belgie

Belgie Culturele uitjes (223)

Belfort - Brugge

BRUGGE, BELGIë - Je ziet de toren van Belfort niet makkelijk over het hoofd. Hij steekt hoog boven de Lakenhal en de Markt van Brugge uit, dus het is een prachtig uitzichtpunt. Beklim deze toren zelf!

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 12,00

kinderen vanaf € 10,00

peuters gratis

Timmermans-Opsomerhuis

LIER, - Het Timmermans-Opsomermuseum bezit een collectie van verschillende kunstenaars die hebben bijgedragen aan de culturele uitstraling van Lier.

vandaag nog gesloten, geopend

volwassenen vanaf € 4,00

kinderen gratis

Sint Baafskathedraal

GENT, BELGIë - De Sint Baafskathedraal in Gent bewaart een groot kunstwerk, namelijk "Het Lam Gods" van de gebroeders Eyck. Bewonder de kathedraal en de kapel met het bijzondere drieluik.

elke dag geopend

entree vanaf € 4,00

Rondvaart in Gent - Rederij de Gentenaer

GENT, BELGIë - Een boottocht door de Gentse binnenstad? Rederij de Gentenaer maakt het mogelijk. Informeer ook eens naar de aantrekkelijke dagarrangementen.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 7,50

kinderen vanaf € 4,50

peuters gratis

Begijnhofmuseum

TURNHOUT, BELGIë - Ontmoet de begijnen in onder meer originele meubels, schilderijen en sacrale voorwerpen in het Begijnhofmuseum.

's maandags gesloten

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen gratis

Museum van de Famenne

MARCHE-EN-FAMENNE, - Snuif de geur van de geschiedenis op in het Museum van de Famenne. Hier vind je kunst van de prehistorie tot de moderne tijd.

's maandags gesloten

entree vanaf € 3,00

peuters gratis

Abdijtoren Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN, BELGIë - De 65 meter hoge abdijtoren van Sint-Truiden is een massief stuk historie. Wie wil kan de toren met 196 trappen beklimmen en genieten van het uitzicht.

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 4,00

kinderen gratis

ADAM: Art & Design Atomium Museum

BRUSSEL, - Plastic, je kunt er van alles van maken! Maar deze bijzondere collectie van plastic voorwerpen zie je niet elke dag... Plastic bedden, plastic cactussen. Wat vind jij: kitsch of kunst? Stap binnen in het ADAM en ontdek het zelf!

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 10,00

kinderen vanaf € 8,00

peuters gratis

Van de redactie