Rabobank steunt ss Rotterdam

De ss Rotterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Exploitatiebedrijf trekt sponsor aan

5 mei 2010 Zakelijk Rotterdam, Zuid-Holland De ss Rotterdam, het onlangs opgeknapte stoomschip in Rotterdam, heeft zijn eerste grote sponsor binnengehaald. Rabobank verbindt zich twee jaar aan het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

De ss Rotterdam is een grote attractie in Rotterdam. In het schip zijn een hotel, theater en congresruimte gevestigd. Daarnaast is het mogelijk om op het schip te dineren of te winkelen.

"Sponsoring is in deze economische tijden lastig, dus we zijn er blij mee", zegt directeur Willem Smit van De Rotterdam BV. Alleen al de renovatie van het grote schip kostte meer dan 240 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Martin Kromwijk van Woonbron noemde de SS Rotterdam ooit een 'hoofdpijnproject.' Hij had de complexiteit van de renovatie volledig onderschat.

Smit hoopt nog meer sponsors te trekken. Het exploitatiebedrijf is ingesprek met een paar grote Rotterdamse bedrijven. Ook hoopt De Rotterdam BV het hart van Eneco te winnen.

Smit beweert tevreden te zijn over het aantal bezoekers. Toch had hij in de meivakantie op meer bezoekers gehoopt. "We hebben nu twee weken meivakantie en het is ons nog iets te rustig", vertelt Smit. Misschien komt dit omdat de ss Rotterdam veel slechte kritieken krijgt, zoals te lezen is op DagjeWeg.NL.

Historie van de ss Rotterdam

De ss Rotterdam werd gedoopt door koningin Juliana op 13 september 1958. In 1959 vond de eerste proefvaart plaats. In de eerste tien jaar pendelde het cruiseschip voornamelijk tussen Rotterdam en New York, maar ook plaatsen als Taiwan, Hongkong en Yokohama werden aangedaan.

Door het toenemende vliegverkeer stopte het pendelvervoer in 1968 en richtte de ss zich vooral op cruises. In de winter reisde het schip af naar het Caraïbisch gebied en in de zomer werd Alaska bezocht. Eind 2000 ging het stoomschip met pensioen. Bedrijvendokter Joep van den Nieuwenhuyzen nam het schip onder zijn hoede met als doel er een drijvend hotel, restaurant en congrescentrum van te maken. Woonbron nam in 2005 het stokje van hem over.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-04 17:37:21 - 631