Leukste zomerse dagjes uit in Zuid-Holland

Dagje uit in de zomer |  
Redactioneel - Commerciële bijdrage door
Foto 1. Geniet van tropische zomerdagen deze zomervakantie! Foto: Vogelpark Avifauna.

Geniet van de zomervakantie bij deze uitstapjes

6 juli 2019 Toerisme Dagje uit deze zomer? In Zuid-Holland barst het van de leuke uitstapjes! Van maanlandingen tot zonnige feesten, wij hebben de leukste dagjes uit in de zomervakantie voor je uitgezocht.

Deze zomer met Space Expo naar de maan

NOORDWIJK - Je zomervakantie naar de maan? Ja, graag! Bij Space Expo heb je sowieso een spannende zomer. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat de mens eerste voet zette op de maan. That's one small step for a man, one giant leap for mankind. Zullen we in de toekomst écht als toeristen naar de maan kunnen reizen? Dit en meer ontdek je in Space Expo, waar je ook zelf ervaart hoe het is om astronaut te zijn. De hele zomervakantie staan er interessante maanactiviteiten voor jong en oud op de planning. Tip: bestel tickets voor Space Expo met € 1,- korting via DagjeWeg.NL Tickets!

Ontdek wat Nederland zo bijzonder maakt

DEN HAAG - Ontdek in Madurodam waar ons kleine Nederland groot in is! Bewonder de iconische miniaturen en beleef allerlei attracties. Van een spetterend spektakel in de indoorattractie de Waterwolf tot een uniek moment als voetbalicoon van Oranje. In Madurodam is niet alleen van alles zien, maar vooral ook lekker veel te doen. Vuur bijvoorbeeld historische kanonnen af, laad een containerschip in de Rotterdamse haven en help vliegtuigen opstijgen op Schiphol.

Exotische zomerdagen bij Avifauna

ALPHEN AAN DEN RIJN - De reuzentoekan, de blauwgele ara en tientallen schattige, kleurrijke lori's. In Vogelpark Avifauna barst het van de tropische vogels! Maar ook andere exotische dieren zijn hier te vinden, zoals ringstaartmaki's en rode vari's. Reis in het park van de Filipijnse jungle naar het Cubaanse brakwatermoeras en maak spectaculaire vogeldemonstraties mee. Een van de hoogtepunten is de Lori Landing, waar je de lori's cupjes nectar mag voeren. Leuk: voor kinderen is er ook een gigantische speeltuin met allerlei speeltoestellen en attracties. Tip: bestel tickets voor Vogelpark Avifauna met € 3,- korting via DagjeWeg.NL Tickets!

Zwemmen in het vernieuwde Tikibad

WASSENAAR - Het Tikibad Duinrell is uitgebreid - en hoe. Deze zomer kun je ook lekker buiten zwemmen en spelen bij Duinrell. Er is een groot buitengedeelte bij gekomen, met vijf nieuwe glijbanen en de grootste tipping bucket van Nederland. De Big Bombora giet zo'n 1700 liter water over je heen! Leuk weetje: twee van de nieuwe glijbanen hebben een wedstrijdelement. Met twee of vier mensen naast elkaar ga je de glijbaan af. Naast de glijbanen en het buitenzwembad zijn er een nieuw waterspeelhuis en een grote ligweide aan het Tikibad toegevoegd. De uitbreiding is naar aanleiding van een jubileum. Het tropische Tikibad bestaat in 2019 namelijk maar liefst 35 jaar.

Verken de Vestingdriehoek

GORINCHEM - De Vestingdriehoek bestaat uit vijf prachtige plekken: Gorinchem, Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren. Geniet van weidse uitzichten, rustgevende rivierlandschappen, pittoreske dorpsstraten en eeuwenoude kastelen. En dat allemaal in één dag. Een veerpont brengt je van fort naar stad en andersom. Aan wal zijn er tal van wandel- en fietsroutes waar je uit kunt kiezen. Zo verken je in no-time verschillende hotspots van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Naar Groot-Brittannië bij Miniworld Rotterdam

ROTTERDAM - Op vakantie naar het buitenland hoeft niet, want je kunt nu Groot-Brittannië ontdekken bij Miniworld Rotterdam. Bekijk de krijtrotsen van Dover, ontdek pittoreske dorpjes in de glooiende heuvels van Midden-Engeland, bewonder de spectaculaire bergen in de Schotse Hooglanden en vind overal typisch Engelse kastelen en cottages. Hé, rijdt daar de Zweinstein Express van Harry Potter over een viaduct? Door dit miniatuurlandschap rijden namelijk ook nog eens verschillende aparte treintjes. Tip: bestel makkelijk en snel tickets via DagjeWeg.NL Tickets!

Foto 2. Ontdek deze zomervakantie alles over de maanlanding bij Space Expo. Foto: Space Expo.

Laatst gewijzigd: 2020-07-16 08:39:10 · Gepubliceerd: 2019-07-02 16:22:33 - 4200