De beste locaties om Pokémon te vangen

DagjeWeg.NL is je Pokédex (en geeft uitleg over de rage)

De leukste tips voor jongeren op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Pokémon GO is wereldwijd een immense hype. Foto: Screenshot YouTube.

12 juli 2016 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Trends Landelijk De Pokémon GO evenementen schieten als Oddish uit de grond. Iedereen weet dat je Pokémon het beste in de natuur kunt vangen. De beestjes verschuilen zich in de zee, in het gras en op bergen. Combineer het vullen van je Pokédex met een uitje in de natuur. Wij zetten locaties en evenementen om Pokémon GO te spelen op een rijtje! Tip: check hier de nieuwste Pokémon GO evenementen sinds de update!

Dagje uit met Pokémon

Van Pokémon GO maak je gemakkelijk een dagje uit. Er zijn allerlei soorten Pokémon te vangen in verschillende gebieden. Zo vind je bijvoorbeeld Normal-type Pokémon - Eevee, Rattata - vooral veel op straat. Hetzelfde geldt voor Electric-type en Fire-type Pokémon: die houden van droogte, dus ook die vind je in steden. Zo kun je een dagje winkelen of een dagje naar een museum met gamen combineren!

In de natuur kun je het beste zoeken naar Bug-type en Grass-type Pokémon. Je kunt daarvoor het bos in, maar schattige beestjes als Bulbasaur en Oddish vind je ook in tuinen. Als er dan ook nog een meer of rivier in de buurt is, heb je grote kans een Water-type tegen het lijf te lopen! Ook leuk om naar te speuren op het strand, of bij een recreatieplas. Zo geniet je samen van een dag aan het water!

Bekijk meer Pokémon events op DagjeWeg.NL.

Staat jouw Pokémon GO event hier niet bij? Voeg het toe aan de kalender.

Vang ze allemaal in de natuur

De kleurige beestjes zijn lijken overal op te kunnen duiken, maar waar vind je ze nou? Buiten natuurlijk! Ash Ketchum moest er ook behoorlijk wat moeite voor doen. Hij speurde stad en land af, met Pikachu aan zijn zijde. Oké, misschien heb je geen Pikachu, maar wij kunnen je ook helpen. Deze natuurparken moeten behoorlijk wat Pokémon bevatten. Zie het als Nederlandse Safari Zones. Kun je Pokémon vangen en genieten van de frisse, zomerse buitenlucht. Pas alleen wel op waar je loopt, anders nemen Jessie, James en Meowth je te grazen.

Help! Wat is Pokémon?

Normaal gesproken geeft Professor Oak deze uitleg, maar vooruit, wij doen het voor je. Het nieuwe en immens populaire spel Pokémon GO is afgeleid van de vorige spelletjes van Pokémon. Oorspronkelijk is het een tekenfilm uit Japan, over een wereld vol honderden vreemde beestjes. De bedoeling is om er zoveel mogelijk te vangen en ze te trainen zodat ze opgroeien en evolueren (veranderen in een volwassen Pokémon). Op die manier vullen spelers hun Pokédex (database van alle Pokémon die er bestaan) en ontdekken ze steeds meer weetjes over de diertjes. Op die manier komen ze ook steeds verder in het spel. Normaal gesproken speelden fans Pokémon op een Gameboy of Nintendo, maar door het nieuwe Pokémon GO spel als smartphonegame, lijken Pokémon dus écht in het wild te leven. Belangrijk: het meervoud van Pokémon is Pokémon, niet Pokémons.
Foto 2. Schuilt daar een Caterpie tussen de bosjes? Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:19:05 · Gepubliceerd: 12 juli 2016 - 108254