Vrolijk Pasen! De 6 leukste uitjes tijdens de paasdagen

Dit is er te doen tijdens Pasen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Probeer deze Pasen een nieuwe attractie uit!

3 april 2019 Toerisme Landelijk Tijdens de paasdagen is er van alles te doen. Verschillende uitstapjes openen hun deuren op de eerste en tweede paasdag. Wij zetten zes leuke paasuitjes op een rij, waar ze speciale activiteiten organiseren voor de paasdagen. Maak een lentespeurtocht door het bos, zie ridders vechten, volg een speciale paasroute of maak een keramische bloem voor iemand die je dierbaar is. Helemaal spectaculair: wees een van de eersten om een nieuwe attractie uit te proberen! Bekijk onze Top 6 voor Pasen.

Foto 1. Tulpen plukken bij de Zomerbloemen Pluktuin tijdens Pasen. Met bol en al. Foto: Zomerbloemen Pluktuin © Anne-Marie Fontijn

Volg de paasroute door het Zuiderzeemuseum

ENKHUIZEN - Van zaterdag 20 april tot en met maandag 22 april is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum, voor groot en klein! Ontdek wat Pasen betekent en waar dit feest vandaan komt. Volg de paasroute langs alle leuke plekjes in het museum, waar je allerlei opdrachten kunt doen. Paasvoorwerpen zoeken in de feestwinkel bijvoorbeeld, meehelpen met de voorjaarsschoonmaak en meedoen met de paasspelen. Na je avontuurlijke tocht ontvang je ook nog eens een verrassing. Ook leuk: in het knutselatelier kunnen kinderen een leuke paascreatie maken.

Maak een lieveling bij Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Bij Museumpark Orientalis kun je op eerste en tweede paasdag gratis rondleidingen volgen. Reserveren hoeft niet, je kunt aansluiten wanneer je wilt. Loop mee door het Joodse dorp, het Arabische dorp en de Romeinse straat en beleef culturen en religies. Op tweede paasdag kun je 'lievelingen' komen maken: een bloem van keramiek waarmee je iemand kan bedanken, gedenken, een hart onder de riem steken of laten zien dat je hem of haar lief vindt. Dit is gratis en de lieveling mag uiteraard mee naar huis. Of plant hem in de Lievelingentuin van Orientalis.

Speur en vaar door het Amsterdamse Bos

AMSTELVEEN - Ga lekker naar buiten en vier Pasen in het Amsterdamse Bos. Vaar om 14:00 uur mee met de boswachter in een open boot en beleef het Amsterdamse Bos vanaf het water. De boswachter weet je van alles te vertellen over wat je ziet. Of doe mee met de lentespeurtocht. Voor jonge kinderen is er het lente-Boskabouterpad. Op tweede paasdag kun je ook mee met de 'wilde chef' en wilde plantjes verzamelen om de lekkerste pesto's te maken! Voor het varen en de 'wilde chef' is het belangrijk om je op tijd aan te melden bij de Boswinkel.

Bezoek een ridderspektakel

ARCEN - Stap tijdens Pasen terug in de middeleeuwen bij het Ridderspektakel in Kasteeltuinen Arcen. Van 20 tot en met 22 april zie je bij het sprookjesachtige kasteel zwaardvechten, boogschieten, riddersteekspellen en nagespeelde veldslagen. Niet schrikken als opeens een kanon afgaat! Loop ook door de kampementen van de ridders en hun gevolg en sta even stil om de ambachtslieden aan het werk te zien. De nagespeelde veldslagen zijn dit jaar gebaseerd op de verwoesting van een klooster dat ooit aan de Maas lag, tussen Arcen en Lomm.

Brunchen, eieren zoeken en tulpen plukken

NES AAN DE AMSTEL - Pasen bij de Zomerbloemen Pluktuin brengt je helemaal in lentesfeer. Hier kun je namelijk naast echte paasactiviteiten als een paasbrunch en eieren zoeken ook tulpen plukken. Met bol en al, zodat je bloemen hebt voor in de vaas en bollen voor in je eigen tuin. Kinderen vinden waarschijnlijk het broodje dat ze zelf bakken boven een vuurtje en de popcorn die ze zelf poppen nog lekkerder dan de paasbrunch. Terwijl je zelf aan de appeltaart zit, schilderen zij een vaasje, maken bloemen en rijden een rondje op de pony. Wees snel als je hier nog mee wilt doen aan de paasbrunch op tweede paasdag! De brunch voor de eerste paasdag is al volgeboekt.

Probeer een gloednieuwe attractie uit

MUIDEN - Het Forteiland Pampus wordt tijdens Pasen even een paaseiland. Je kunt eieren zoeken, speurtochten maken, rondleidingen volgen en de vernieuwde foto-expositie bezoeken. Met speciale Pampus-sleutels kunnen kinderen games in het fort activeren en spelen. Extra speciaal is de nieuwe belevingsroute, met als hoogtepunt een gloednieuwe attractie: 'Het geheime wapen van Amsterdam'. Daarvoor stap je in een luchtballon en 'vlieg' je boven het eiland. In het paasweekend kun je vanaf 20 april deze attractie voor het eerst meemaken! En je maakt ook nog eens kans op een echte ballonvaart voor twee personen.

Foto 2. Ontmoet nieuwe culturen en religies in Museumpark Orientalis. Foto: Museumpark Orientalis.
Foto 3. Maak een Lieveling voor iemand: een mooie keramische bloem. Neem hem mee of plant hem in de Lievelingentuin van Orientalis. Foto: Eric van Haalen.
Foto 4. Pasen met een middeleeuwse twist: het Ridderspektakel in Arcen. Foto: Kasteeltuinen Arcen © Pam van den Broek
Beleef tijdens de paasdagen de nieuwe attractie op Forteiland Pampus. Foto: Forteiland Pampus © Royan van Velse

Laatst gewijzigd: 2019-04-23 08:40:55 · Gepubliceerd: 2019-04-02 16:26:58 - 8798