1

5 tips voor een dagje uit dit weekend!

Wat is er te doen op 8 en 9 juli?

Wat te doen dit weekend? Redactioneel door
Foto 1. Open Imkerijdagen bij jou in de buurt. Herken jij de bijenkoningin? Foto: Open Imkerijdagen

archief oud artikel 6 juli 2017 Toerisme Landelijk Iets leuks doen dit weekend? Waar je buren misschien al aan de Spaanse kust liggen, beleef jij een heerlijk vakantiegevoel in Nederland! Ook dit weekend zijn er leuke festivals, markten en feestjes door het hele land. Ontmoet de bijenkoningin tijdens de Open Imkerijdagen bij jou in de buurt, geniet van theater op stelten (!) in Deventer of hijs jezelf in een hippie- of Romeinenkostuum op een themafestival. Wij geven de leukste tips voor een dagje uit op 7, 8 en 9 juli!

Romeins evenement: Sempervivetum

BOCHOLTZ - Speerwerpen, fresco's schilderen, gooien met bijlen (!) en gladiatoren aanmoedigen: in het Zuid-Limburgse plaatsje Bocholtz herleeft de Romeinse tijd dit weekend tijdens Sempervivetum op 8 en 9 juli. Wandel door het Romeinse dorp en kijk hoe het dagelijks leven van de Romeinen eruitzag. Ga langs bij de kapper, bezoek een schrijver en kijk hoe de wijnmaker te werk gaat. Toe aan wat actie? De hele dag door schuif je aan bij gladiatorenshows. Het leuke is dat op de plek van Sempervivetum vroeger ook Romeinen hebben geleefd; in de Romeinse tijd liep een belangrijke doorgangsweg van Noord-Frankrijk richting Keulen dwars door Zuid-Limburg. Extra bijzonder dus!

Open Imkerijdagen

LANDELIJK - Je verwacht het misschien niet, maar bijen zijn enorm belangrijk voor de aarde. Zonder bijen zouden we geen fruit, groente en zelfs chocolade kunnen eten. Tijd om de bijen eens in het zonnetje te zetten! Op 8 juli en 9 juli zijn de Open Imkerijdagen door het hele land. Neem een kijkje bij de imker bij jou om de hoek en leer wat hij precies doet. Hoe houd je bijen, welke soorten bijen zijn er en hoe herken je de bijenkoningin? Laat je niet afschrikken door het gezoem; bijen doen je geen kwaad als je zelf geen gekke dingen met ze doet.

Deventer op Stelten

DEVENTER - De sfeervolle binnenstad van Hanzestad Deventer verandert in één groot toneel tijdens Deventer op Stelten. Op 7, 8 en 9 juli geniet je van ruim 150 nationale en internationale voorstellingen in en rondom het centrum. Wees dit keer niet bang dat je niets kunt zien omdat er een reus voor je staat: alle voorstellingen gebeuren in de hoogte! Bereid je voor op acteurs die zich op stelten voortbewegen, fancy lichtprojecties op de historische gevels en veel verrassend theater. Een festival op hoog niveau - letterlijk en figuurlijk.

Gorcums Hippiefestival

GORINCHEM - I wanna be a hippie... in Gorinchem! Op 7, 8 en 9 juli bevind je je tussen de zwierige kleding, hoofdbandjes, ronde John Lennon-zonnebrillen en met stickers beplakte gitaren op het Gorcums Hippiefestival. Geniet van muziek van onder anderen Bob Dylan, Fleetwood Mac en hippie-dj's Martin en Roel, dwaal over de hippiebazaar en maak een selfie met de vele hippie VW-busjes op het terrein. Voor de kids is er een schminkkraam en een knutselhoek en zijn er allerlei spelletjes te doen. Een kleurig dagje uit voor de hele familie!

Jul's verjaardag in de Julianatoren

APELDOORN - Het is natuurlijk altijd een feestje in de Julianatoren, maar dit weekend staat het attractiepark helemaal op z'n kop: Jul de Muis is jarig! Vier Jul's verjaardag op 8 en 9 juli tijdens een van de vrolijke theatershows met Jul, Julia, mevrouw Suikerspin en meneer Kaasgaaf. Feliciteer Jul persoonlijk tijdens een echte meet & greet en ga met 'm op de foto! Ook andere bekende tv-karakters lopen rond in het park, zoals Peppa Pig, Woezel & Pip en Fien & Teun. De show en de meet & greets zijn inbegrepen bij de toegangsprijs tot het park.

Nog meer leuke uitjes

Foto 2. Sempervivetum, een Romeins festival in Limburg. Foto: Sempervivetum
Foto 3. Trek je mooiste kleren aan voor het Gorcums Hippiefestival. Foto: Fotostudio Ziezo
Foto 4. Uniek theaterfestival: Deventer op Stelten. Foto: Paul Baila

Laatst gewijzigd: 2021-08-23 08:53:32 · Gepubliceerd: 6 juli 2017 - 1376