Winter in de dierentuin

Alle dierentuinen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Deze dierentuinen vieren de winter met extra shows en lichtjes

30 november 2019 Toerisme Landelijk De meeste dierentuinen gooien de deuren van hun park ook in de winter open voor bezoekers. Juist in de donkere dagen voelt het heerlijk warm tussen alle dieren en gezellige twinkelende lichtjes. Deze dierentuinen zijn in de winter open voor een gezellig dagje uit met warme hapjes, (hopelijk) besneeuwde hokken en winters vertier.

Foto 1. De Siberische tijger in de sneeuw bij Ouwehands Winterland. Foto: Ouwehands Dierenpark

ARTIS in het donker

ARTIS - De dierentuin in onze hoofdstad ARTIS is elke dag van het jaar geopend, dus ook hartje winter. Het enige verschil met de zomer is dat de dierentuin in het centrum van Amsterdam een uurtje eerder sluit. Behalve dan van 6 december tot en met 18 januari, op donderdag, vrijdag en zaterdag. Dan blijven de poorten van ARTIS wat langer open en mag je mee door een aardedonkere dierentuin voor een Slaapwandeling. Van 17:00 uur tot 20:00 uur dwalen bezoekers met een speciale app door dierentuin op zoek naar de verhalen van de nacht. Van de jagende vleermuizen en slapende flamingo's tot het geheimzinnige en donkerste plekje van ARTIS.

Ook gewoon open en extra sfeervol in de winter: DierenPark Amersfoort! Boek tickets met € 2,50 korting.

Backstage in WILDLANDS

WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is bijna elke dag van het jaar gewoon open. Klim en klauter tussen de olifanten, slingerapen en vlinders in Jungola, ga op safari bij Serenga en ervaar het koude wintergevoel bij Nortica, waar ijsberen en pinguïns de baas zijn. Voor een dagje uit met kinderen in de winter kun je hier prima terecht! En als de dieren op stal blijven vanwege de kou? Dan mogen de bezoekers deze winter gewoon mee! WILDLANDS Backstage is een speciale route die je tot en met 1 maart 2020 langs onder meer de nijlpaardenstal voert. Zo kun je de dieren toch bekijken, al zitten ze binnen! En je leert ondertussen van alles, zoals hoe de tropische kas warm blijft en in wat voor voedsel de dieren krijgen. Je mag zelfs een kijkje nemen in de dieetkeuken waar al het eten te vinden is.

Tip: van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020 mag je ook 's avonds naar WILDLANDS! Tijdens de WILDnights is de dierentuin sprookjesachtig verlicht en volgen bezoekers een speciale nachtexpeditie.

Pasar Malam in Burgers' Zoo

BURGERS' ZOO - Het dierenpark met de grootste overdekte mangrove ter wereld, Burger's Zoo in Arnhem, heet bezoekers in de winter ook van harte welkom. De winteropenstelling van Burgers' Zoo gaat gepaard met een hoop leuke activiteiten. Zo is het buiten guur en koud, maar in het overdekte tropische regenwoud lekker warm. Hier wordt de populaire Pasar Malam in de Bush gehouden, eind december en begin januari. Geniet van heerlijk Indisch eten, spectaculaire dans en shop leuke snuisterijen op de markt.

China Light in Ouwehands

OUWEHANDS DIERENPARK RHENEN - Ook Ouwehands Dierenpark Rhenen is 365 dagen per jaar te bezoeken. Bezoek panda's Wu Wen en Xing Ya eens in de kou! En doe dat vooral van 21 december 2019 tot en met 29 februari 2020, want dan kun je genieten van het China Light Festival. Wanneer het donker wordt, licht het dierenpark op met metershoge lichtkunstwerken, gemaakt door Chinese kunstenaars. Volg de route langs alle kunstwerken, geniet van Chinees live-entertainment én een nieuwe wintershow.

Zijn dierentuinen niet jouw ding, maar ben je dol op rondjes zweven in de draaimolen en over de kop gaan in de achtbaan? DagjeWeg.NL zette attractieparken die open zijn in de winter voor je op een rijtje! Of bekijk alle winterse uitjes.
Foto 2. Beleef de sfeervolle WILDnights. Foto: WILDLANDS
Foto 3. En neem deze winter een kijkje achter de schermen in WILDLANDS. Foto: WILDLANDS

Laatst gewijzigd: 2021-01-18 14:19:54 · Gepubliceerd: 2017-11-17 18:15:16 - 7145