Dagjes uit met de kids in de meivakantie

Tips voor de meivakantie | Redactioneel door

In de natuur spelen, naar een pretpark of onbeperkt poffertjes eten

16 april 2018 Toerisme Landelijk Heerlijk, meivakantie! Neem de kids mee naar een buitenspeeltuin, beleef samen avonturen in een pretpark of ga op stap met de brandweer. Bekijk onze tips voor een dagje uit in de meivakantie.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Foto 1. In Miniworld is van alles te zien. Spot jij alle bijzondere minimensjes? Foto: Miniworld Rotterdam.

Ontmoet duizenden minimensjes

ROTTERDAM - In de magische wereld van Miniworld Rotterdam duurt een dag geen 24 uur, maar 24 minuten. Voor je het weet begint het te schemeren en gaan de lichten in de minihuisjes en de duizenden straatlantaarns branden... Volg hoe de treinen arriveren op Rotterdam Centraal en bekijk heel veel highlights zoals de Euromast en de Erasmusbrug. En weet jij Pippi Langkous te vinden in de koeienwei? Miniworld Rotterdam is van 28 april tot en met 13 mei iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Samen spelen in de natuur

LANDELIJK - In de lente openen vele natuurspeeltuinen en speelboerderijen weer hun deuren! Klop aan bij Hullie in Uden, bouw zelf een vlot in natuurspeeltuin De Kleine Bieschbosch in Lage Zwaluwe of wandel in het BloteVoetenPark in Brunssum. Speel- en kinderboerderij 't Platteland in Veulen heeft bij lekker weer een buikschuifbaan en op Doe- en Speelboerderij De Steenuil in Oirschot kun je je boerendiploma halen.

Dagje pretpark met korting

BERG EN DAL - Een dag duurt te kort in Amusementspark Tivoli. Kinderen van twee tot en met tien jaar vermaken zich in meer dan dertig attracties. Stap in de Bee Bee en vlieg net als een bijtje hoog boven de grond, bots tegen iedereen aan in de Botsboten en vaar door een wonderlijk land in De Regenboogreis. Tivoli is iedere dag in de meivakantie geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Brandjes blussen bij PIT

ALMERE - Toet toet, maak plaats voor de brandweer! In Veiligheidsmuseum PIT ben je brandweerman of -vrouw voor één dag. Zet je helm op, trek je pak aan en ga op avontuur tijdens de brandweerspeurtocht. In de meivakantie is er superveel te doen bij PIT! Los een misdaad op, test je kennis van verkeersregels, bekijk 112 voertuigen van binnen en haal je skelterrijbewijs. Het museum is iedere dag in de meivakantie geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Ouderwets gezellig dagje uit

ARNHEM - Beleef een ouderwetse meivakantie in het Nederlands Openluchtmuseum. Dwaal langs de pittoreske huisjes, geniet van een ritje in de oude tram en eet de heerlijkste poffertjes van de kraam aan het Zaanse plein. Op het Kindererf help je mee met karweitjes van vroeger, zoals koeien melken en water pompen. Het Nederlands Openluchtmuseum is iedere dag in de meivakantie geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Touren over de grachten

AMSTERDAM - Ahoy kapitein! Stap aan boord van de City Canal Cruise voor een rondvaart door de prachtige en beroemde grachten van Amsterdam. Tijdens een aantal rondvaarten in de meivakantie wordt het verhaal van Harold de kat verteld, die piraat wil worden maar bang is voor water. Sjonnie de muis probeert hem met jouw hulp over zijn angst heen te helpen. Extra leuk: je kunt Harold de kat in levende lijve ontmoeten! De speciale rondvaart voor kinderen is op 1 en 2 mei om 14:30 uur en 6 mei om 11:00 uur.

Nog meer tips

Foto 2. Bij het Nederlands Openluchtmuseum beleven kinderen een ouderwets leuk dagje uit. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Laatst gewijzigd: 2018-04-26 13:54:06 · Gepubliceerd: 2017-04-11 11:35:58 - 4019