Bouwwereld




Bouwwereld

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Vanaf 1 juli t/m 27 november 2011 kun je in Villa Zebra terecht in een nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In Bouwwereld wordt alleen gebruik gemaakt van materialen die zijn gevonden in fabrieken, bedrijven en winkels. Dat is erg bijzonder! Want meestal blijven dit soort spullen ongebruikt of worden ze weggegooid. Samen met 2012 Architecten heeft Villa Zebra een manier ontwikkeld waarop kinderen met de materialen kunnen bouwen.

De tentoonstelling Bouwwereld bestaat uit zes bouwplaatsen. Kinderen kunnen bouwen met kartonnen kokers, knuffels, tapijt, cd-doosjes, koperdraad en boeken. Ter inspiratie maakten zes kunstenaars met deze materialen prikkelende kunstwerken. Maar ook foto’s van bouwwerken gemaakt vanuit hergebruik gedachte, brengen kinderen op interessante ideeën om zelf aan de slag te gaan.

Op woensdag, zaterdag en zondag (en in de zomervakantie alle dagen) kunnen kinderen na een bezoek aan de tentoonstelling de workshop ‘Hangend Huis’ volgen. In de workshop vragen kinderen zich af wat er handig is aan een hangend huis. Hoe kom je van kamer tot kamer: met een touwbrug of een trampoline? De workshop is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en duurt ongeveer 1,5 uur.

 Bezoek www.villazebra.nl

Bouwwereld
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.