De leukste uitstapjes voor Vrouwendag!

Een onvergetelijke dag met de belangrijkste vrouwen in je leven

Dagje uit met vriendinnen? Bekijk deze tips! Redactioneel door
Foto 1. Vrouwendag op een erg fotogenieke locatie. Je kijkt je ogen uit! Foto: WONDR-Experience

archief oud artikel 4 maart 2024 Toerisme Landelijk Niet één vrouw is dezelfde, dus waarom zouden ze allemaal hetzelfde leuk vinden? De een droomt van een dag als prinses inclusief gigantische jurk, de ander doet het liever rustig aan tijdens een kunstexpositie. Van workshops speciaal voor vrouwen tot knuffelen met alpaca's: wij zochten allerlei vrouwenuitjes voor je voor Internationale Vrouwendag op 8 maart 2024. Trommel je zussen, vriendinnen en collega's op en geniet samen van deze dagjes uit voor vrouwen!

Verwennerij bij 'Ons Midden' in Hellevoetssluis

Hellevoetsluis, Zuid-Holland Een dag vól verwennerij en plezier met de belangrijkste vrouwen in je leven beleef je op Vrouwendag bij Buurtkamer Ons Midden in Hellevoetsluis. Hier staat er een enerverend programma op de planning vanaf 12:30 met een groot scala aan activiteiten, zoals buikdans, zumba, henna schilderen, handmaskers, een demonstratie wolspinnen en epileren met een touwtje. Je wordt echt in de watten gelegd en er is voor ieder wat wils! Met de entreeprijs van €5,00 doe je mee aan alle activiteiten, krijg je een broodje gezond en onbeperkt koffie en thee. Omdat er een inzameling wordt gehouden voor de Voedselbank (waarvoor je zelf lekkernijen mag meenemen) voel je je na deze dag extra goed!

Klassieke muziek van Sifonia Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland Sinfonia Rotterdam heeft iets extra bijzonders op de planning staan op 8 en 9 maart in het kader van Vrouwendag. Met hun stuk 'Haydn en Argentijnse magie' zetten ze vrouwen in de klassieke muziek in het zonnetje. In het bijzonder componiste Grażyna Bacewicz: een van de meest invloedrijke Poolse componisten van haar tijd. Ook de Zweedse rijzende ster, sopraan Johanna Wallroth staat op de planning. Laat de muziek je meevoeren op 8 maart in de Nieuwe Kerk in Den Haag of op 9 maart in De Doelen in Rotterdam en neem vooral je moeder, oma, vriendinnen, dochters of collega's mee!

Foto 2. Geniet van klassieke muziek op Vrouwendag. Foto: De Doelen

Slurpen en proosten op een wijnproeverij

Arnhem, Gelderland In het Nederlands Wijnmuseum proef je de lekkerste wijnen en ontdek je de cultuur en geschiedenis van wijn. Probeer verschillende wijnen uit, volgens de officiële proeftechniek uiteraard. Je staat er niet alleen voor; een vinoloog laat je alle trucjes zien. Neem ook een kijkje in de wijnkelder met een rondleiding. Kun je de volgende keer op een feestje of borrel je kennis delen en de rest van het volk laten zien hoe het 'heurt'. Tip: boek via Dagjeweg.nl Tickets!

Ja, ik wil! Trouwjurken passen for fun

Almere, Flevoland Jullie lol kan niet op met een dagje trouwjurken passen! Want wie heeft bepaald dat je perse een bruiloft moet hebben om jezelf helemaal op te doffen? Bij de Wedding Company in Almere kun je de mooiste trouwjurken aantrekken en zo de 'mooiste' maar vooral meest hilarische dag van je leven beleven met vriendinnen, je moeder of tantes. En omdat op Vrouwendag alle vrouwen centraal staan, is dit een mooie manier om jezelf en elkaar in het zonnetje te zetten en elkaars schoonheid te waarderen in die prachtige jurken. Met de leuke aanbieding van Dagjeweg.nl Tickets mag je jurken passen én krijg je bubbels plus wat lekkers.

Foto 3. Trouwjurken passen voor de lol. Foto: Wedding Company

Droomcombo: chocola en alpaca's

Lemelerveld, Overijssel Voor velen een dream come true, genieten van thee met zoetigheid tussen de alpaca's. Leuk als vrijgezellenfeestje of een vriendinnendag - met een extra hoog knuffelgehalte. Mind you: Alpaca Tea Time is géén high tea. Je krijgt een kopje thee met een snoeptoren voorgeschoteld, terwijl de rond dartelende alpaca's voor een extreem hoog schattigheidsgehalte zorgen. Tijd of zin om te eten heb je toch niet, met al die schatjes om je heen. Aaien, knuffelen en foto's maken! Op de alpacafarm zijn ook andere gezellige dieren te vinden.

Vrouwendag in het Literatuurmuseum

Den Haag, Zuid-Holland Gek op lezen? Dan voel je je in het Literatuurmuseum helemaal op je plek. En zeker omdat op Internationale Vrouwendag meerdere vrouwelijke auteurs in het zonnetje worden gezet! Het Conversatiestuk wordt dan gepresenteerd: een fysieke én online expositie over verschillende vrouwelijke auteurs en de P.C. Hooft-prijs, die sinds 1947 slechts 13 keer aan een vrouw is toegekend. De vertegenwoordiging en de erkenning van de vrouwelijk auteurs in Nederland kan dus nog een stuk beter in de literatuurwereld! Vanaf 8 maart kun je er in het museum alles over leren.

Foto 4. Renske van Enckevort, Het Conversatiestuk (detail), 2021-2023. Foto: Literatuurmuseum

Kunstexpositie Eén Wereld - Duizend Vrouwen

Heerlen, Limburg Ben je samen met je vriendinnen dol op kunst? Dan moet je echt de expositie van Margot Ronden bewonderen op 8 maart. Deze kunstliefhebber en verzamelaar opent om 14:30 uur een kunstexpositie met de werken van vier verschillende vrouwen. Dat zijn dus vier verschillende technieken en vier unieke stijlen op de KUNZfetti ARTwall op de vierde verdieping bij Upstairs By Berden in Heerlen. Helemaal in het teken van vrouwen, en fijn voor diegenen onder ons die van kunst een een rustig uitje houden. Helemaal gratis te bezoeken op Vrouwendag voor vrouwen (en mannen) van jong en oud.

Eerst varen en daarna nippen

Aalsmeer, Noord-Holland Alle hens aan dek! Stap aan boord van een originele houten praam en vaar langs seringenakkers, door moerasbossen en langs een eeuwenoude molen, terwijl je geniet van een goed glas wijn. Of combineer de vaartocht van Rondvaart Aalsmeer met een high tea of een diner. Fijn aan deze rondvaart is dat de boot elektrisch is en dus vrijwel geluidloos. Kun je elkaar gewoon normaal verstaan op het water, wel zo leuk. De schipper ontfermt zich over het varen en de route, dus opvarenden hoeven alleen maar te genieten.

Foto 5. Genieten met de girls op de boot! Foto: Aalsmeer Rondvaart

Instamuseum WONDR-Experience

Amsterdam, Noord-Holland Insta-lovers opgelet! In het WONDR-Experience museum in Amsterdam worden al je zintuigen geprikkeld én bezoek je de plek bij uitstek op de perfecte kiekjes te maken met je vriendinnen. Ontdek de visuele magie in een kleurrijke confettiwereld ontworpen door vele jonge kunstenaars. Speel, ontdek, zing en dans en leg ondertussen natuurlijk alles vast op camera: daar is dit museum voor bedoeld! Een heuse speeltuin voor volwassenen en creatievelingen. Bezoek ook zeker de Pink Beach in het museum, waar je terecht kunt om wat te eten en drinken middenin een tropische roze oase. Onvergetelijk!

Ook leuk om te lezen

Foto 6. Zeg je ja tegen de ultieme droomjurk? Wedding Wonderland is een hilarische ervaring! Foto: Wedding Wonderland.

Laatst gewijzigd: 2024-05-02 16:36:26 · Gepubliceerd: 4 maart 2024 - 6200