1

Maritiem Festival in Rotterdam




Maritiem Festival in Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Het Maritiem Museum Rotterdam sluit de zomer bruisend af met het Maritiem Festival (27 augustus t/m 4 september). In de weekenden is er een vol programma voor jong en oud en liggen de schepen in de Maritiem Museum Haven boord aan boord. De havenkranen komen in actie en met vrolijke optredens en workshops zwieren we de zomer uit! Kaarten zijn al verkrijgbaar via de website van het museum.

Kom kijken naar het optreden van trapeze-artiesten in de havenkranen en geniet van zeemansliederen. In de weekenden is er van alles te doen, speciaal ook voor families met kinderen. Op het kidsplein direct naast het museumgebouw kunnen bezoekers met een ticket meedoen aan workshops, zoals zeilen beschilderen, en varen met modelbootjes. Ook is er een interactief klaslokaal bij het terras van ijssalon Loeve, waar van alles te beleven is. In het Paviljoen doen bezoekers mee met workshops smeden of houten bootjes bouwen. Zowel de museumschepen als de vele gastschepen zijn open voor publiek, van bijzondere zeilschepen tot stoere stoomsleepboten.

Stap aan boord voor een rondvaart door het Maritiem District of op de Nieuwe Maas. Doe mee met een van de clinics sloeproeien in de St Ayles skiff, een snelgroeiende klasse. Of draag een steentje bij aan een schonere haven en kom plastic vissen met Green Kayak of Plastic Whale.

Ook wordt de app Waterwalks tijdens het Maritiem Festival bij het brede publiek geïntroduceerd. Met deze app kan iedereen meebouwen aan een informatieve kaart van de oevers van de Maas, en informatie toevoegen over schepen, architectuur en natuur.

 Bezoek www.maritiemmuseum.nl