Dagjes uit met de kids in de meivakantie

Bekijk alle uitjes voor de meivakantie | Redactioneel door

In de natuur spelen, naar een pretpark of onbeperkt poffertjes eten

21 april 2019 Toerisme Landelijk Heerlijk, meivakantie! Neem de kids mee naar een buitenspeeltuin, beleef samen avonturen in een pretpark of ga op stap met de brandweer. Bekijk onze tips voor een dagje uit in de meivakantie.

Foto 1. In Miniworld is van alles te zien. Spot jij alle bijzondere minimensjes? Foto: Miniworld Rotterdam.

Ontmoet duizenden minimensjes

ROTTERDAM - In de magische wereld van Miniworld Rotterdam duurt een dag geen 24 uur, maar 24 minuten. Voor je het weet begint het te schemeren en gaan de lichten in de minihuisjes en de duizenden straatlantaarns branden... Volg hoe de treinen arriveren op Rotterdam Centraal en bekijk heel veel highlights zoals de Euromast en de Erasmusbrug. En weet jij Pippi Langkous te vinden in de koeienwei? Miniworld Rotterdam is van 19 april tot en met 5 mei 2019 iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Samen spelen in de natuur

LANDELIJK - In de lente openen vele natuurspeeltuinen en speelboerderijen weer hun deuren! Klop aan bij Hullie in Uden, bouw zelf een vlot in natuurspeeltuin De Kleine Bieschbosch in Lage Zwaluwe of wandel in het BloteVoetenPark in Brunssum. Speel- en kinderboerderij 't Platteland in Veulen heeft een grote skelterbaan en op Doe- en Speelboerderij De Steenuil in Oirschot kun je samen met de boer de dieren voeren of in het weekend een ponyritje maken.

Dagje pretpark met korting

APELDOORN - Een dag duurt te kort in Kinderpretpark Julianatoren. Kinderen van twee tot en met tien jaar vermaken zich in meer dan zestig attracties in dit gezellige park. De nieuwste attractie is De Hoge Hoed. Acht zitjes worden langzaam op een toren omhoog getakeld, maar dan... Bam! Een vrije val waarbij je draaiend naar beneden valt. Van 19 april tot en met 5 mei zijn het de Superleuke Lenteweken in het park en staan er heel veel shows op het programma. Natuurlijk met Jul & Julia, maar met Cas de Ranger. En er is een nieuwe show: Dino & Dina's Bouwspel. Kinderpretpark Julianatoren is iedere dag in de meivakantie geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Brandjes blussen bij PIT

ALMERE - Toet toet, maak plaats voor de brandweer! In Veiligheidsmuseum PIT ben je brandweerman of -vrouw voor één dag. Zet je helm op, trek je pak aan en ga op avontuur tijdens de brandweerspeurtocht. In de meivakantie is er superveel te doen bij PIT! Ontmoet de brandweer (26 april), blus zelf een brand (24 april) of kom kijken bij de demonstratie van ambulance en brandweer (1 mei)! In het museum kun je ook aan de slag als politieagent, los je een misdaad op en kun je een skelterrijbewijs halen als je de verkeersregels kent! Het museum is iedere dag in de meivakantie geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Ouderwets gezellig dagje uit

ARNHEM - Beleef een ouderwetse meivakantie in het Nederlands Openluchtmuseum. Dwaal langs de pittoreske huisjes, geniet van een ritje in de oude tram en eet de heerlijkste poffertjes van de kraam aan het Zaanse plein. En proef van de smaken van vroeger! Dit jaar is het thema in het museum: Gruwelijk Lekker. En dat kom je door het hele museum tegen! Neem maar eens een kijkje in de Suikerwerkplaats en doe mee aan de Suikerquiz. Dan kom je erachter hoe (on)gezond dit zoete spul is door verschillende proefjes en opdrachten. Hoe lang moet je touwtje springen of hoelahoepen om 1 suikerklontje te verbranden? Test maar eens uit met een stopwatch! Op het Kindererf kun je zelf een feestelijk hapje maken.

Touren over de grachten

AMSTERDAM - Ahoy kapitein! Stap aan boord van de City Canal Cruise voor een rondvaart door de prachtige en beroemde grachten van Amsterdam. Kinderen luisteren tijdens de rondvaart naar het verhaal 'Gezocht: zoetwaterpiraten', over Sjonnie de muis en Harold de kat. Ze krijgen deze speciale audiotour bij hun tickets, plus een activiteitenpakketje. In het pakketje zit een boekje met opdrachten, kleurpotloodjes, een piratenkijker (een verrekijker) en een ooglapje.

Nog meer tips

Foto 2. Bij het Nederlands Openluchtmuseum beleven kinderen een ouderwets leuk dagje uit. Foto: Nederlands Openluchtmuseum.
Laatst gewijzigd: 2019-04-25 10:09:38 · Gepubliceerd: 2017-04-11 11:35:58 - 8933