Met deze uitstapjes is elke dag Vrouwendag!

Leuke dagjes uit voor vrouwen

Dagje uit met vriendinnen? Bekijk deze tips!   Redactioneel door
Foto 1. Zeg je ja tegen de ultieme droomjurk? Wedding Wonderland is een hilarische ervaring! Foto: Wedding Wonderland.

8 maart 2022 Toerisme Landelijk Niet één vrouw is dezelfde, dus waarom zouden ze allemaal hetzelfde leuk vinden? De een droomt van een dag als prinses inclusief gigantische jurk, de ander wil liever uitgedaagd worden met een moordspel. En dat is oké! Van bloedstollende games in VR tot knuffelen met alpaca's: wij zochten allerlei vrouwenuitjes voor je op. Trommel je zussen, vriendinnen en collega's op en geniet samen van deze dagjes uit voor vrouwen!

Net als Alice in Wonderland

Tilburg, Noord-Brabant - Voel je Alice in Wonderland in Doloris' Meta Maze. Je doel: de uitgang vinden! Vind je weg door dit enorme kunstdoolhof. Je komt ineens in een hele andere, surrealistische wereld terecht. Het ene moment sta je op de bodem van een oude put, het andere moment wandel je een schilderij binnen. Onderweg kom je ook nog eens allerlei kunstige installaties tegen. Kun jij je hoofd koel houden en de uitgang vinden? Je moet soms een beetje klimmen en klauteren, dus hoge hakken en rokjes zijn wellicht niet zo handig. Bovenaan wacht de ultieme beloning: een rooftopbar met uitzicht op de skyline van Tilburg!

Ja, ik wil! Trouwjurken passen for fun

Almere, Flevoland - Wie zegt dat je moet trouwen om als prachtige bruid mensen tot tranen te roeren? Dat kun je ook gewoon op een random dag doen, daar heeft je inner bride geen save the date voor nodig. Beleef de mooiste - en tegelijkertijd meest hilarische - dag van je leven bij Wedding Wonderland. Je entourage en jij worden verwelkomd in de boetiek alsof je in TLC's Say Yes To The Dress zit. Pas samen mooie jurken, steel de show op de catwalk - die is er echt - en ontdek welke jurk perfect bij je past. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets! Jurken passen plus bubbels en lekkers.

Ga je mee de wereld redden?

Utrecht, Utrecht - Dat klinkt als een behoorlijke taak, de wereld redden. Maar je hoeft er alleen een VR bril voor op te zetten. Bij VR4play beleef je allerlei avonturen. Ontmantel een bom, versla een horde hongerige zombies of zwem onder water mee met de walvissen. Klinkt allemaal behoorlijk stoer en origineel - en dat is het ook. Of stap in één van de VR escaperooms en beweeg je echt rond in een ruimte vol puzzels, waar virtual reality effecten naadloos op aansluiten. Daardoor lijkt alles levensecht.

Slurpen en proosten op een wijnproeverij

Arnhem, Gelderland - In het Nederlands Wijnmuseum proef je de lekkerste wijnen en ontdek je de cultuur en geschiedenis van wijn. Probeer verschillende wijnen uit, volgens de officiële proeftechniek uiteraard. Je staat er niet alleen voor; een vinoloog laat je alle trucjes zien. Neem ook een kijkje in de wijnkelder met een rondleiding. Kun je de volgende keer op een feestje of borrel je kennis delen en de rest van het volk laten zien hoe het 'heurt'. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets! Entreeticket met korting.

Droomcombo: chocola en alpaca's

Lemelerveld, Dalfsen, Overijssel - Voor velen een dream come true, genieten van thee met zoetigheid tussen de alpaca's. Leuk als vrijgezellenfeestje of een vriendinnendag - met een extra hoog knuffelgehalte. Mind you: Alpaca Tea Time is géén high tea. Je krijgt een kopje thee met een snoeptoren voorgeschoteld, terwijl de rond dartelende alpaca's voor een extreem hoog schattigheidsgehalte zorgen. Tijd of zin om te eten heb je toch niet, met al die schatjes om je heen. Aaien, knuffelen en foto's maken! Lief: op de alpacafarm zijn ook andere gezellige dieren te vinden.

Leuke workshops voor de creabea's

Harderwijk, Gelderland - "O, wat een leuk servies setje! Waar heb je dat vandaan?" "Ja, oe! En wat een heerlijke chocolaatjes! Waar heb je die gekocht?" Triomfantelijk: "Zelfgemaakt." Stel je toch eens voor, hoe leuk! Tijdens een creatieve workshop van Kreactief leer je dingen als mozaïeken, bonbons maken en serviezen beschilderen als een pro. Of juist praktische dingen voor in huis, zoals een mooie tissuehouder. Volgens Kreactief schuilt er in iedereen een creatief talent, dus je gaat sowieso met iets moois naar huis.

Eerst varen en daarna nippen

Aalsmeer, Noord-Holland - Alle hens aan dek! Stap aan boord van een originele houten praam en vaar langs seringenakkers, door moerasbossen en langs een eeuwenoude molen, terwijl je geniet van een goed glas wijn. Of combineer de vaartocht van Rondvaart Aalsmeer met een high tea of een dinner. Fijn aan deze rondvaart is dat de boot elektrisch is en dus vrijwel geluidloos. Kun je elkaar gewoon normaal verstaan op het water, wel zo leuk. De schipper ontfermt zich over het varen en de route, dus opvarenden hoeven alleen maar te genieten.

Spannend groepsuitje en citytrip in één

Stad naar keuze - Los samen een moord op of speel levend ganzenbord en kraak codes op spannende locaties in een bruisende stad. Met de leuke activiteiten van Stad Unique verken je samen een stad naar keuze in Nederland, België of Duitsland! Een origineel groepsuitje en een actieve citytrip in één dus. Door middel van opdrachten en spelletjes ontdek je de hele stad. Uiteraard is er tijd zat om tussendoor ergens aan te schuiven of om even vlug in een leuke winkel te kijken.

Ook leuk om te lezen

Foto 2. Alpaca Tea Time: theedrinken tussen de fluffy alpaca's. Superschattig! Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-03-07 11:52:15 · Gepubliceerd: 8 maart 2022 - 4993