1

Wat is er te doen op Koningsdag?

Vier de vijftigste verjaardag van de koning in stijl

Keukenhof 2017 Redactioneel door
Foto 1. Koningsdag is altijd een groot feest. Foto: NBTC Holland Marketing

archief oud artikel 23 maart 2017 Toerisme Landelijk Urenlang struinen over vrijmarkten, dingen kopen die je niet nodig hebt, poffertjes en hamburgers eten tot je erbij neervalt, overal om je heen vrolijke mensen... Heerlijk, Koningsdag komt er weer aan! En er zijn teveel leuke dingen te doen om de hele dag voor de tv te zitten en de koninklijke familie vanaf de bank volgen. Ontmoet de koning in real life, bezoek een festival of doe een lekker Hollands dagje uit. Wij geven je tips om te doen op Koningsdag.

Knipogen naar de prinsesjes

TILBURG - Dit jaar wordt de koning vijftig jaar, en dat viert hij in Tilburg! De dag begint op het station en eindigt op het Piusplein, waar niemand minder dan - hoe kan het ook anders - Guus Meeuwis optreedt. Mis geen moment en loop achter de koninklijke familie aan langs straattheater, bonte carnavalswagens en sportieve acts van freerunners en bmx'ers. Ook bijzonder: in de Koepelhal spelen vijftig Tilburgse pianisten tegelijk op vijftig verschillende piano's.

Lekker Hollands: Keukenhof

LISSE - Een van de grootste visitekaartjes van Nederland is weer geopend! Bezoek Keukenhof op Koningsdag en dwaal urenlang tussen de miljoenen bloemen. Overal in het park kom je typisch Hollandse dingen tegen zoals nijntje, een Delfts blauwe tuin en een Mondriaanschilderij. Moet je geweest zijn! Bang voor drukte op Koningsdag? Keukenhof is nog tot en met 21 mei geopend.

  • De redactie van DagjeWeg.NL bezocht de bloementuin en laat je zien wat er dit jaar nieuw is. Lees onze reportage over Keukenhof.

Feestje in het AFAS Stadion

ALKMAAR - Voor een echt feestje moet je op Koningsdag in het AFAS Stadion zijn: hier wordt de verjaardag van de koning goed gevierd met SLAM! Lil Kleine, Broederliefde, Fedde Le Grand en nog veel meer hippe gasten zetten de tent helemaal op hun kop.

  • Geen oorverdovend gejuich en biergevechten, maar op je gemakje een stadion van binnen zien: tijdens een rondleiding door het AFAS Stadion mag je in de kleedkamers rondlopen en schiet je tientallen originele selfies op het gras en voor het goal.

Voel de wind in je haren

ZANDVOORT - Ontvlucht alle drukte van vrijmarkten, ringsteekwedstrijden en spijkerbroekhangen en ga lekker fietsen over het strand! Met een fiets of Vespa van Behind the Beach voel je je heerlijk vrij terwijl je door de duinen crost.

  • Boek je tickets voor Behind the Beach via DagjeWeg.NL Tickets en geniet van een leuk arrangement! Neem een picknickmand mee of ga samen op puzzeltocht.

Alles is oranje

ARNHEM - Het Nederlands Openluchtmuseum kleurt oranje, en niet alleen op Koningsdag! Stap binnen in de voetbalhemel Helden aan de Bal en beleef de mooiste voetbalmomenten uit de Nederlandse geschiedenis. Bewonder Johan Cruijff-cornflakes (ja, echt!), juich mee bij het winnende doelpunt in '88 en maak een selfie met de enige echte EK-beker. Bekijk zeker ook de rest van het Nederlands Openluchtmuseum. Stap in het ouderwetse trammetje en eet heerlijke poffertjes!

Op Klompensafari

APELDOORN - We houden het lekker Hollands. Bij een Klompensafari over het Apeldoorns Kanaal vaar je in, jawel, een grote gele klomp. Zorg dat je je voeten droog houdt en peddel erop los. Bij Vadesto Outdoor Adventure kun je bovendien waterligfietsen, touwtrekken en crazybiken. Een gezellig dagje met de hele familie!

De hoeden van Beatrix

APELDOORN - Hoe mooi de jurken van koningin Máxima ook zijn, ergens missen we de karakteristieke hoeden van Beatrix toch wel een beetje. Maar wees niet getreurd, want Paleis Het Loo opent een tentoonstelling over de hoofddeksels van Beatrix in haar tijd als koningin van Nederland! Bewonder tientallen creaties in Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix.

Festival onder de Euromast

ROTTERDAM - In de schaduw van de Euromast loop je op Koningsdag over een kleurrijk festivalterrein. Tijdens Oranjebitter geniet je van muziek uit de eighties en nineties en andere fijne klassiekers. Het thema dit jaar is Kingpin - de voorste kegel in de driehoek van de tien bowlingkegels. Bereid je dus voor op een bowlingfeestje!

Foto 2. Alles kleurt oranje in Helden aan de Bal. Foto: redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Ook in Keukenhof is nijntje koningsgezind gekleed. Foto: redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-03-24 17:30:25 · Gepubliceerd: 23 maart 2017 - 2985