Uitstapjes vlakbij Congrescentrum Papendal

Pitch&Putt Golf Papendal

arnhem, Gelderland  -  De eerste Pitch&Putt-baan van Nederland ligt in het Gelderse Arnhem, bij het sportcentrum Papendal.

elke dag geopend 

De Nieuwe Belevenis: theater voor mensen met een beperking

arnhem, Gelderland (2.39km)  -  Op reis door de jungle of de lucht in met een luchtballon: de belevingstheaters van De Nieuwe Belevenis bieden mensen met een beperking een belevenis vol inspiratie.

open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

Beleef de ondergrondse Airborne Experience

oosterbeek, Gelderland (2.58km)  -  Beleef Operation Market Garden zelf in het Airborne Museum en vier de vrijheid! Bezoekers van dit mooie museum beleven de Slag om Arnhem alsof ze er zelf bij zijn.

elke dag geopend 

De Oude Herbergh

oosterbeek, Gelderland (2.58km)  -  De Oude Herbergh is een sfeervol pannenkoekenrestaurant en B&B aan de rand van Oosterbeek. Het centrum en de prachtige Nederrijn liggen op loopafstand.

's maandags gesloten 

Historisch Museum Wolfheze

wolfheze, Gelderland (2.69km)  -  Historisch Museum Wolfheze vertelt het verhaal van de psychiatrie in de laatste 100 jaar. Het museum heeft een collectie van historische gebruiksvoorwerpen die in de psychiatrie gebruikt werden.

open op woensdag 

Filmhuis Oosterbeek

oosterbeek, Gelderland (3.1km)  -  Geniet van leuke films met een klein gezelschap. Bij Filmhuis Oosterbeek staan goede films, gezelligheid en interactie met het publiek centraal.

open op zondag en vrijdag 

Wandelen en exposities in Tuin de Lage Oorsprong

oosterbeek, Gelderland (3.27km)  -  Een bezoek aan Landgoed De Lage Oorsprong is een uitje voor het hele gezin. Genieten rond de mooie tuinen en vijvers.

vandaag nog gesloten, geopend 10 april t/m 28 september, van 13:00 uur tot 17:00 uur 

De Zomp - Heemtuin

oosterbeek, Gelderland (3.42km)  -  Heemtuin De Zomp maakt bezoekers bekend met meer dan 170 plantensoorten. Wie goed kijkt, merkt ook de prachtige vogels op.

geopend, elke dag geopend 

Edese Schaapskudden

ede, Gelderland (3.45km)  -  In Ede zijn twee schaapskooien nog steeds in gebruik. De Stichting Edese Schaapskudde houdt de schaapskooien in stand. Kom gerust eens langs en maak een praatje met de schaapherders.

elke dag geopend 

Ginkelse Heide

ede, Gelderland (3.45km)  -  De Ginkelse Heide in de gemeente Ede is een prachtig heidegebied, afgewisseld met bos. Er graast een schaapskudde en er zijn vaak vliegeraars te vinden.

elke dag geopend 

't Pannekoekhuis Schaarsbergen

arnhem, Gelderland (3.53km)  -  In het nostalgische 't Pannekoekhuis, gevestigd in een oude boerderij, worden al sinds 1985 pannenkoeken gebakken. Ideaal ter afsluiting van een dagje uit in één van de attracties vlakbij: het Nederlands Openluchtmuseum, Burgers' Zoo en De Hoge...

's maandags gesloten 

Kwekerij en tuin De Boschhoeve

wolfheze, Gelderland (3.56km)  -  De privétuinen van kwekerij De Boschhoeve zijn een bezoek meer dan waard. Maak een wandeling, koop leuke vintage spulletjes in het winkeltje, of geniet in de theeschenkerij van de befaamde Boschhoeve-thee.

geopend, open op vrijdag en zaterdag 

Oude Kerk Oosterbeek

oosterbeek, Gelderland (3.71km)  -  De Oude Kerk Oosterbeek is duizend jaar oud en is daarmee een van de oudste kerken van Nederland. Na het geweld van het laatste oorlogsjaar werd ontdekt dat de kerk veel ouder was dan gedacht.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 1 oktober, van 13:00 uur tot 16:00 uur 

Arnhems Oorlogsmuseum

schaarsbergen, Gelderland (3.76km)  -  Alles over de Tweede Wereldoorlog in en rondom Arnhem vind je in het Arnhems Oorlogsmuseum.

geopend, 's maandags gesloten 

Arnhems Oorlogsmuseum 40-45

arnhem, Gelderland (3.76km)  -  Ga terug in de tijd bij Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 en ontdek hoe het leven in de oorlog was. Het museum bestaat geheel uit schenkingen.

's maandags gesloten 

Natuurgebied Planken Wambuis

otterlo, Gelderland (3.82km)  -  Ontdek de enorme variatie aan natuur in natuurgebied Planken Wambuis. De paden voeren je langs grote stukken heide, heerlijk rustige bossen en zandverstuivingen. Tussen al deze prachtige natuur spot je misschien ook nog een aantal wilde dieren.

elke dag geopend 

Pannenkoekenhuis Den Strooper

arnhem, Gelderland (3.94km)  -  Bij Pannenkoekenhuis Den Strooper geniet je van ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Door de overkapping en de warmtelampen kan je zelfs als het minder mooi weer is je pannenkoek op het terras verorberen.

open op zondag, maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Meer dan 700 fietsen in het Mountainbike Museum

arnhem, Gelderland (4.19km)  -  In het Mountainbike Museum vind je meer dan zevenhonderd fietsen van honderdzestig verschillende merken. Deze tempel kunnen echte mountainbikers niet overslaan.

lang weekend (vr za zo) 

Workshop Knippen voor Vriendinnen

oosterbeek, Gelderland (4.39km)  -  Leer in een dagdeel de basistechnieken van het knippen. Tijdens de gezellige workshops van Cindy Dupiré leert iedereen de fijne kneepjes van het kappersvak.

elke dag geopend 

Prison Experience in de Koepelgevangenis Arnhem

arnhem, Gelderland (4.7km)  -  Altijd al eens willen weten hoe het is om in de gevangenis te zitten, maar niet zo'n boefje? Bezoek dan de Arnhemse Koepelgevangenis voor een echte 'Prison Experience'.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Congrescentrum Papendal