Vier meivakantie in de dierentuin!

Bezoek een dierentuin | Nieuws door

Ga klimmen als een aap of op bezoek bij jonge dieren

22 april 2019 Toerisme Landelijk Ga tijdens de meivakantie gezellig een dagje uit naar de dierentuin. Bij de meeste parken in Nederland kun je meedoen met bijzondere activiteiten.

Foto 1. Tijdens de meivakantie zijn er allemaal extra activiteiten in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.

Grootste apenkooi van Nederland

ARNHEM - Stap in de grootste apenkooi van Nederland bij Koninklijke Burgers' Zoo. Lekker klimmen, hangen, rennen, vliegen en springen over een creatief parcours vol klimtoestellen en speelattributen. Allemaal in de buitenlucht. Kijk ook even bij het nieuwe verblijf van de ringstaartmaki’s en de zwarte maki’s. En heb je de jonge zeekoe al gezien in het mangrovebos?

Piratenweken in een kasteelpark

BORN - In Kasteelpark Born blijken piraten zich prima thuis te voelen tussen de afgebrokkelde kasteelmuren. Ga je mee schatzoeken of wordt je liever gekielhaald? Klim in het kraaiennest en ontdek het leven van de Piraten tijdens de Piratenweken! Op zondag 28 april zijn er extra activiteiten en op zondag 5 mei komt piraat Huub op bezoek in het park.

Boerenleven in de dierentuin

AMERSFOORT - Ga deze meivakantie lekker helpen op het boerenerf van boer Harm en boerin Lies in DierenPark Amersfoort en geniet van het Boerenleven. Raad welk ei bij welke vogel hoort, duik in de wereld van de zoemende bij en ontdek hoeveel melk je nodig hebt om kaas te maken. Even uitrusten kan op een hooibaal, met een lekkere pannenkoek. En wist je al dat er een chimpansee is geboren in DierenPark Amersfoort? Leuk om even op kraamvisite te gaan. Tip: ga met twee euro korting per ticket naar DierenPark Amersfoort.

Op kraamvisite bij heel veel jonge dieren

RHENEN/ROTTERDAM - Er zijn geen extra activiteiten in Ouwehands Dierenpark in Rhenen, maar je kunt er wel veel jonge dieren zien! De dierentuin heeft namelijk een ware geboortegolf gehad. Eind februari zijn drie zeldzame nevelpantertjes geboren. Daarna volgden een orang-oetan en twee ringstaartmaki's. En op 12 april werden nog eens twee jonge nevelpantertjes geboren! Zoveel schattig jong grut wil je vast niet missen. Ook bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam kun je veel jonge dieren zien en wandelen door het nieuwe doorloopverblijf van de ringstaartmaki's.

Foto 2. Ga met korting naar Vogelpark Avifauna. Foto: Vogelpark Avifauna.
Foto 3. Geniet van de dieren in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.
Laatst gewijzigd: 2019-04-23 10:09:19 · Gepubliceerd: 2019-04-19 15:48:16 - 786