1

De leukste dagjes uit in de meivakantie

Wat te doen met kinderen in de vakantie? Ga eropuit!

Dagje uit in de meivakantie Redactioneel door
Foto 1. Maak een spectaculaire vlucht over Nederland in The Flying Dutchman in Madurodam. Foto: Madurodam

archief oud artikel 22 april 2022 Toerisme Landelijk Meivakantie: lekker vrij! Geniet van de vrije tijd en ga er samen een dagje - of twee! - op uit. Met deze leuke uitjes wordt de meivakantie een feestje!

Reis rond in Madurodam

DEN HAAG - Paspoort op zak? Dan ben je klaar voor een reis door Nederland! Bezoek deze meivakantie zoveel mogelijk bestemmingen in Madurodam en zet zelf stempels in een speciaal paspoort. In het familiepark valt van alles te zien en te doen. Speel met de interactieve miniaturen, laad containers in de Rotterdamse haven en zorg ervoor dat Nederland niet overstroomt. Stap in de nieuwste attractie The Flying Dutchman en maak een unieke vlucht over Nederland. Suis over de Amsterdamse grachten, duik in de meesterwerken van Escher en dompel je onder in de muzikale wereld van de Nederlandse dj's. Ready for take-off!

Tip: bekijk alle dagjes uit met korting op DagjeWeg.NL Tickets!

Help het spookje van De Haar

HAARZUILENS - Wonne, het spookje van Kasteel de Haar, is na vier eeuwen zonder haar vriendje Dirk behoorlijk eenzaam en wil graag een vriendje vinden. Help het spookje op zoek naar vriendschap en verken het indrukwekkende kasteel met een toffe escaperoute. De route is geschikt voor alle leeftijden - er zijn twee versies gemaakt, voor kinderen onder de acht jaar en daarboven. Extra leuk deze meivakantie: je kunt ook het Chatelet bezoeken, want normaal gesproken gesloten is voor publiek. Hier volgen kinderen de speurtocht ‘Het verdwenen diamanten collier' en komen al speurend in alle vertrekken. Bekijk hier wat er nog meer te doen is in Kasteel de Haar deze meivakantie.

Op zoek naar watermonsters

ARNHEM - Bij het Nederlands Watermuseum ontwaken de watermonsters uit een winterslaap. En nee, dat is niet eng, want deze watermonstertjes zijn maar heel klein! Neem een schepnetje mee en vang ze in de Jansbeek naast het museum. Met behulp van een loeppotje en een zoekkaart kun je de gevonden waterbeestjes eens goed bekijken. Welke soorten heb je gevangen? Deze activiteit is leuk voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en kost € 1,50. Je kunt elke dag in de meivakantie meedoen. En natuurlijk duik je ook het museum zelf in voor alle leuke activiteiten over water.

Profiteer van 35% korting op tickets voor het Nederlands Watermuseum. Boek snel op DagjeWeg.NL Tickets!

Bijzondere dieren spotten in ZooParc

OVERLOON - Ga op expeditie in ZooParc Overloon en spot alle bijzondere dieren. Bij de gastenservice krijg je deze meivakantie een gratis speurtocht, die een bezoek nog leuker, leerzamer en spannender maakt. In het vorig jaar geopende themagebied Madidi ga je op reis door Zuid-Amerika en kun je een paar nieuwe en bijzondere diersoorten tegenkomen. Weet jij de luiaard en de tamandua te vinden? En zie je ook de brilkaaimannen? In ZooParc Overloon reis je van het ene werelddeel naar het andere en sta je de ene keer tussen de pinguïns en dan weer bij de maki's. Een avontuurlijk dagje uit!

Kinderrondleidingen op de Domtoren

UTRECHT - Beklim de hoogste middeleeuwse toren van Nederland en geniet van een prachtig uitzicht over Utrecht vanaf de Domtoren. In de meivakantie staan er speciale kinderrondleidingen op het programma voor kids van vier tot en met tien jaar. De rondleiding voert je helemaal naar boven en duurt ongeveer vijf kwartier. Ben je klaar voor een stevige klim? De Domtoren heeft maar liefst 495 treden! Een mooie uitdaging voor het hele gezin. Onderweg vertelt een gids van alles over de bijzondere plekken in de toren en eenmaal boven op 100 meter hoogte is het uitzicht prachtig.

Nieuwe achtbaan in Julianatoren

APELDOORN - Kinderpretpark Julianatoren gaat weer open en hoe! Het park opent dit seizoen met een splinternieuwe attractie: de Texas Twister. In deze achtbaan maak je een wilde rit over de prairie van Texas en kijk je uit op Mount Muismore. Tijdens de rit draaien de wagentjes waar je in zit ook nog eens rond, dat maakt het nog spannender! Toch iets te spannend? Kies dan gewoon een van de andere gave attracties in het park. Er zijn meer dan zestig attracties, leuk voor kinderen van twee tot tien jaar. En dan zijn er ook nog de shows met Jul & Julia, waar je in de meivakantie de hele dag door van kunt genieten.

Bouw een boot in Het Scheepvaartmuseum

AMSTERDAM - Welkom aan boord van Het Scheepvaartmuseum! Een plek vol avonturen en spannende verhalen van stoere zeebonken en matrozen. Hier bewonder je onder andere het reusachtige VOC-schip de 'Amsterdam' en meer interessante schepen. Gaaf! Een dagje uit naar dit spectaculaire museum in onze hoofdstad is superleuk voor het hele gezin. En in de meivakantie is het eigenlijk nog leuker, want dan kun je samen blokkenbootjes bouwen op het Plein en het museum verkennen met een gratis kijktocht of de junior audiotour. Voor kleuters is er een speciaal programma waarin ze een klein bemanningslid helpen met heimwee aan boord. klim samen met de reddende heimwee-dokters aan boord en kijk wat er aan de hand is. Tip: profiteer van de aanbieding op DagjeWeg.NL Tickets en bestel tickets met 40% korting voor Het Scheepvaartmuseum.

Dagje uit in de meivakantie

Foto 2. Beklim je alle 495 van de Domtoren? Ga mee met de kinderrondleiding in de meivakantie. Foto: Domtoren
Foto 3. Test de nieuwe achtbaan in Kinderpretpark Julianatoren. Foto: Kinderpretpark Julianatoren

Laatst gewijzigd: 2022-10-04 10:52:36 · Gepubliceerd: 22 april 2022 - 1860