Avontuurlijk kamperen in eigen land

Kamperen |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Bijzondere kampeerplekken in Nederland

13 juni 2020 Toerisme Landelijk Kamperen mag weer en vanaf 1 juli hoef je niet meer je eigen sanitair mee te nemen. Met z'n allen naar de camping dus. Niet zo'n kampeerliefhebber? Behalve slapen in een eigen tent heeft kamperen in Nederland veel meer in petto. Slapen in een boom bijvoorbeeld, in een luxe safaritent met eigen douche en toilet of in een tipi. Het kan allemaal! DagjeWeg.NL ontdekte de mooiste plekjes voor kampeerders.

Foto 1. Maak een avontuur van je kampeervakantie en slaap in een tipi of Mongoolse yurt. Foto: 't Buitenland

Net als de indianen

Kamperen, dat doe je met een tent. Maar weet je wat nog veel leuker is? Slapen in een echte tipi of een wigwam, net als de indianen doen. Bij Recreatieoord de Panoven overnachten groepen van minimaal 15 en maximaal 40 personen in een TipiDorp. Je slaapt vlak bij elkaar in tipitenten van 6 tot 8 meter doorsnee. En voor het echte indianengevoel kun je zelfs een kampvuur bouwen. Klaar voor indianenverhalen!

Gezinnen en kleinere groepen vinden ruime tipi's op Camping Beringerzand, waar je makkelijk met zijn zessen inpast: het aantal matrassen dat voor je klaar ligt. Wel eigen slaapzakken meenemen, want het blijft kamperen. Maar oh zo gezellig, zowel binnen als 's avonds buiten bij de vuurplaats. Er is wel een gasstel om op te koken en keukengerei, dus je hoeft niet alles mee te nemen.

In Vakantiepark Slagharen is de Wigwamwereld klaar voor grote en kleine indiaantjes. Slapen doe je natuurlijk in een wigwam, maar dan wel met alle luxe. Douche, toilet en tv zijn aanwezig.

Alsof je op de steppe bent

Open de met de hand beschilderde deurtjes en stap op de houten vloer van je ronde onderkomen. Bij camping 't Buitenland kun je slapen in een echte Mongoolse yurt. De yurts zijn genoeglijk, met dikke dekens, mooie lantaarns, warme kleuren en als blikvanger het tweepersoonsbed. Ook de slaapbanken die langs de kanten staan liggen prima en zien er mooi uit met hun versierde kussens en dekens. Overal hangen en staan kaarsjes. Gezellig en romantisch. Op het middelpunt van de ronde vloer staat een houtkacheltje. Je hoopt bijna op een koude nacht, zodat je daar lekker warm bij kunt kruipen.

Bij camping 't Buitenland kun je ook slapen in een tipi, pipowagen en Finse kota. Of je eigen tent neerzetten op een apart veldje. 't Buitenland is een heerlijke plek om te relaxen in het zonnetje, bij een van de vuurplekken of in de houten hottub. Wel op tijd beginnen met het verwarmen van het water, want daar moet je behoorlijk lang hout onder stoken.

Back to Basic

Midden in de natuur sla je een tent op. Geen rechte wegen, geen strak aangelegde grasveldjes en geen auto's of caravans. Nee, op RCN de Flaasbloem ga je terug naar de basis op het speciale terrein De Wildenberg. Hier gaan de echte kampeerders de uitdaging aan in een ongerept stuk natuur van 10 hectare. Je tent zet je neer waar je wilt.

Alle kampeerders delen het vuur van de open vuurplek, waar je je eten kunt roosteren. Ook zijn er houtgestookte ovens om de lekkerste pizza's in te maken. Op de centrale ontmoetingsplaats staan twee Finse Kota's: één om in te barbecuen en te grillen en één om in te koken en te relaxen. Wie geen eigen tent heeft kan een verblijf boeken in een stoere tentlodge of een riante Finse lodge. Als je stiekem toch wat meer luxe wilt.

Hoog en droog

Hoog in een boom een dutje doen? Bij de Hertshoorn is dat de gewoonste zaak van de wereld. Gasten van deze camping slapen in een boomtent twee meter boven de grond. In de boomtent kunnen maximaal twee volwassen en twee kinderen slapen. Een echt kampeeravontuur, met de kinderen of romantisch met z'n tweetjes. 's Nachts deint de tent langzaam heen en weer in de wind. En voor je het weet ben je in dromenland!

Bij de tent hoort een kampeertafel om lekker aan te zitten en te eten. De Hertshoorn verhuurt ook een pipowagen, zwerfhutten en luxe safaritenten.

Of midden in het water

Oei, wat is Recreatiepark TerSpegelt groot! Gelukkig merk je daar niet veel meer van als je je waterlodge binnenstapt. De waterlodges van TerSpegelt liggen namelijk aan het eind van de recreatieplas op het park. Dat geeft genoeg privacy en als je op je veranda over het water uitkijkt vergeet je het grote park achter je. Oké, natuurlijk hoor je je achterburen, maar een groot park heeft ook zo zijn voordelen. Zeker met kinderen, want er is van alles te doen.

Een waterlodge blijkt geweldig. Slapen met het geluid van kabbelend water onder je. 's Ochtends je dag beginnen op de veranda, terwijl je staart over het oneindig blauwe meer. En 's middags in het zonnetje luieren in de hangmat boven het water. De tent zelf is één en al luxe met eigen douche en toilet, keuken en alle gemakken van thuis tot en met de vaatwasser. Dit is puur glamping. Vergeet alleen niet om een antimuggenspray mee te nemen.

Luxe safari

Voor een safari hoef je niet naar Afrika. In Vakantiepark Beekse Bergen beleef je een Nederlandse safari in een luxe safaritent, omgeven door bos en water. Safaripark Beekse Bergen is vlakbij, als je oplet hoor je vanaf je veranda misschien wel een olifant trompetteren! Met een ontbijtje van tijgerbollen achter de kiezen trek je richting de wilde dieren. Nog voor er andere bezoekers binnen zijn maken de kampeerders een safaritocht over de savanne. Op zoek naar de Big Five!

Is dit nog niet dicht genoeg bij de leeuwen, giraffen en zebra's? Ga dan naar Safari Resort Beekse Bergen waar je 's nachts de apen hoort krijsen en overdag de dieren vlak langs je verblijf ziet lopen. Hier waan je jezelf even in Afrika. Naast safaritenten hebben ze ook luxe lodges om in te slapen en stoere boomhutten!

Meer tips voor vakantie in eigen land

Foto 2. Safari in eigen land. Overnachten in het Vakantiepark en Safari Resort voelt als een verre reis, zeker als opeens een giraf langs je verblijf wandelt. Foto: Safaripark Beekse Bergen
Foto 3. Slaap in een prachtige, handbeschilderde yurt en kook je potje buiten. Net als op de steppe. Foto: 't Buitenland

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2020-06-19 17:21:43 · Gepubliceerd: 2020-06-04 15:04:05 - 628