Met je liefje eropuit in de winter!

Alle romantische uitjes op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Romantische uitstapjes in koude dagen

1 februari 2018 Toerisme Landelijk Is het koud buiten? Kruip lekker tegen je geliefde aan en krijg het samen warm van deze vijf romantische uitstapjes in de winter. Samen op een romantisch avontuur is niet alleen goed voor je relatie, maar ook zeer geschikt om de sleur van de donkere dagen te doorbreken. Heerlijk naar de sauna, de krachten bundelen in een escaperoom of een goed gesprek voeren bij dineren in het donker.

Foto 1. Een romantisch dagje uit je liefje in de koude dagen. Foto: Pexels.com

Opwarmen in de sauna

Even helemaal van de wereld met z'n tweeën. Stap voor een dagje in de romantische bubbel van privésauna Spa Bada in Haarlem, waar je niet wordt gestoord door andere gasten. Lekker samen bubbelen in het warme water van de jacuzzi of relaxen met een drankje in het stoombad. Waan je tweeënhalf uur lang in de zevende hemel in de infraroodsauna, kijk een romantische film op groot scherm of boek de ruimte met Finse sauna om je helemaal herboren te voelen. Dé plek voor ultieme romantiek en samen-tijd.

Ook heerlijk: een weekendje weg!

Een waar chocoladeparadijs

Liefde gaat door de maag en met chocola is bijna iedere vrouw (en misschien ook wel man) te verleiden. Stap chocoladeparadijs ChiqueOLatte in Utrecht binnen en geniet samen van chocolade in alle vormen en maten. Schuif in een hoekje en voer elkaar vers fruit dat je eerst in de chocoladefontein doopt of nip van je koffie met chocoladesmaak. Kies samen een heerlijk gebakje van de kaart en laat het met een katrol omhoog takelen als je boven zit!

Krijg je nooit genoeg van chocola? Boek een romantisch weekendje weg naar chocoladehoofdstad Brugge in België en ontdek deze heerlijke stad per voet. De wandeltocht begint bij chocolademuseum Choco Story en eindigt met een buik vol pralines en andere heerlijkheden.

Samenwerken is key!

Bundel de krachten en laat zien wat jullie samen waard zijn in Escaperoom Zwolle. Deze escaperoom werkt met 4D-effecten en jij en je liefje worden door geur-, audio-, video-, licht- en misteffecten een intens verhaal ingezogen waar je pas na een uur weer uitkomt. De ultieme relatietest, want één klein foutje kan er al voor zorgen dat je door een rivier wordt meegesleurd, opgesloten wordt of nog veel erger...

Is Zwolle niet in de buurt? Kijk snel bij alle escaperooms op DagjeWeg.NL of er één dichterbij te vinden is. Of maak er een romantisch weekendje Zwolle van! Voor stelletjes waarbij het nooit klef genoeg kan zijn, is er de Escaperoom Voor de Liefde in Geertruidenberg, Noord-Brabant. Hierbij moeten jullie samen de tijd stil laten staan door onder andere een liefdesdrankje voor elkaar te brouwen en een serenade aan elkaar te schrijven.

Op retroreis naar het verleden

Zijn jullie al jarenlang een setje? Dan zijn jullie vast vroeger ooit op date geweest naar een arcade of speelden jullie op de bank Pac-Man en Super Mario. Reis terug naar vervlogen tijden en ga op retrotrip in het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer. Meer dan tweehonderd free-to-play spelcomputers, homecomputers en arcadekasten staan jullie hier op te wachten. Ga de strijd aan met elkaar in een potje Pong en ontdek wie zich het beste verweert tegen buitenaardse wezens bij Space Invaders. En wie houdt het moordende tempo van Guitar Hero het beste bij? Eindig jullie dagje nostalgie met een hipsterdrankje in de Barcade.

Is Zoetermeer niet naast de deur? Niet getreurd, ook in Zwolle vind je een spelcomputermuseum!

Diner in the dark

Uiteten zonder dat je afgeleid wordt door langslopende obers, in het oog springende andere gasten of een spuuglelijke aankleding van het restaurant. Bij Ctaste in Amsterdam eet je in het pikkedonker! Hier heb je eindelijk weer echt tijd om naar elkaar te luisteren en te lachen. Want probeer maar eens water in je glas te schenken terwijl je geen hand voor ogen ziet! Raad samen welke ingrediënten jullie voorgeschoteld krijgen - dat is namelijk een verrassing- en voer weer eens een echt goed gesprek. Je hoeft niet bang te zijn dat de ober jullie tafel niet terugvindt, de bediening is slechtziend of blind en dus gewend aan leven in het donker. We kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten: het eten dat je krijgt is van hoog culinair niveau en aan het einde wacht je een leuke verrassing...

  • Boek een romantisch weekendje naar zee en start met een uitgebreid diner op de hooizolder van Restaurant de Bokkesprong, terwijl beneden de open haard behaaglijk brandt. In twintig minuten loop je naar het strand, waar je in het donker een romantische strandwandeling maakt.
  • Bekijk alle romantische uitjes op DagjeWeg.NL!
Foto 2. Heerlijk samen relaxen in een privésauna. Foto: Spa Bada
Foto 3. Voer elkaar heel romantisch allerlei lekkere hapjes, gedoopt in chocola. Foto: ChiqueOLatte
Laatst gewijzigd: 2019-01-02 15:20:40 · Gepubliceerd: 2017-12-27 17:02:44 - 1758