1

Uitstapjes vlakbij Scherjon's Klompenmakerij

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

burgum, Friesland (1.5km)  -  Loop langs kleine akkers omzoomd door houtwallen en elzensingels. Over de oude halepaden, verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf snel ergens te komen. Langs leuke Friese plaatsjes en door het Nationaal Park de Alde Feanen.

De Schierstins

veenwouden, Friesland (2.41km)  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

Aventoer indoor- en outdoorpark

burgum, Friesland (3.5km)  -  Aventoer in Burgum laat de harten van avonturiers sneller kloppen; met speelplezier binnen en buiten! Met bewegende stoelen en spannende special effects is de 7D-bioscoop een echt filmavontuur. Of klauter door het klimpark en tokkel van grote hoogte.

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (3.6km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

Park Vijversburg

tytsjerk, Friesland (6.2km)  -  Park Groot Vijversburg ligt in Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden. Het is een historisch park met bomen van meer dan honderd jaar oud. In het park worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tussen de bomen ligt het landhuis Villa Vijversburg.

Museum De Sûkerei

damwoude, Friesland (8.25km)  -  Kleine woningen op de zandgronden van de Friese Wouden. Vroeger was dit een alledaags gezicht, tegenwoordig zie je het niet vaak meer. Museum De Sûkerei houdt de herinnering levend.

Fogelsangh State

veenklooster, Friesland (8.81km)  -  Fogelsangh State is een museum, maar wordt ook nog steeds bewoond. Prachtige kamers voeren je terug in de tijd en laten de luxe van de geschiedenis zien.

Skûtsjemuseum Earnewâld

eernewoude, Friesland (9.84km)  -  Duik in het leven van de vroegere zeilschippers. Het Skûtsjemuseum Earnewâld laat alles zien over skûtsjes en het vroegere vissersleven. Spring maar aan boord en vaar een stukje met een skûtsje.

Rondvaardij Princenhof

eernewoude, Friesland (9.87km)  -  Vertrek vanuit Eernewoude voor een rondvaart over de Friese meren. Kies uit een middag- of dagtocht of een moonlightcruise. De boot kan ook worden afgehuurd voor een varend feest.

Annage Skutsjesilen

earnewâld, Friesland (9.99km)  -  Bij Annage kan je vergaderen, skûtsjesilen en vele andere fantastische bedrijfsuitjes beleven in de groenste locatie aan het water van Friesland!

De Kruidhof - Botanische tuin

buitenpost, Friesland (10.06km)  -  In de grootste kruidentuin van Nederland bloeien meer dan tweeduizend plantensoorten per jaar. De Kruidhof is indrukwekkend, met zeventien thematuinen en de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

IJstijdenmuseum

buitenpost, Friesland (10.11km)  -  Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Scherjon's Klompenmakerij