Zin in een leuk dagje uit? Ga naar een themapark!

Vertrek naar het verleden, een sprookjesland of onze waterwerken

Themaparken Redactioneel door
Foto 1. Ons grootste en bekendste themapark is de Efteling, waar alles draait om sprookjes. Foto: De Efteling © Marijn de Wijs

4 februari 2022 Toerisme Landelijk Nederland barst van de themaparken: van een groot park als de Efteling tot een themapark rondom de Oosterscheldedam. Dit zijn enkele toffe themaparken voor een leuk dagje uit.

Archeon: terug in de tijd!

Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: de historische gebouwen in Archeon in Alphen aan den Rijn nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Je zwerf er door de prehistorie, waar je in een boomstamkano op visvangst kan gaan. Je ontmoet Romeinen, ziet gladiatoren en leert zwaardvechten. En in een middeleeuws dorp zie je de bakker aan het werk en leer je kalligraferen.

Tijdreizen in het preHistorisch Dorp

Ook in het preHistorisch Dorp in Eindhoven reis je terug in de tijd. Hier leven Vikingen, middeleeuwse boeren, jonkvrouwen en ridders. Oude ambachten herleven er in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen. Help ook een handje mee en bak Germaanse koeken, maak vuur met vuurstenen en maak Romeinse sieraden.

Van sprookje naar sprookje

Er was eens... een spectaculair attractiepark waar alles draait om sprookjes, De Efteling in Kaatsheuvel. Dit is bijna het oudste themapark ter wereld, maar blijft steeds verrassen met nieuwe dingen. Kom genieten en waan je in een sprookjeswereld! De Efteling is overigens niet het enige sprookjes attractiepark in Nederland, ook in Attractiepark Toverland in Sevenum beleef je een magische dag.

En nog meer sprookjes

We blijven nog even in sprookjessferen met Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een pareltje voor gezinnen of grootouders met jonge kinderen. Gezellig samen naar binnen gluren bij de huisjes in het Kabouterdorp en sprookjesfiguren ontmoeten in het Sprookjesbos. Laat de kinderen daarna gerust los in de grote speeltuin waar alle speeltoestellen de vorm van dieren hebben en ze de torens en muren van Kasteel Violinde kunnen beklimmen.

Dino's ontmoeten

Ook iets waar ons landje groot in is: dinoparken! Door heel Nederland kun je samen met de kinderen op avontuur in Dinoland, waar je oog in oog staat met een Triceratops, Velociraptor of Tyrannosaurus Rex. Wie durft dichtbij te komen? Maar pas op en schrik niet, want sommige dino's bewegen en grommen en grauwen griezelig echt! Of je nu wilt jagen, spelen of vondsten wilt opgraven: in deze 6 themaparken over dino's verveelt niemand zich.

Voel de kracht van een orkaan

Wereldberoemd zijn ze, de Deltawerken. Bewonder de betonnen Stormvloedkering van de Oosterschelde en maak er een dagje uit van in Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder, die er pal tegenaan ligt. Hier draait alles om water en de Deltawerken. Er zijn shows met zeehonden en zeeleeuwen, waterspeeltuinen, een walvisexpo, een speelstrand en zelfs een orkaanmachine. En: je kunt de Oosterscheldekering zelf ook echt bezoeken!

Ook leuk

Foto 2. Beleef je eigen Jurassic Park momentje bij één van de dinoparken, zoals Dinoland Zwolle. Foto: Dinoland Zwolle
Foto 3. Enkele bewoners van het preHistorisch dorp. Foto: Foto: preHistorisch Dorp © Weronika & Dawid

Laatst gewijzigd: 2022-02-04 19:39:37 · Gepubliceerd: 4 februari 2022 - 2147

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!

Activiteiten Het preHistorisch Dorp

Binnen enkele weken te bezoeken

Romeinse Dagen


Het preHistorisch Dorp in Eindhoven staat in het hemelvaartsweekend volledig in het teken van de Romeinse tijd. Van 9 t/m 12 mei kom je in het hele museum Romeinen tegen en ontdek je hoe het leven...

Vikingfest


Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp neer. Het is tijd voor Vikingfest!

Later dit jaar

Ambachten van Vroeger


Vier midzomer in het preHistorisch Dorp tijdens Ambachten van Vroeger. Op 22 en 23 juni ontdek je hoe ambachtslieden vroeger met hun eigen handen te werk gingen. Een leerzaam en leuk weekend waarin...

Middeleeuwse Jaarmarkt


De zomer is bijna ten einde en dat viert het preHistorisch Dorp met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. In het openluchtmuseum van Eindhoven is er een grote jaarmarkt in...