Op en top relaxen, gewoon in het zwembad

Vier keer wellness bij jou in de buurt

Kijk wat deze zwembaden voor jou in petto hebben   Redactioneel door

5 juni 2014 Sport Landelijk In een zwembad kun je terecht om te zwemmen, dat weten we wel. Maar een zwembad is veel meer dan baantjes trekken of glijbanenpret. Voor een dagje wellness en ontspanning hoef je helemaal niet naar een of ander resort. Kijk wat deze zwembaden voor jou in petto hebben!

Kruidenbad

Een subtropisch zwemparadijs heeft al snel kruidenbadjes in huis: badjes voor één of meer personen waar je heerlijk in kunt liggen bubbelen. Kies je eigen aroma en waan je in een dennenbos, een lavendelveld of rozentuin. De verschillende aroma's hebben hun eigen functies: goed voor de huid of luchtwegen, kalmerend of juist opwekkend. Het water heeft direct invloed op de huid en de geuren hebben effect op de psyche en gemoedstoestand. Dompel jezelf onder en geniet van een relaxed kwartiertje. Ga bijvoorbeeld naar Zwembad De Veldkamp voor een heerlijk kruidenbadje. Subtropisch zwembad Kikkerfort Breukelen heeft als een Kneipp-bad.

Kies je eigen aroma en waan je in een dennenbos, een lavendelveld of rozentuin

Sauna

Sauna's zijn tegenwoordig vaak te vinden in zwembaden. Trek de deur achter je dicht en geniet van een wereld vol stoom. De luchtvochtigheid in een sauna is zo hoog, dat je vanzelf gaat zweten. Dat wordt als reinigend ervaren, en niet alleen voor je lichaam. Adem dus diep in en maak je hoofd leeg. En rond het af met een sprong in het speciale ijskoude water. Goed voor de bloedsomloop! Sauna's vind je onder meer bij Zwembad De Sprenkelaar en Zwembad De Wel.

Massage

Sommige zwembaden stellen een masseur beschikbaar, waar je op afspraak terecht kunt voor een heerlijke massage. Speciale aquamassage wordt aangeboden bij Zwembad Waterwijs. Een massagebad vind je bij Subtropisch zwembad Kikkerfort Breukelen. Door de watercirculatie wordt een hogere doorbloeding bereikt - vooral goed voor mensen met een blessure. Ook verbeter je op een eenvoudige manier je conditie, want je gewrichten worden zo gespaard. Een luie manier om fitter te worden.

Zonnebank

Somber weer buiten? Dan kan het helpen om jezelf op te vrolijken met een bezoekje aan de zonnebank. Diverse zwembaden beschikken over een zonnestudio, waar je heerlijk opwarmt en een kleurtje opdoet. Zon en water... het lijkt wel vakantie! Zonlicht heeft, met mate, positief effect op je gezondheid. Goed tegen bijvoorbeeld een winterdepressie! Ga voor een zonnebank naar Zwembad Kerkpolder of Tropisch zwembad Cariba-bad.

Extra wellness tips

  • Turkse stoomcabines bij TwenteBad, oosters genieten in Nederland!
  • Sauna's, een stoombad, een belevingsgrot én een knuffelmuur bij Zwembad De Scheg;
  • Een schoonheidssalon in het zwembad en therapeutisch zwemmen bij Sportcentrum Woestduin.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:05:39 · Gepubliceerd: 2013-06-04 09:17:20 - 9194