10 leuke en voordelige dagjes uit door het hele land

Boek je dagje uit via DagjeWeg.NL Tickets |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Boek je dagje uit vooraf via DagjeWeg.NL Tickets

30 mei 2020 Toerisme Landelijk We mogen weer! Alleen moet je nu wel vooraf je dagje uit boeken. En wanneer je dat via DagjeWeg.NL Tickets doet, krijg je er vaak leuke extra's bij. Boek bijvoorbeeld tickets met korting voor een uitstapje of krijg er iets lekkers bij op locatie. Hieronder tien leuke aanbiedingen van uitstapjes door het hele land.

Foto 1. Ga een dagje terug in de tijd en maak alle tijdperken zelf mee in Archeon. Foto: Museumpark Archeon.

Forteiland GeoFort

Herwijnen, Lingewaal, Gelderland - Speuren, ontdekken en meer over de aarde leren. Daar draait het om in GeoFort! Pak de lift naar het midden van de aarde, ruik je een weg door een zalmdoolhof en ga aan de slag als spion met spionagecomputers. Ook leuk: leer hoe vleermuizen navigeren in de Vleermuisspeurtuin. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg korting op je tickets!

Steenkolenmijn Valkenburg

Valkenburg, Valkenburg aan de Geul, Limburg - Daal af in de mysterieuze wereld van de mijnbouw. Een oud-mijnwerker neemt je mee de aarde in, naar de allerlaatste steenkolenmijn van Nederland. Vervolgens ga je zelf op een ondergronds avontuur in Steenkolenmijn Valkenburg. Leer alles over hoe belangrijk mijnen vroeger waren en hoe zwaar het was om mijnwerker te zijn. De gidsen op locatie komen zelf uit mijnfamilies of zijn mijnwerker geweest. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets. Reserveer gemakkelijk online.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Otterlo, Ede, Gelderland - Geniet van de prachtige natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, waar je misschien wel wilde dieren tegen het lijf loopt! Verken de groenste schatkamer van Nederland te voet of te fiets en geniet ongestoord van bos, heide en vennen. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets. Gratis consumptie in de Theekoepel.

Museumpark Archeon

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland - Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: de historische gebouwen in Archeon nemen je mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Zwerf door de prehistorie, ontmoet de Romeinen en leer zwaardvechten en boogschieten. In het museumpark wandel je door historie en maak je een reis door de tijd. Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg Boek met 25% korting.

DierenPark Amersfoort

Amersfoort, Utrecht - Niet slenteren langs verblijven, maar samen op avontuur en héél dichtbij de dieren komen! DierenPark Amersfoort heeft verschillende soorten routes, waaronder klim- en klauter routes en een gedeelte dat je met de waterfiets verkent. Veel dieren zitten hier in grote verblijven van glas, waardoor je ze van heel dichtbij ontmoet.

Oorlogsmuseum Overloon

Overloon, Boxmeer, Noord-Brabant - Meer dan honderd vliegtuigen en voertuigen, vele verhalen en voorwerpen herinneren in het gigantische Oorlogsmuseum Overloon aan de gestreden strijd. In dit museum sta je stil bij de Tweede Wereldoorlog en krijg je dilemma's voorgelegd. Wat zou jij doen in oorlogstijd? Tip: boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 15% korting + gratis consumptie.

Kasteel De Keverberg

Kessel, Peel en Maas, Limburg - Boven de ruïnes van Kasteel De Keverberg stijgen moderne muren van glas op: een mix van historisch en modern. Dwaal door de oude gewelven van het middeleeuwse kasteel en de oorspronkelijke toren uit 950. Je hebt twee speurarrangementen waarmee je het kasteel kunt verkennen - gewapend met metaaldetectors en andere spannende items. Geniet hier ook van een hapje en drankje op het terras, met uitzicht over de Maas.

Museum Dokkum

Dokkum, Dongeradeel, Friesland - Museum Dokkum onthult de geschiedenis van Dokkum, van de vroege middeleeuwen tot de twintigste eeuw. Reis terig naar het jaar 754, toen de heilige Bonifatius in Dokkum werd vermoord. Ontdek alles over dit mysterieuze verhaal en de geschiedenis van het stadje. Bekijk een grote verzameling archeologische vondsten en historische objecten zoals fraaie sieraden en Friese klederdracht. Bestel makkelijk tickets.

Klompensafari

Hattem, Gelderland - Ga je mee op Klompensafari over het Apeldoorns Kanaal? Stap in een enorme gele klomp en geniet van een heerlijk dagje op het water. Een hilarisch gezicht en superleuk om te doen. Je brengt de klomp zelf in beweging met een peddel. Je kunt ook even in de schaduw van de overdekte neus van de klomp genieten van een drankje terwijl je over het kabbelende water uitkijkt. Boek via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 10% korting op klompvaren.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Terschuur, Gelderland - Het is nostalgie wat de klok slaat bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Hier wandel je door decennia aan oud-Hollandse ambachten, spellen en oud speelgoed. In het gigantische museum is het deze zomer ook nog extra feest, want ze bestaan 25 jaar. Boek via DagjeWeg.NL Tickets. Tot € 1,- korting op je tickets.

Bekijk meer tickets voor dagjes uit op DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Speuren en een terrasje pakken op Kasteel De Keverberg. Foto: Kasteel De Keverberg, Dick Holthuis.

Laatst gewijzigd: 2021-05-03 16:48:06 · Gepubliceerd: 30 mei 2020 - 4611