Boterham met buitenlucht

Neem een picknickmand mee en puzzel je fietsroute bij elkaar |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De leukste plekjes om te picknicken

27 juni 2020 Natuur Een boterham smaakt het best met een vleugje buitenlucht. Geniet volop van de zon en leg een kleedje klaar voor een heerlijke picknick. Romantisch, gezellig of praktisch: picknicken is altijd een feestje.

Foto 1. Foto: door Taryn Elliott via Pexels.

Picknicken kan eigenlijk overal. In de berm bij een tankstation, in een parkje om de hoek of in de duinen. Je kunt het zo gek niet bedenken of de picknickmand vindt er zijn weg. Maak het extra feestelijk en combineer een picknick met een leuke activiteit. We hebben een paar ideeën voor je!

Picknick op het water

Giethoorn is geliefd voor een dagje op het water. Huur een fluisterbootje en begin aan een fluisterstille tocht door de grachten van dit prachtige dorp. Onder bruggetjes door, langs prachtige tuinen en dan verder naar het Bovenwiede, waar je op een eilandje gezellig kunt picknicken. Aan het Bovenwiede vind je ook Smit's Paviljoen. Hier zijn ook verschillende bootjes te huur en kun je bovendien meteen een picknickmand voor onderweg bestellen. Kies voor een mand met streekproducten en smul onderweg van brood uit de Weerribben, fruitsappen en andere producten uit de omgeving. Iets te vieren? Bestel er dan een flesje prosecco bij!

Picknicken en scootertocht op de Veluwe

Samen een dagje eropuit of met het hele gezin? Stap op een retroscooter van Retro scooter verhuur Veluwe en rijd moeiteloos naar de mooiste plekjes op de Veluwe. Vanaf de locatie in Epe ben je in 5 minuten in de bossen en op de heide. Kinderen kunnen mee in een zitje achterop, maar het is ook een leuk romantisch uitje voor twee! Voor onderweg biedt de scooterverhuur goed gevulde picknickmanden die gemakkelijk mee te nemen zijn op de scooter.

Picknick met kinderen

Picknicken met kinderen, dat is voor actieve ouders aan de orde van de dag. Een zak met belegde bolletjes in de tas en een 12-pack met pakjes sap en voilà, klaar is de picknick. Belangrijker dan de culinaire graad van het eten is de locatie. Kinderen zijn dol op spelen in de vrije natuur en daarom is Stadsboerderij De Balij ook een goede keuze. De kinderen maken kennis met de dieren op de boerderij en mogen zelfs helpen met voeren en borstelen. Regelmatig organiseren de vrijwilligers een leuke activiteit. Voor de picknick is het nabij gelegen Speelbos De Balij de beste plek. De kinderen hebben alle ruimte om te klimmen, struinen en verstoppertje te spelen. En overal vind je picknickbankjes voor de nodige pauzes.

Bekijk hier nog meer speelbossen voor een leuke picknick met kinderen.

Waar dan ook...

Waar je ook wilt picknicken, de Picknicktafel komt naar je toe! Geniet op bijzondere locaties in de buitenlucht van heerlijk eten en drinken. Midden in een weiland of in een boomgaard, de Picknicktafel maakt van elke locatie een gezellige plek om samen te eten en te drinken. Geen kleedjes, maar houten tafels en stoelen om aan te zitten. Gedekte tafels met veldbloemen en heerlijke kleine hapjes, zoet, hartig of juiste uitgebreide gangen. Voor als het wat meer mag zijn dan een simpele, zelfgemaakte picknick.

Picknicken in de duinen

Een dagje strand en even uitwaaien aan de kust? Maak er een actief en ontspannen dagje uit van en huur één van de luxe fietsen van Behind The Beach. Fiets direct door naar zee of maak een mooie fietstocht door de prachtige duinen bij Zandvoort en Bloemendaal. Kies de prachtige route om de Amsterdamse waterleidingduinen of fiets door Nationaal Park Zuid-Kennemerland over fraaie verharde fietspaden. Onderweg zijn er genoeg mooie plekjes om even te stoppen en te genieten van een picknick. Boek meteen een arrangement inclusief picknick en je mag de picknickfiets meenemen! Voor op deze fiets zit een mand vol lekkers voor onderweg - en een kleedje om neer te leggen in de duinen. Bestel gemakkelijk je tickets en fiets samen door de duinen van Zandvoort.

Picknicken kan overal, ook in een mooi natuurpark in de buurt. Vind alle natuurparken op DagjeWeg.NL. En alle stranden. Ideaal voor een ontspannen picknick.
Foto 2. Eerst fietsen en dan picknicken in de duinen bij Zandvoort. Foto: Behind The Beach

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2021-03-11 09:58:33 · Gepubliceerd: 2011-06-22 14:47:59 - 5985