1

Grootste indoor waterglijbaan ter wereld geopend in Drenthe

Beleef 130 meter lang waterplezier in Hof van Saksen

Landal GreenParks: Hof van Saksen   Nieuws door
Foto 1. Hof van Saksen heeft er drie spectaculaire waterglijbanen bij. Foto: Landal GreenParks

archief oud artikel 18 juli 2017 Toerisme Nooitgedacht, Drenthe In Hof van Saksen, een bungalowpark van Landal GreenPark, zijn drie spectaculaire waterglijbanen geopend waaronder de grootste indoor waterglijbaan ter wereld. Deze glijbaan is maar liefst 13 meter hoog en 130 meter lang. Naast deze grootste waterglijbaan glijd je ook naar beneden van de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de snelste speedslide van Nederland. Op naar Drenthe dus!

Over de grootste indoor waterglijbaan

Boven in een toren van dertien meter hoog stap je met z'n vieren tegelijk in een band. Houd je goed vast, want met een gigantische snelheid vlieg je tien meter naar beneden. Hierna slinger je door een enorme trechter, dat door het gewicht van vier personen behoorlijk hard gaat. Wie durft er nog een keertje? Of kies voor een van de twee andere glijbanen: de hoogste bandenglijbaan van de Benelux en de snelste speedslide van Nederland. Bij elkaar zijn de waterglijbanen 422 meter lang.

Handig om te weten

Om vanaf de glijbaan te mogen, moet je minstens 1.20 meter lang zijn en een zwemdiploma hebben. Verblijf je niet in het bungalowpark Hof van Saksen? De glijbaan is alleen toegankelijk voor daggasten als er minder dan 1500 toeristen op het park zijn. Check de website van het park de ochtend van je bezoek; hier geven ze actuele informatie aan.

Video: de drie nieuwe waterglijbanen

Let op, de tekst gaat verder onder de video.

Vakantietips in eigen land

Foto 2. Plan een bezoekje aan Hof van Saksen in Drenthe. Foto: Landal GreenParks
Foto 3. Zoef door de gigantische trechter. Foto: Landal GreenParks

Laatst gewijzigd: 2017-07-20 12:01:39 · Gepubliceerd: 2017-07-18 10:18:46 - 7094