Uitstapjes vlakbij Museum Wierdenland

Luchtwachttoren 7O1 Warfhuizen

warfhuizen, Groningen (4.39km)  -  Ga terug naar de Koude Oorlog en speur de lucht af, op zoek naar vliegbewegingen van de vijand.

gesloten, open van  17 april t/m 31 oktober, van 14:00 uur tot 16:00 uur 

Luchtwachttoren 701

warfhuizen, Groningen (4.41km)  -  Ontdek de overgebleven Luchtwachttoren 701 uit de Koude Oorlog in Warfhuizen en beleef spannende avonturen in deze historische toren onder begeleiding van een gids.

gesloten, open van  1 april t/m 31 oktober, van 14:00 uur tot 16:00 uur 

Weergaloos klimparcours voor de hele familie

wehe-den-hoorn, Groningen (4.45km)  -  Klim over bruggen en touwen en bedwing 45 bruggen en meer dan 300 meter zipline in het indoor klimpark van Adventurepark Waddenfun met de hele familie! Speciaal: je kunt hier zelfs in het donker klimmen!

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, donderdag 

Zwembad De Hoge Vier

winsum, Groningen (5.28km)  -  De Hoge Vier is een verwarmd openluchtzwembad met twee aparte baden. Het bad beschikt ook over een familieglijbaan, een zonneweide en diverse terrassen.

gesloten, open van  23 april t/m 1 september, van 07:00 uur tot 20:15 uur 

Koffie, gebak en kanovaren bij Marenland Recreatie

winsum, Groningen (5.34km)  -  Naast een kano of fluisterboot huren, kunnen gasten ook overnachten bij Marenland Recreatie. In een eigen tent, trekkershut of in het bedsteelogement.

gesloten, open van  1 april t/m 1 oktober, van 10:00 uur tot 18:00 uur 

Zwembad Electra

lauwerzijl, Groningen (5.88km)  -  Zwembad Electra is een openluchtzwembad in het Groningse Lauwerzijl. Zomers is het bad open voor zwemlessen, van het gewone ABC-diploma tot survivalzwemmen en snorkelen. Natuurlijk kun je er ook vrij zwemmen.

gesloten, open van  1 mei t/m 3 september, van 09:00 uur tot 19:30 uur 

Boerengolf op Zuiderham

aduard, Groningen (6.26km)  -  Speel een potje boerengolf op de Groningse boerderij Zuiderham. Op dit melkveebedrijf speel je deze leuke sport tussen de koeien.

geopend op afspraak of bel +31 (0)50 40 32 004 

Kaarsenmakerij Wilhelmus

eenrum, Groningen (6.45km)  -  Maak de mooiste en creatiefste kaarsen bij Kaarsenmakerij Wilhelmus. Klaar? Neem ze mee naar huis en geniet daar van het gezellige kaarslicht.

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

Abrahams Mosterdmakerij en Restaurant

eenrum, Groningen (6.5km)  -  Altijd al willen weten waar Abraham de mosterd haalt? Ontdek het in Abrahams Mosterdmakerij en Restaurant! Die vers bereide mosterd moet natuurlijk ook even geproefd worden.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Molen De Lelie

eenrum, Groningen (6.5km)  -  De wieken draaien erop los! Maar wie weet hoe? Ontdek het zelf tijdens een rondleiding bij Molen De Lelie en geniet van zelfgebakken koekjes.

gesloten, open van  1 mei t/m 1 oktober, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

Kwekerij en siertuin De Kleine Plantage

eenrum, Groningen (6.67km)  -  Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum bestaat sinds 1986 en is een kleinschalige kwekerij met tuinen, gelegen op een terrein van 1,2 hectare.

gesloten, open van  16 maart t/m 30 juni, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

DoeZoo Insektenwereld

leens, Groningen (6.75km)  -  Kruip in de huid van insecten en leer hoe belangrijk deze diertjes zijn. Een leerzaam en betaalbaar uitstapje, geschikt voor kinderen.

elke dag geopend 

Museum Landgoed Verhildersum

leens, Groningen (6.8km)  -  Museum Landgoed Verhildersum is gebouwd in de veertiende eeuw en dient nu als museum. De Borg - het kasteel van de landadel - vormt het hart van het landgoed. Daaromheen liggen de mooie tuinen en daar weer omheen de landerijen met de opgehoogde...

gesloten, open van  1 april t/m 31 oktober, van 10:30 uur tot 17:00 uur 

De Theefabriek

houwerzijl, Groningen (7.34km)  -  Theeleuten opgelet! In De Theefabriek in Houwerzijl vindt je alles wat je hartje begeert. Het museum, de theeschenkerij en de geurige theewinkel laten je opgaan in de geuren, kleuren en smaken van thee.

open op zondag en zaterdag - soms geopend op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Kartclub Ulrum

ulrum, Groningen (8.82km)  -  Op Kartclub Ulrum waant iedereen zich heel even een echte coureur! Deze kleinschalige kartbaan is ideaal voor een gezellig groepsuitje.

in het weekend geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Museum Wierdenland