Winter in attractieland

Deze attractieparken omarmen de winter met lichtjes en extra entertainment

Bekijk alle attractieparken   Redactioneel door
Foto 1. Ook de vette achtbanen in Klugheim, Phantasialand, zijn de hele winter open. Foto: Phantasialand

1 november 2022 Toerisme Landelijk De Efteling doet het al jaren, maar steeds meer attractieparken houden in de winter de poorten open. En zorgen tijdens de donkere dagen voor extra gezelligheid! Deze attractieparken zijn in de winter open voor een dagje uit vol lichtjes, warme hapjes, drankjes en winters vertier.

Natuurlijk: de Winter Efteling

Kaatsheuvel, Noord-Brabant Winterse kou en sneeuw, geen reden voor De Efteling om de toegangspoorten te sluiten. Al jaren omarmt het populaire park de wintermaanden met knapperende vuurtjes, warme chocolademelk en extra sfeervolle verlichting tijdens de Winter Efteling. Sprookjes bestaan immers ook in de winter! Het park is extra sprookjesachtig met gezellige vuurtjes, live muziek, lichtjes en kerstversieringen. Er zijn leuke winterse extra's, met de Warme Winter Weide als hart van de winterpret. Nieuw dit jaar: schaats een rondje in de frisse buitenlucht. Maak vervolgens een ritje in de arrenslee! Tussendoor kom je helemaal bij met warme heerlijkheden als soep, wafels en chocolademelk. Van 14 november 2022 tot en met 5 maart 2023 is het park dagelijks open.

Foto 2. Ook in de winter kun je je papier kwijt bij Holle Bolle Gijs. Foto: De Efteling © Nopoint Studio's

Laat je betoveren in Sprookjeswinterland

Enkhuizen, Noord-Holland Deze winter gaat weer heel even de poort open naar Sprookjeswonderland! Wandel door een magische wereld in winterse sferen, waar de lichtjes twinkelen en alles uniek versierd is. Overal om je heen zijn de bekende sprookjes magischer dan ooit. Het eerste wat je ziet als je arriveert is een enorme kerstboom van wel 15 meter hoog! Maar kijk ook goed naar de huisjes op het entreeplein, want de kerstman heeft in één ervan zijn intrek genomen. Daar willen kinderen zeker even op bezoek! Zing mee met de bewoners van Berenwinterland en warm lekker op met een kopje warme chocola of lekkere erwtensoep. Sprookjeswinterland is geopend op 17 en 18 december en van 24 december tot en met 8 januari 2023.

Winterse magie over de grens

Brühl, Duitsland Een ware Wintertraum belooft het Duitse attractiepark Phantasialand haar bezoekers deze donkere wintermaanden, van 19 november 2022 tot en met 29 januari 2023. Elke dag licht het park op met lichtjes, kerstbomen, knetterende vuurtjes en levensgrote, kleurrijke lichtwezens. En de hele dag door staan er in de verschillende themagebieden winterse shows op het programma. Droom weg bij wervelende ijsdansers die een winterse show opvoeren vol humor. Maak natuurlijk ook een ritje in verlichte en pijlsnelle achtbanen of maak een rondje op de schaats. Phantasialand doet er alles aan om de somberheid van de donkere dagen van je af te schudden!

Foto 3. Schaats een rondje door een ware Wintertraum. Foto: Phantasialand

Winter Feelings in Toverland

Sevenum, Limburg Attractiepark Toverland pakt dit jaar extra groots uit met een gloednieuw winterprogramma. Tijdens Winter Feelings zijn voor het eerst álle themagebieden geopend. Het bruisende centrum vind je in entreegebied Port Laguna. Het hele park, inclusief de achtbanen, is sfeervol verlicht met ontelbare lampjes! Kampvuren, kerstbomen, winterliedjes en lekkere winterkost: geniet volop van de warme wintersferen. Bekijk de nieuwe fonteinshow, vier een Keltisch Midwinterfeest en rooster marshmallows. Sluit je bezoekje af met de gave slotshow. Beleef de mooiste tijd van het jaar met een vleugje magie! Bezoek Winter Feelings van 26 november tot en met 15 januari 2023 elk weekend en dagelijks van 24 december tot en met 8 januari 2023.

Foto 4. Marshmallows roosteren boven een vuurtje in winters Toverland! Foto: Attractiepark Toverland © Kris van de Sande

Parade van lichtjes in Slagharen

Slagharen, Overijssel Attractiepark Slagharen heeft een duidelijke remedie tegen de winterse somberheid: licht! Met een parade van duizenden lichtjes is het park iedere dag in volle winterse feeststemming. Van 10 tot en met 18 december in de weekenden en van 24 december 2022 tot en met 8 januari 2023 dagelijks kun je schaatsen, rondom een kampvuur kruipen met iets warms en vanaf het reuzenrad het hele fraai verlichte park overzien. Fraai verlichte fonteinen, gekleurde lichtjes, muziek, de vrolijke Randy & Rosie show: iedere dag is een spektakel. Vergeet ook niet je wens op te hangen in de magische wensboom, want dan komt je wens misschien wel uit! Niet alleen voor kinderen.

Een lekker lange winter in Duinrell

Wassenaar, Zuid-Holland Ook Duinrell waagt zich aan winters vertier. De leukste attracties draaien gewoon door van 4 november tot en met 18 december in de weekenden en van 23 december tot en met 8 januari 2023 elke dag. Kinderen vermaken zich prima in het overdekte Rick’s Fun Factory. Daarnaast zijn veel attracties gewoon geopend. Zodra het schemerig wordt gaan overal lichtjes aan en beleef je het park op een hele nieuwe manier. Onder andere de Falcon en Dragon Fly worden dan in het licht gezet. Waag je aan een ritje! Wil je echt de kou ontvluchten deze winter? Het tropische Tikabad blijft gewoon open, behalve in de tweeënhalve week na de kerstvakantie.

Foto 5. Genieten van een vrolijk verlicht Duinrell deze winter! Waar je ook kunt opwarmen in het tropische Tikibad. Foto: Duinrell © R.A.R. de Bruijn

Bright Nights in winters Walibi

Biddinghuizen, Flevoland En als laatste ook nog een fijne primeur in Biddinghuizen! Walibi Holland gaat namelijk voor de allereerste keer open in de winter. Het precieze programma wordt binnenkort bekend gemaakt, maar dat het park waanzinnig verlicht wordt en dat je ook in een groot aantal attracties kunt, blijkt al wel uit de naam van het nieuwe evenement: Bright Nights - Rides & Lights . Tijdens de kerstvakantie ontmoet je in Flevoland de Kerstman en scoor je typische winterse hapjes en drankjes als oliebollen en glühwein. Walibi is tijdens Bright Nights van 26 december tot en met 8 januari 2023 dagelijks geopend van 12:00 uur tot 20:00 uur, behalve op 31 december en 1 januari.

Foto 6. Ook de vette achtbanen in Klugheim, Phantasialand, zijn de hele winter open. Foto: Phantasialand

Laatst gewijzigd: 2022-11-14 15:26:59 · Gepubliceerd: 2016-11-15 16:16:18 - 27177