Maak een Rotterdams vakantietripje

Elke zaterdag in juli op Staycation: een inspirerende fietstocht

Rotterdam ByCycle Nieuws door

archief oud artikel 5 juli 2013 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Voor een ontspannen vakantietripje heb je eigenlijk geen vliegticket of auto nodig. In en om Rotterdam is alles te vinden wat je op vakantie zoekt: natuur, cultuur, kunst en lekker eten. Ontdek het tijdens een Staycation en fiets mee op een zaterdag in juli.

Dat je niet naar het buitenland hoeft om mooie dingen te zien, bewijst Rotterdam met een nieuw concept: de Staycation. Iedere zaterdag in juli mogen vakantiegangers aanhaken bij een mooie fietsroute, elke keer met een nieuw thema. Zaterdag 6 juli begint de eerste Staycation met de opening van een nieuwe Historische Route, door het groene gebied tussen Den Haag en Rotterdam. Deze Hof van Delfland herbergt prachtige dorpjes en uitgestrekte weilanden. Een echt Hollands landschap!

Ook op Staycation in Rotterdam?

Op 13, 20 en 27 juli mag iedereen gratis aansluiten bij een Staycation. De beste culinaire adresjes van de stad? Tijdens Proef Rotterdam op 13 juli voert een gids je langs dat ene bakkertje met de lekkerste broodjes en de wijn van die biologische wijnboer. Een week later vertrekken fietsers met de noorderzon door bossen en langs meren naar het oude Noorden. Deze Rotterdamse wijk biedt verrassende design- en modewinkels, goede restaurants en gezellige terrassen. Op de allerlaatste zaterdag van juli fietst een kunstkenner voorop, die elk brokje kunst in het Rotterdamse weet aan te wijzen.

Bezoekersinformatie

Staycation Rotterdam met Rotterdam ByCycle.
6, 13, 20 en 27 juli 2013 van 13:00 uur tot 15:00 uur. (Alleen op 6 juli duurt de route tot 16:00 uur.)
Toegang: gratis.
Reserveren via reserveren@rotterdambycycle.nl

Laatst gewijzigd: 2013-07-07 21:44:16 · Gepubliceerd: 2013-07-05 09:08:52 - 318