Top 5 uitjes voor je bucketlist van 2020

Bijzondere en actieve uitjes |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Super bijzondere uitjes die je niet mag missen

18 januari 2020 Opmerkelijk Landelijk Maak nu alvast een bucketlist voor uitjes die je beslist gedaan wil hebben in het nieuwe jaar. Omdat er veel, heel veel moois te beleven valt, geven we je hier vijf tips om mee te beginnen. In Nederland. Want voor onvergetelijke dagen hoef je echt niet ver te reizen! Van een bijzondere ervaring in de lucht tot een overnachting op een heel speciale plek: dit zijn onze tips voor je bucketlist van 2020.

Foto 1. Nog ideeën nodig voor je bucketlist? Wat dacht je van zelf vliegen in een vliegtuig? Foto: VliegExperience.nl

1. Bestuur een vliegtuig boven Nederland

Opstijgen uit de drukte van het dagelijkse bestaan tot boven de wolken, met de stuurknuppel in de hand zelf bepalen waar je heen gaat. Dan opeens opent zich een prachtig panorama voor je en zie je Nederland in een heel nieuw perspectief. Het is een wens die bij veel mensen hoog op de bucketlist staat: zelf vliegen. Dat kan! Bij VliegExpercience.nl mag je zelf een vliegtuig besturen, terwijl je vrienden of familieleden achterin zitten. En natuurlijk meteen een foto van je maken als bewijs. Liever lekker naar buiten staren? Ga dan voor een rondvlucht.

Wil je het gevoel van vliegen, maar is echt vliegen een brug te ver? De Flight Experience van THIS IS HOLLAND is levensecht! Negen minuten lang vliegen als een vogel over het mooie Nederland. En bij Indoor Skydive Roosendaal vlieg je als een vogel in een windtunnel.

2. Ga op duiksafari

Voor een prachtige duikervaring hoef je niet naar de tropen. Nederland heeft water genoeg en een prachtige kust. Ga op duiksafari in Zeeland met De Witte Boulevard in de Oosterschelde. Hier leer je in no time de basis van het duiken. Wil je het gelijk écht goed doen en verder komen dan het zwembad, dan kun je ook een meerdaags arrangement kiezen en zelfs leren in open water te duiken. En ontdek je de mooie, stille wereld onder het wateroppervlak. Een ervaring om nooit te vergeten. Bekijk nog meer duikcentra en ontdek hoe het is los te zijn van de zwaartekracht.

3. Leer een nieuwe skill

Is je diepste wens om net zulke mooie foto's te maken als de Instagrammers die je volgt? Of om dj te worden en te leren beatmatchen en scratchen? Misschien wil je wel iets unieks leren zoals glasblazen. Maak dan van 20209 jouw jaar, het jaar waarin je eindelijk van je droom werkelijkheid maakt en ervoor gaat om die nieuwe skill te leren. Of in elk geval eraan proeven tijdens een leuke workshop.

4. Overnacht op een bijzondere plek

Wakker worden met het geluid van de zee en meteen door je deur het strand opstappen. Zo'n overnachting vergeet je nooit meer. En je hoeft er niet voor naar Thailand, het kan gewoon in Zeeland, in een strandhuisje bij Vlissingen. Je hebt in Nederland nog veel meer bijzondere overnachtingen. Zelfs tussen de wilde beesten op de Savanne! Dat kan bij Safari Resort Beekse Bergen. Of waan je in de middeleeuwen met een overnachting op een kasteel.

5. Proef Nederlandse speciaalbiertjes

Voor een speciaalbiertje hoef je al jaren niet meer naar het buitenland. Overal in Nederland vind je brouwerijen die bijzondere bieren brouwen. Ga dit jaar eens op onderzoek uit en kijk of je nieuwe favorieten vindt. Nog mooier, maak er een dag van met je vrienden, compleet met rondleiding en proeverij! Begin bij het begin: bij het trappistenbier van de monniken. La Trappe is één van de weinige bieren ter wereld die het predicaat trappistenbier mag dragen en het komt uit Nederland. Kies je favoriete trappist tijdens een bierproeverij en rondleiding in de fraaie abdij waar La Trappe nog vandaag de dag gebrouwen wordt. Je vindt bijzondere brouwerijen op allerlei verrassende plekken. Zoals op Slot Oostende bij Goes en in Stadskasteel Oudaen midden in Utrecht.

Er zijn nog veel meer bierproeverijen met rondleiding door een brouwerij te vinden.

Foto 2. Volg een workshop glasblazen. Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam
Foto 3. Beleef het gevoel van vliegen bij Indoor Skydive Roosendaal. Foto: Indoor Skydive Roosendaal

Laatst gewijzigd: 2021-01-08 11:02:03 · Gepubliceerd: 2019-01-03 17:03:15 - 8912