Zin in een leuk dagje uit? Ga naar een themapark!

Vertrek naar het verleden, een sprookjesland of onze waterwerken

Themaparken Redactioneel door
Foto 1. Ons grootste en bekendste themapark is de Efteling, waar alles draait om sprookjes. Foto: De Efteling © Marijn de Wijs

4 februari 2022 Toerisme Landelijk Nederland barst van de themaparken: van een groot park als de Efteling tot een themapark rondom de Oosterscheldedam. Dit zijn enkele toffe themaparken voor een leuk dagje uit.

Archeon: terug in de tijd!

Indrukwekkende poorten, bruggen, tempels: de historische gebouwen in Archeon in Alphen aan den Rijn nemen bezoekers mee terug in de Nederlandse geschiedenis. Je zwerf er door de prehistorie, waar je in een boomstamkano op visvangst kan gaan. Je ontmoet Romeinen, ziet gladiatoren en leert zwaardvechten. En in een middeleeuws dorp zie je de bakker aan het werk en leer je kalligraferen.

Tijdreizen in het preHistorisch Dorp

Ook in het preHistorisch Dorp in Eindhoven reis je terug in de tijd. Hier leven Vikingen, middeleeuwse boeren, jonkvrouwen en ridders. Oude ambachten herleven er in eeuwenoude hoeves, middeleeuwse vakwerkhuizen en prehistorische boerderijen. Help ook een handje mee en bak Germaanse koeken, maak vuur met vuurstenen en maak Romeinse sieraden.

Van sprookje naar sprookje

Er was eens... een spectaculair attractiepark waar alles draait om sprookjes, De Efteling in Kaatsheuvel. Dit is bijna het oudste themapark ter wereld, maar blijft steeds verrassen met nieuwe dingen. Kom genieten en waan je in een sprookjeswereld! De Efteling is overigens niet het enige sprookjes attractiepark in Nederland, ook in Attractiepark Toverland in Sevenum beleef je een magische dag.

En nog meer sprookjes

We blijven nog even in sprookjessferen met Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Een pareltje voor gezinnen of grootouders met jonge kinderen. Gezellig samen naar binnen gluren bij de huisjes in het Kabouterdorp en sprookjesfiguren ontmoeten in het Sprookjesbos. Laat de kinderen daarna gerust los in de grote speeltuin waar alle speeltoestellen de vorm van dieren hebben en ze de torens en muren van Kasteel Violinde kunnen beklimmen.

Dino's ontmoeten

Ook iets waar ons landje groot in is: dinoparken! Door heel Nederland kun je samen met de kinderen op avontuur in Dinoland, waar je oog in oog staat met een Triceratops, Velociraptor of Tyrannosaurus Rex. Wie durft dichtbij te komen? Maar pas op en schrik niet, want sommige dino's bewegen en grommen en grauwen griezelig echt! Of je nu wilt jagen, spelen of vondsten wilt opgraven: in deze 6 themaparken over dino's verveelt niemand zich.

Voel de kracht van een orkaan

Wereldberoemd zijn ze, de Deltawerken. Bewonder de betonnen Stormvloedkering van de Oosterschelde en maak er een dagje uit van in Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder, die er pal tegenaan ligt. Hier draait alles om water en de Deltawerken. Er zijn shows met zeehonden en zeeleeuwen, waterspeeltuinen, een walvisexpo, een speelstrand en zelfs een orkaanmachine. En: je kunt de Oosterscheldekering zelf ook echt bezoeken!

Ook leuk

Foto 2. Beleef je eigen Jurassic Park momentje bij één van de dinoparken, zoals Dinoland Zwolle. Foto: Dinoland Zwolle
Foto 3. Enkele bewoners van het preHistorisch dorp. Foto: Foto: preHistorisch Dorp © Weronika & Dawid

Laatst gewijzigd: 2022-02-04 19:39:37 · Gepubliceerd: 4 februari 2022 - 2183

Activiteiten Het preHistorisch Dorp

Binnen enkele weken te bezoeken

Ambachten van Vroeger


Vier midzomer in het preHistorisch Dorp tijdens Ambachten van Vroeger. Op 22 en 23 juni ontdek je hoe ambachtslieden vroeger met hun eigen handen te werk gingen. Een leerzaam en leuk weekend waarin...

Later dit jaar

Middeleeuwse Jaarmarkt


De zomer is bijna ten einde en dat viert het preHistorisch Dorp met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. In het openluchtmuseum van Eindhoven is er een grote jaarmarkt in...

Activiteiten Attractiepark Toverland

Binnen enkele weken te bezoeken

YouTubersxToverland


Over een maand is het alweer zover: YOUTUBERSxTOVERLAND. Tijdens YOUTUBERSxTOVERLAND serveren we je de unieke foodspecial: Frikandonut Speciaal. Je hoort het goed: een combinatie van een kleurrijke...