Uitjes net over de Duitse grens

Doe een dagje Duitsland!

Uitjes in Duitsland Redactioneel door
Foto 1. Een van de eyecatchers in attractiepark Phantasialand: de gigantische zweefmolen. Foto: Phantasialand

30 oktober 2022 bijgewerkt: 26 mei 2023 Toerisme Wie zegt dat je voor een vakantiegevoel het vliegtuig moet pakken? Net over de Duitse grens zijn heel veel leuke uitjes te vinden. Begroet Duitse dieren in een dierentuin, ontdek een pretpark zoals Wunderland Kalkar - inclusief onbeperkt eten en drinken - of bezoek een Romeins stadje. Je staat versteld van hoe snel je er bent. Heerlijk dat Nederland zo klein is!

Phantasialand Keulen

KEULEN - Vlak bij Keulen ligt Phantasialand. Vroeger een sprookjespark, nu kun je er genieten van de meest spectaculaire attracties in prachtige themagebieden. Ga de strijd aan met de razendsnelle achtbaan Black Mamba in de jungle van Afrika. Of volg in dit gebied de spannende Adventure Trail. Helemaal spectaculair is een vlucht door de straten en gebouwen van Rookburgh, een fantastische steampunk wereld. Niet zo'n waaghals? Het Feng Ju Palace is een 'madhouse' in Chinese stijl a la Villa Volta in de Efteling.

De tekst gaat verder onder de video.

Archeologisch Park Xanten

XANTEN - Het stadje Xanten was in de Romeinse tijd een kolonie van de Romeinen. In Archeologisch Park Xanten loop je door een Romeins dorp met gereconstrueerde gebouwen én originele resten van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana. Wandel over de trappen van het amfitheater en bekijk de restanten van een echt aquaduct en de Romeinse thermen. Voor de kids is er een grote speeltuin en een speelhuis waar ze kennismaken met de spelletjes die Romeinen vroeger speelden, zoals backgammon!

 • Archeologisch Park Xanten is zo'n 50 minuten rijden vanaf Nijmegen;
 • Neem ook een kijkje in Xanten zelf, een historisch stadje met veel mooie gebouwen. Terwijl je door het heuvelachtige landschap rijdt zie je vanuit de verte de prachtige kerk al staan!

Wunderland Kalkar - Kernie's Familiepark

KALKAR - Waar ooit een kerncentrale is gebouwd, staat nu een vrolijk pretpark! In Wunderland Kalkar geniet je van meer dan veertig attracties zoals een torenhoge zweefmolen, een wildwaterbaan en botsbootjes. Luister in Echoland naar je eigen echo en ga op safari in een Jeep! Voor de volwassenen is het Brüter Museum ook interessant: hier leer je alles over de nooit in werking gestelde kerncentrale.

 • Wunderland Kalkar is dertig minuten rijden vanaf Arnhem;
 • Het pretpark is all-inclusive, dat betekent dat al het eten en drinken bij de toegangsprijs zit inbegrepen.

Foto 2. Bij Wunderland Kalkar geniet je met het hele gezin. Foto: Wunderland Kalkar / Kernie's Familiepark

Dierentuin Nordhorn

NORDHORN - Sierlijke zebra's, grappige struisvogels en schattige zeehondjes: in Tierpark Nordhorn ontmoet je allerlei prachtige dieren. Bekijk hoe de ooievaars hun nest bouwen, ontdek of luiaards nu echt zo lui zijn en laat een doodshoofdaapje op je nek zitten! Wat is jouw lievelingsdier? De dierentuin heeft ook een enorme binnen- en buitenspeeltuin. Een leuke familiedag voor alle weersomstandigheden.

Foto 3. Spot indrukwekkende dieren in Tierpark Nordhorn, zoals deze amoerpanter. Foto: Tierpark Nordhorn © Franz Frieling

SeaLife Oberhausen

OBERHAUSEN - Neem een duik onder water bij SeaLife Oberhausen. Dit is het grootste aquarium van Duitsland. Er zwemmen bijna 20.000 zeedieren rond in zo'n twee miljoen liter water. De ontdekkingsreis begint bij de bergbeken, volgt de loop van het water in de Noordzee en eindigt vervolgens in de Atlantische oceaan. En je komt van alles tegen, van mossel tot haai en van zeepaardje tot pijlstaartrog.

Foto 4. Ontdek wat er allemaal leeft in de zee bij Sea Life. Foto: Sea Life

Irrland: boerderij-belevenisoase

KEVELAER - Wie de metershoge glijbaan in Irrland ziet, wordt spontaan een beetje zenuwachtig... Irrland is een amusementspark en boerderij ineen met meer dan tachtig doe- en leerattracties. Speel in vliegtuigjes en helikopters, ren door een maïsdoolhof, ravot tussen de hooibalen en klim op het enorme springkussen. Neem je zwemkleding mee, want op warme dagen kun je er heerlijk spelen op vlotten!

 • Irrland is drie kwartier rijden vanaf Nijmegen en een half uurtje vanaf Venray;
 • Overal in Irrland staan barbecues die je gewoon mag gebruiken.
De tekst gaat verder onder de video.

Movie Park Germany

BOTTROP - In Movie Park Germany ontmoet je je favoriete filmhelden! Dit gave park heeft meer dan veertig attracties en shows, allemaal gebaseerd op het thema film. Ga op expeditie naar The Lost Temple, een spannende 4D-attractie, en vlieg door de lucht in Jimmy Neutron's Atomic Flyer. Van extreme attracties, waar de adrenaline van door je lijf giert, tot het gezellige Nickland met de helden van Nickelodeon: voor alle leeftijden een dag vol avontuur.

 • Movie Park Germany is vijf kwartier rijden vanaf Nijmegen en een uurtje vanaf Venlo.
 • In Bottrop staat ook een prachtig achttiende-eeuws slot. In de kasteeltuin eromheen vind je Pretpark Schloss Beck, een vrolijk familiepark met allerlei leuke attracties en een Boomkronenpad; wellicht leuk om te combineren!
 • Foto 5. Op de filmset in Movie Park Germany. Foto: Movie Park Germany

  Dierentuin Kleef

  KLEEF - Dierentuin Kleef is een schattige en kleine dierentuin. Kinderen kunnen hier gezellig komen knuffelen met de schapen of de konijnen. Bij de kassa kun je voer kopen voor deze dieren. Maar ook wolven, coyotes en lynxen zijn te zien in de dierentuin. En die kun je maar beter niet aanraken! Ook leuk: kijken als de kegelrobben (zeehonden) gevoerd worden!

  • Dierentuin Kleef is een half uurtje rijden van Nijmegen;
  • Kijkje achter de schermen nemen? Boek dan een 'Schnupperkurs' en loop mee met een dierenverzorger.

  Meer tips voor Duitsland

  Foto 6. In Duitsland zijn veel pretparken en dierentuinen te vinden. Foto: Phantasialand

  Laatst gewijzigd: 2023-05-26 09:51:09 · Gepubliceerd: 30 oktober 2022 - 57112