Winter in attractieland

Deze attractieparken omarmen de winter met lichtjes en extra entertainment

Bekijk alle attractieparken Redactioneel door
Foto 1. Ook de vette achtbanen in Klugheim, Phantasialand, zijn de hele winter open. Foto: Phantasialand

10 november 2023 Toerisme Landelijk De Efteling doet het al jaren, maar steeds meer attractieparken houden in de winter de poorten open. En zorgen tijdens de donkere dagen voor extra gezelligheid! Deze attractieparken zijn in de winter open voor een dagje uit vol lichtjes, warme hapjes, drankjes en winters vertier.

Natuurlijk: de Winter Efteling

Kaatsheuvel, Noord-Brabant De kou en duisternis treed in, maar niet in De Efteling! Daar geniet je tijdens Winter Efteling namelijk van warmte in de vorm van kampvuurtjes, potkacheltjes, muziek en duizenden fonkelende lichtjes. Net als in voorgaande jaren is de Warme Winter Weide weer het kloppende hart van het evenement. Schaats een rondje op de glimmende ijsvloer of ga op de foto met Pardoes in de arrenslee. Toch een beetje koud gekregen? Warm je handen dan aan een van de vreugdevuren of ga naar binnen in een van de chalets voor leuke spelletjes. En hoewel er veel vertrouwde winterse activiteiten terugkomen zijn er ook nieuwe dingen. Zo zijn er de snowglobes: grote sneeuwbollen waar je zelf in kunt staan. Ook de lichtgevende vlinders die vorig jaar te zien waren tijdens GLOW Festival zijn dit jaar te bewonderen in het magische park. En dan is er (vanaf 18 november) ook nog de familieshow A Wonderful Wintertime. Van 13 november 2023 tot en met 4 februari 2024 is het park dagelijks open.

Foto 2. Ook in de winter kun je je papier kwijt bij Holle Bolle Gijs. Foto: De Efteling © Nopoint Studio's

Laat je betoveren in Sprookjeswinterland

Enkhuizen, Noord-Holland Deze winter gaat weer heel even de poort open naar Sprookjeswonderland! Wandel door een magische wereld in winterse sferen, waar de lichtjes twinkelen en alles versierd is. Overal om je heen zijn de bekende sprookjes magischer dan ooit. Het eerste wat je ziet als je arriveert is een enorme kerstboom van wel 15 meter hoog! Maar kijk ook goed naar de huisjes op het entreeplein, want de kerstman heeft in één ervan zijn intrek genomen. Daar willen kinderen zeker even op bezoek! Zing mee met de bewoners van Berenwinterland en warm lekker op met een kopje warme chocola of lekkere erwtensoep. op 16 en 17 december en van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024 van 11:00 uur tot 18:30 uur (gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag).

Winterse magie over de grens

Brühl, Duitsland Een ware Wintertraum belooft het Duitse attractiepark Phantasialand haar bezoekers deze donkere wintermaanden, van 18 november 2023 tot en met 28 januari 2024. Elke dag licht het park op met lichtjes, kerstbomen, knetterende vuurtjes en levensgrote, kleurrijke lichtwezens. En de hele dag door staan er in de verschillende themagebieden winterse shows op het programma. Laat je ook verrassen door magische lichtwerelden en de Moments of Light. Droom weg bij wervelende ijsdansers in het winterkasteel die een winterse show opvoeren. Maak natuurlijk ook een ritje in verlichte en pijlsnelle achtbanen (in het donker) of zwier zelf een rondje op de schaats. Phantasialand doet er alles aan om de somberheid van de donkere dagen van je af te schudden! Bezoek Wintertraum dagelijks van 11:00 uur tot 20:00 uur.

Foto 3. Schaats een rondje door een ware Wintertraum. Foto: Phantasialand

Winter Feelings in Toverland

Sevenum, Limburg Tijdens Winter Feelings heerst ook in Attractiepark Toverland een magische wintersfeer. Maak een rondje op de schaats op de ijsbaan die nóg groter is dan vorig jaar, roetsj van de snelle bandenbaan, of speel een potje curling. En natuurlijk zijn er ook weer de Almhut en de chalets waar je wat kunt opwarmen als je de kou buiten even zat bent. Ontdek ook de nieuwe attracties in Avalon en vier het Keltische Midwinterfeest, waar je ook meteen een wens voor het nieuwe jaar kunt doen. Port Laguna is het centrum van het winterevenement, maar ook de andere gebieden zien er super gezellig uit. Ga langs bij Toos & Morrel en wie weet loop je tovenaar Merlijn ook wel ergens tegen het lijf. Sluit je dagje Toverland af met het spetterende Magische Winterfeest! Bezoek Winter Feelings ieder weekend van 25 november 2023 tot en met 14 januari 2024 en dagelijks tijdens de kerstvakantie.

Foto 4. Marshmallows roosteren boven een vuurtje in winters Toverland! Foto: Attractiepark Toverland © Kris van de Sande

Parade van lichtjes in Slagharen

Slagharen, Overijssel Attractiepark Slagharen heeft een duidelijke remedie tegen de winterse somberheid: licht! Met duizenden lichtjes is het park in volle winterse feeststemming. Ga in de attracties, schaats een rondje (in de kerstvakantie) en loop tussendoor langs fraai verlichte fonteinen en geniet van de muziek én de vrolijke Randy & Rosie show: iedere dag is een spektakel. Vergeet ook niet je wens op te hangen in de magische wensboom, want dan komt je wens misschien wel uit! Niet alleen voor kinderen. De grote kerstboom staat vanaf 8 december en ook de Kerstman en zijn elfjes zijn erbij! Slagharen is van 4 november tot en met 24 december alleen geopend in het weekend. Tijdens de kerstvakantie van 25 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is het attractiepark dagelijks geopend.

Een lekker lange winter in Duinrell

Wassenaar, Zuid-Holland Ook Duinrell waagt zich aan winters vertier. De leukste attracties draaien gewoon door tijdens Rides by Lights. Zodra het schemerig wordt gaan overal lichtjes aan en beleef je het park op een hele nieuwe manier. Onder andere de Falcon en Dragon Fly worden dan in het licht gezet. Voor de jongste bezoekers zijn de Kikkerachtbaan, de Locomotion en de Minitrein open. Zin in een feestje? Breng dan een bezoekje aan de silent disco. En uiteraard is er ook warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. Wil je echt een uit de kou? Het tropische Tikabad blijft gewoon open, behalve in de tweeënhalve week na de kerstvakantie. De lichtjes in Duinrell branden elke zaterdagavond van 4 november tot en met 6 januari en van 10 februari tot en met 16 maart tot 20:00 uur. In de kerstvakantie en voorjaarsvakantie ook op woensdag geopend!

Foto 5. Genieten van een vrolijk verlicht Duinrell deze winter! Waar je ook kunt opwarmen in het tropische Tikibad. Foto: Duinrell © R.A.R. de Bruijn

Bright Nights in winters Walibi

Biddinghuizen, Flevoland Na het succes van de eerste editie van vorig jaar, gaat ook Walibi Holland in Biddinghuizen dit jaar in de winter weer open tijdens Bright Nights - Rides & Lights. De attracties zien er door de waanzinnige verlichting en special effects niet alleen nóg spectaculairder uit dan overdag. In de meeste kun je ook nog een ritje maken. Een unieke ervaring! Verspreid door het hele park kun je meedoen aan leuke activiteiten voor jong en oud en spot al het winterse entertainment. Helemaal gaaf: bedien zelf de lichteffecten. Druk op de knop en kijk wat er gebeurt... En last but not least bekijk je ook nog knallende shows. Uiteraard in een zee van licht! Treki? Scoor typische winterse hapjes en drankjes als oliebollen en glühwein. Bezoek Bright Nights op 7, 8, 14, 15, 19 tot en met 22 en 26 tot en met 29 oktober.

Foto 6. Ook achtbaan Untamed is prachtig verlicht tijdens Bright Nights in Walibi Holland. Foto: Walibi Holland
Foto 7. Ook de vette achtbanen in Klugheim, Phantasialand, zijn de hele winter open. Foto: Phantasialand

Laatst gewijzigd: 2023-11-06 09:59:49 · Gepubliceerd: 2016-11-15 16:16:18 - 30103