan besturen en een schip volladen met containers? In de Port Terminal kun je als afsluiting een wandelingetje maken over een immense luchtfoto van 140 vierkante van Rotterdam. Eens kijken of je je eigen auto kunt terugvinden.

Rotterdam Port Experience biedt een spannende reis door het Rotterdamse havengebied. Actie, spanning en informatie. Het heeft wel iets weg van een klein attractiepark, waar je ongemerkt heel wat van opsteekt. Stap in de tunnel en ervaar de Rotterdamse haven. Wie durft het aan?

Foto 1. De spannendste havenattractie van Nederland.
Foto 2. In de Port Terminal leer je alles over het Rotterdamse havengebied.
Foto 3. De lift brengt je naar 601 meter hoogte.
Foto 4. Op het panoramadek geniet je van een prachtig uitzicht.
Foto 5. In de havenride gaat het er wild aan toe.
Foto 6. In het containerdorp ga je zelf op ontdekkingstocht.
Foto 7. Vind je eigen auto op de immense luchtfoto.

Laatst gewijzigd: 2011-08-29 16:49:17 · Gepubliceerd: 2009-11-04 12:11:41 - 2387