Ontdek de kleurrijke haven in Rotterdam!

Wereldhavendagen in Rotterdam

Wereldhavendagen 2015 Nieuws door
Foto 1. Gave demonstraties en zaterdagavond een show met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Foto: Wereldhavendagen

archief oud artikel 4 september 2015 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Dol op schepen, de haven en maritieme activiteiten? Spoed je dan naar Rotterdam! Op en rondom de Maas geniet je van spectaculaire activiteiten, shows en muziek. De Wereldhavendagen zijn er weer!

Droomhaven

Het thema voor de 38e editie van de Wereldhavendagen is 'De droomhaven'. Laat je verbazen in de haven door de toekomstplannen, innovatie en technieken die er rondom scheepvaart en de haven te vinden zijn. Maar er er is nog veel meer te doen, zoals swingen op de muziek van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De zaterdagavond wordt traditioneel gevuld met een spectaculaire avondshow op de Nieuwe Maas. Het concert eindigt met vuurwerk.

Familie-uitje in Rotterdam

De Wereldhavendagen zijn een familie-uitje bij uitstek. Er is veel aandacht voor de jongste bezoekers. Er is een ballonartiest en je kunt FutureLand bezoeken. Er zijn spannende demonstraties, bijvoorbeeld van de KNRM. Wil je iets leren over de haven? Gezellig langs de kraampjes en expositie's slenteren? Of ga je mee met één van de gave excursies? Bekijk bijvoorbeeld 160.000 kilometer pijpleiding of maak een relaxte brunchtocht. Alles wat te maken heeft met havens komt aan bod in Rotterdam, bij uitstek de havenstad van Nederland. Er is een baggerdemonstratie, je kunt zelf badzout maken, bekijk een mega olie-opslagtank van binnen of bezoek de vuilnismannen die in de haven werken.

SS Rotterdam en Spido

Er is ook een programma tijdens de Wereldhavendagen op ss Rotterdam. Het statige schip is het vertrek- en aankomstpunt van alle excursies. Op de kade presenteren zich de gezamenlijke hulpdiensten het veiligheidsplein. Voor kinderen en volwassenen zijn aan boord lezingen en films, rondleidingen en een Kapiteinsspeurtocht. De eerder genoemde Avondshow is vanaf het Lido Terras te bekijken. Je kunt ook inschepen bij Spido op de Droomtribune. Er wordt niet gevaren, maar zaterdag 5 september transformeert Spido één van haar schepen in een drijvende tribune. Bekijk op deze 'eerste rang' de schepenparade en de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug. Er hoort ook een lekkere dromencocktail bij.

Praktische informatie

De Wereldhavendagen 2015 worden gehouden van 4 tot en met 6 september 2015. Bekijk het programma voor alle drie de dagen.
Foto 2. Demonstraties, grote schepen... neem een duik in de haven! Foto: Wereldhavendagen

Laatst gewijzigd: 2015-09-04 16:53:16 · Gepubliceerd: 4 september 2015 - 1423