Dagje uit dit paasweekend!

Wat is er te doen op 15, 16 én 17 april?

Doe inspiratie op voor een dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Geniet van een extra lang weekend dankzij Pasen! Neem een kijkje op een boerderij tijdens de AH Buitendag. Foto: AH Buitendag.

archief oud artikel 13 april 2017 Toerisme Landelijk Een extra lang weekend dit paasweekend! Behalve lammetjes knuffelen en paaseieren zoeken, staan er nog veel meer leuke dagjes uit op de planning. Bezoek een tropisch theater, bekijk Bruna zonder nijntje of ga naar het Zandsculpturenfestijn in Garderen. Fijn weekend!

Een ode aan Dick Bruna zonder nijntje

DEN HAAG - Vanaf 12 april tot en met 11 mei is de tentoonstelling 2000x Dick Bruna in het Atrium te zien. Want behalve nijntje, maakte Bruna nog zoveel meer. Bruna begon zijn carrière met het ontwerpen van boekomslagen. Hij maakte er tussen 1952 en 1972 ruim tweeduizend. Voor onder andere de Zwarte Beertjes pocketreeks en Ian Fleming, James Bond. Al deze beroemde pockets zijn verzameld in de tentoonstelling. De eerste keer dat de tentoonstelling te zien was, was in in 2007. Bruna zelf was er blij mee en schreef hier destijds over: "Ik ben erg blij met deze tentoonstelling. De panelen, het gebruik van echte boeken, de verdeling en de informatie daartussen."

Foto's van wereldformaat

AMSTERDAM - De zestigste editie van World Press Photo is vanaf vrijdag 14 april te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Amsterdam is de start van de wereldtour van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. Bekijk persfoto's van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie is een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. De winnende foto's zijn te zien op hangende panelen in de gotische ruimte van de kerk. Nieuw dit jaar is de audiotour, waarin twintig fotografen je meenemen achter de schermen. Zijn vertellen je het verhaal achter de foto en wat de foto voor hen betekent.

Naar buiten bij de boer op paasmaandag

LANDELIJK - Boeren, telers en leveranciers werken elke dag keihard om producten naar de supermarkten te krijgen. Maar hoe gaat zoiets eigenlijk? Weet jij waar komkommers vandaan komen? Of wat het verschil tussen gewone kaas en boerenkaas is? Op maandag 17 april, Tweede Paasdag, is het op meerdere locaties in Nederland AH Buitendag. Neem zelf een kijkje bij een teler of boer en ontdek welk werk er achter je boodschappen zit. Leuk: er zijn allerlei activiteiten en kinderen mogen meehelpen op de boerderij.

Ontdek heel Nederland van zand

GARDEREN - Ontdek al het moois van Nederland in één dag, gemaakt van zand. Op 't Veluws Zandsculpturenfestijn zie je Hollands glorie in de mooiste zandcreaties terug. Bewonder caravans van zand, beroemde Nederlandse gebouwen en typisch Hollandse attracties. Ook worden Nederlandse gezelschapsspelletjes uitgebeeld door zandsculpturen. Wie raadt welk zandsculptuur voor welk spelletje staat, maakt kans op een leuke prijs. Het Zandsculpturenfestijn is te bezoeken vanaf 14 april tot en met 28 oktober. Gesloten op zondagen.

Paasfeest in de jungle

LUTTELGEEST - Het hele weekend is het paasfeest in de Orchideeën Hoeve. En op Goede Vrijdag, 14 april, opent het nieuwe Jungletheater van de Orchideeën Hoeve. Dit is een showruimte die lijkt op een tropisch regenwoud. Vanaf de boomstamzitjes luistert het publiek naar een spannend verhaal van een jungle-expert over vleesetende planten, giftige vlinders en reusachtige slangen. De show is op vertoon van een dagkaartje gratis bij te wonen. Bekijk de speeltijden van het Jungletheater.

Dit vind je misschien ook interessant:
Foto 2. Lammetjes knuffelen en meehelpen op de boerderij tijdens AH Buitendag. Foto: AH Buitendag.
Foto 3. Vrijdag opent het nieuwe Jungletheater in de Orchideeën Hoeve. Op deze foto zijn ze nog druk bezig met de laatste voorbereidingen. Foto: Orchideeën Hoeve.
Foto 4. Een ode aan Dick Bruna in het Atrium in Den Haag. Op de foto poseert Bruna in 2007 met stukken uit de tentoonstelling. Foto: Atrium City Hall.
Foto 5. Bekijk wereldfoto's in de tentoonstelling World Press Photo 2017 in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Foto: Contemporary Issues – First Prize, Singles. © Jonathan Bachman, Thomson Reuters. Title: Taking A Stand In Baton Rouge.

Laatst gewijzigd: 2017-04-12 15:24:42 · Gepubliceerd: 2017-04-11 17:44:36 - 10187