Vijf leuke dagjes uit voor in de herfstvakantie

Uitjes in de herfstvakantie | Nieuws door

Wat te doen deze herfstvakantie?

6 oktober 2018 Toerisme Landelijk Voor degenen onder ons zonder inspiratie: geen zorgen! Wij geven je de vijf populaire bestemmingen om je herfstvakantie mee op te leuken. Zo hoef je je geen moment te vervelen, doe je misschien nieuwe ideeën op en kun je optimaal van deze herfstvakantie genieten!

Foto 1. Ontdek een wereld vol vliegtuigen, tanks en spannende verhalen in het Nationaal Militair Museum. Foto: Nationaal Militair Museum © Anne Reitsma.

Gezellig naar het pretpark

DROUWEN - Attractiepark Drouwenerzand ligt in Drenthe en biedt gratis eten en drinken. Friet, ijs, soep, fruit, koffie: alles mag je kosteloos naar binnen werken in het pretpark! Er zijn verschillende attracties voor jong en oud. Een indoor apenkooi en trampolines voor kinderen en meerdere achtbanen voor de adrenalinekikkers. Je kunt er ook op pony's rijden en racen in de botsauto's. Voor weinig geld een compleet dagje uit met het gezin!

Ook leuk voor in de herfstvakantie

Ontdek alles over treinen

UTRECHT - Reizen in stijl doe je bij het Spoorwegmuseum Utrecht. In het oude Maliebaanstation vind je klassieke treinen, marmeren vloeren, kroonluchters en zelfs toiletten uit de negentiende eeuw! Je bent er de hele dag zoet. Bekijk de eerste stoomlocomotief van Nederland en waan je in het verleden met interactieve tentoonstellingen. Er lopen acteurs in kostuums rond die met je meereizen op de Oriënt Express: alsof je in een oude film bent beland. Of ga op avontuur in 4D in de Vuurproef en maak de hoogtepunten uit de spoorgeschiedenis mee.

Samen lekker zwemmen

DEVENTER - Worden de kinderen onrustig van hun plotselinge zeeën aan vrije tijd? Neem een frisse duik in Zwembad De Scheg! Verbeter je personal record baantjes zwemmen of dobber gewoon lekker rond in het bubbelbad. Roetsj met z'n allen van de familieglijblaan LavaSlide of beleef een avontuurlijke tocht in de Gletsjer Slide. Je kunt bij De Scheg ook squashen, zonnen en schaatsen, dus je bent er zo een dagje zoet.

Bezoek een stoer museum

SOEST - Voorwaarts, mars! Marcheer als de wiedeweerga naar het Nationaal Militair Museum. Er is voor kinderen de interactieve zone Xplore, waar ze in een F16-simulator kunnen zitten en zelf een tank mogen besturen. Je kunt ook zelf de stortbaan trotseren en testen hoe lang je het uit zou houden als soldaat in training. Bekijk tanks, vliegtuigen en andere voertuigen en een heuse raketwerper en ontdek alle avonturen die achter de tentoongestelde voorwerpen en voertuigen schuilgaan.

Maak een reis door het lichaam

OEGSTGEEST - Bij CORPUS kun je letterlijk een reis door het menselijk lichaam maken. En dan écht letterlijk: het gebouw van CORPUS heeft namelijk de vorm van een gigantische man. Je begint onderaan en reist vanaf de enkels naar het topje van het hoofd. Zo kom je alles te weten over elk deel van het lichaam. Maar ook over welk effect eten op je lichaam heeft of wat er gebeurt als je niest. Binnen een uurtje ken je alle ins en outs van je eigen lijf. Na afloop van de tour kun je je kennis en gezondheid testen met allerlei leuke spelletjes en quizzen.

Via DagjeWeg.NL Tickets krijg je € 5,- korting op je CORPUS tickets!

Ga een voordelig dagje uit in de herfstvakantie. Boek tickets met korting op DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Maak een reis door het menselijk lichaam in CORPUS. Foto: CORPUS.
Foto 3. Eindeloos spelen en van attracties genieten in Attractiepark Drouwenerzand. Foto: Attractiepark Drouwenerzand.
Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:00:57 · Gepubliceerd: 2015-10-19 14:28:41 - 28204