1

Pleinbioscoop Rotterdam




Pleinbioscoop Rotterdam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

De grootste openluchtbioscoop van Europa.

De Pleinbioscoop Rotterdam is terug in het Museumpark! Het terrein van de Pleinbioscoop is iedere avond geopend vanaf 19.00 uur. Vooraf aan de film ben je welkom voor een hapje en drankje bij een van de typisch Rotterdamse cateraars. Op diverse avonden treden er vanaf 19.00 uur leuke Rotterdamse bandjes op. Ook kan je vooraf aan de hoofdfilm in de ContainerCinema van Kriterion een programma van korte films bekijken. De hoofdfilm start iedere avond om 21.30 uur.

Helaas zijn ook aan de Pleinbioscoop de bezuinigingen niet voorbij gegaan. Daardoor kunnen de deuren alleen open blijven door entree te vragen. Per avond betaal je € 3,00. Met een 12-rittenkaart voor € 20,00 bezoek je de Pleinbios 12 keer (één 12-rittenkaart mag door maximaal twee personen worden gebruikt). De huur voor een stoel blijft gewoon € 1,00. Natuurlijk kun je ook je eigen stoel of bank meenemen.

En Plein Public
Nieuw in het programma is de korte film-competitie: En Plein Public. Net als eerdere jaren biedt de Pleinbioscoop Rotterdam filmmakers de mogelijkheid om hun werk op het grote scherm van de Pleinbioscoop te vertonen aan een groot publiek. Nieuw daarbij is de korte film-competitie En Plein Public met een hoofdprijs van 1000 euro. Filmmakers, kunstenaars en andere creatieve geesten worden opgeroepen om hun werk op te sturen. De selectiecriteria voor inzending zijn breed: korte fictiefilms en documentaires, maar ook kunstfilms, muziek- en dansfilms kunnen worden ingezonden. Curator Erwin Houtenbrink zal uit het toegezonden werk een selectie maken voor deze filmcompetitie die tijdens de Pleinbioscoop wordt vertoond. Een professionele jury wijst de winnaar aan die op zondag 1 september tijdens de laatste avond van de Pleinbioscoop bekend wordt gemaakt.

 Bezoek www.rotterdamsuitburo.nl

Pleinbioscoop Rotterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.