Top 10 populairste uitjes van april 2019

Erop uit in de meivakantie | Nieuws door

Bezoek een van deze favorieten

26 april 2019 Toerisme Landelijk In april brak de lente echt door. De paasdagen waren zelfs zomers warm! Veel mensen trokken er dan ook op uit en vonden inspiratie voor een leuke dag op DagjeWeg.NL. Dit waren de 10 populairste uitstapjes in april. Speeltuinen, attractieparken, bijzondere boottochtjes of musea: stuk voor stuk bestemmingen voor een heerlijk dagje uit.

Foto 1. Welke uitjes waren het populairst de afgelopen maand? Foto: BillyBird Hemelrijk.

  1. PANNENKOEKHUIS HANS & GRIETJE - Het meest populair deze afgelopen maand was Pannenkoekhuis Hans & Grietje in Zeewolde. Geen wonder, want dit pannenkoekhuis is meteen ook een attractie. In sommige kamers staat alles ondersteboven en bewegen de vloeren. Pas op waar je gaat zitten, want er zijn tafels die opeens scheef gaan staan. In deze sprookjesachtige wereld kun je lekker eten, maar ook veel spelen en ontdekken.

  2. DE HAPPYFARM - Kinderen kunnen zowel binnen als buiten heerlijk spelen bij De Happyfarm in Terschuur. Binnen kunnen ze onder andere klauteren in de apenkooi, van de glijbaan roetsjen en met gigantische legoblokken bouwen. Voor de kleintjes is er een aparte soft-play area. Buiten zijn er skelters om te racen, een springkussen, een kabelbaan en nog veel meer. Pony rijden en konijntjes aaien kan ook!

  3. BILLYBIRD PARK HEMELRIJK - Het hart van attractiepark BillyBird Park Hemelrijk in Volkel bestaat uit een prachtig strandbad met daaromheen allemaal leuke binnen- en buitenattracties, zoals een achtbaan, bootjesglijbaan Splash en een enorme binnenspeeltuin. De nieuwste attractie is de Oervallei, waar de kinderen goud en fossielen kunnen zoeken en schommelen op een megahoge schommel.

  4. 't VELUWS ZANDSCULPTURENFESTIJN - Op 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen kijkt iedereen zijn ogen uit! Hier zie je meer dan honderd prachtige beelden en voorstellingen, helemaal gemaakt van zand. Het thema van 2019 is 'Reis om de wereld'. Loop langs typische vervoersmiddelen, bekende vakantietaferelen en leuke marktjes. Er is zelfs een onderwaterwereld gemaakt. Via DagjeWeg.NL Tickets bestel je tickets met 10% korting voor 't Veluws Zandsculpturenfestijn.

  5. NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM - Het nieuwe zomerthema van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is Gruwelijk Lekker. Wat vonden we vroeger lekker? Dat vinden we nu misschien wel gruwelijk! Loop de smakenroute door het museum en proef, test en oordeel zelf. Bestel tickets met 25% korting naar het Nederlands Openluchtmuseum, exclusief bij DagjeWeg.NL Tickets.

  6. VR4PLAY - Van futuristisch lasergamen tot golfen tussen de wolken en zwemmen met een walvis: bij VR4play in Rotterdam heb je keuze uit vijftig virtual reality games die je meenemen naar levensechte nieuwe werelden. Of stap in hun VR Escaperoom en kom terecht in de wereld van Assassin’s Creed Origins.

  7. RONDVAART DEN BOSCH - Op nummer zeven een uitje dat al een hele tijd populair is! Een historische vaartocht door de grachten van Den Bosch is dan ook bijzonder. Het ene moment vaar je in het aardedonker onder een gebouw door, het andere moment bewonder je eeuwenoude stadsmuren en weer even later bevind je je in een moerasgebied.

  8. DUINOORD - Klimmen, springen: kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de binnen- en buitenspeeltuin van Duinoord in Helvoirt. Voor de echte durfals is er een spannend klimbos. Belegde broodjes en sapjes meenemen hoeft niet, want al het eten en drinken zit gewoon bij de entreeprijs inbegrepen.

  9. AUTOSPEURTOCHT.NL - Ontdek de mooiste plekjes van Nederland tijdens een puzzeltocht van Autospeurtocht.nl. Gewoon ontspannen in je eigen auto, in het stukje Nederland dat je zelf uitkiest. Kijk wat voor bijzondere routes Autospeurtocht.nl daar heeft en kraak de geheime code. Wie weet winnen jullie de inhoud van de schatkist.

  10. LAND VAN FLUWEL - Spelen tussen de tulpen en op avontuur in de natuur. In het Land van Fluwel is ontzettend veel te doen voor kinderen. Klimmen en klauteren op grote hoogtes, verstoppen in het verstoppertjesbos, een blotevoetenpad lopen en nog veel meer. Zo leuk kan buitenspelen zijn!

Meer inspiratie voor een dagje weg

Foto 2. Pannenkoekhuis Hans en Grietje scoorde goed. Foto: Pannenkoekhuis Hans & Grietje.
Foto 3. 't Veluws Zandsculpturenfestijn is weer open en meteen populair. Foto: 't Veluws Zandsculpturenfestijn
Laatst gewijzigd: 2019-04-26 11:43:27 · Gepubliceerd: 2019-04-25 10:36:37 - 4195