Bezegel de liefde op een unieke locatie

Stap in het huwelijksbootje of trouw tussen de tijgers

Ouwehands Dierenpark Rhenen   Nieuws door
Foto 1. Trouwen tussen de fladderende vlinders? Het kan bij de Orchideeën Hoeve! Foto: Orchideeën Hoeve.

21 augustus 2017 Opmerkelijk Landelijk Heerlijk is het om een trouwdag te plannen. Op zoek naar de perfecte bruidsjurk, een heerlijk menu samenstellen, brainstormen over ludieke bedankjes en op zoek gaan naar de juiste locatie natuurlijk! Voor de aanstaande bruidsparen staan hier de mooiste en meest bijzondere trouwlocaties op een rij. Veel zwijmelplezier toegewenst!

Trouw op een eilandje

Het is soms even zoeken naar de juiste trouwlocatie, want het moet niet alleen maar leuk of mooi zijn. De overheid moet de plek ook officieel erkennen! Dat gedoe is afgelopen. Op het eiland Texel, ten minste. Bruidsparen mogen sinds 1 januari 2012 overal op het eiland trouwen. Het hele grondgebied van het eiland is namelijk benoemd tot 'huis der gemeente'. Struin het eiland af naar de mooiste plekjes en wordt hier man en vrouw. Wat dacht je van de zeehondenopvang Ecomare of in de stijl van de Gouden Eeuw bij het Maritiem & Jutters Museum? Of zoek de rust op van de duinen en de pittoreske dorpjes. Alles is mogelijk!

Kanonschoten na het ja-woord

Hijs de zeilen en neem een duik terug in de tijd van de VOC. De Bataviawerf is een historische plek met allure waar tortelduifjes de liefde kunnen bezegelen. Trouwen kan in de kapiteinshut of in de commandeurskamer met een prachtig uitzicht over het Markermeer. De ruimtes zijn geschikt voor intieme bruiloften van 20 tot 40 personen. Ergens anders trouwen, maar wel een fotoreportage op de werf? Dat kan! En voor de kinderen is er een leuke speurtocht, zodat het getrouwde stel in alle rust kan genieten van vrienden en familie. Direct na het ja-woord vuren de kanonniers een kanonschot af: "Gefeliciteerd!"

Tropische trouwerij

De Orchideeënhoeve is een indrukwekkend paradijs, waar een bruiloft wel heel tropisch wordt. Geur en kleur geven hier aan een trouwdag een extra bijzonder tintje. Een schattig trouwkapelletje te midden van prachtige bloemen, kabbelende beekjes, steile rotswanden en duizend fladderende vlinders. Kan het nog mooier? Na het ja-woord laten man en vrouw een vlinder los. Geniet daarna op het cocktailterras van heerlijke drankjes en een uitgebreid diner of buffet. De Orchideeënhoeve is ook de perfecte plek voor mooie foto's. Zoveel bloemen en vlinders: dan kan een foto niet mislukken. Een paradijselijke trouwerij? De Orchideeënhoeve maakt het mogelijk.

Trouwen op het water

Een gezellig vaartochtje door de grachten van Amsterdam met de boten van Blue Boat Company is al een leuk uitje. Maar helemaal bijzonder is elkaar het ja-woord geven, terwijl schattige Amsterdamse grachtenpandjes aan je voorbij trekken. Met de wijk Oud-Zuid op de achtergrond wordt de mooiste dag van een mensenleven alleen maar mooier. Stap in het huwelijksbootje en geniet van Amsterdam!

Een bruiloft op 96 meter hoogte

Hoog boven de havenstad Rotterdam heeft ontwerper Jan des Bouvrie van Euromast een unieke trouwlocatie gemaakt met veel hout en lichte kleuren. Op 96 meter hoogte geniet het gelukkige stel van een prachtig uitzicht en van elkaar. Champagne, oesters, kaas en port maken deze dag tot een luxe festijn om nooit te vergeten. Na een hapje en een drankje is het ook mogelijk om het nog een beetje hogerop te zoeken en het indrukwekkende uitzicht op 185 meter te ontdekken. Sluit deze dag goed af met Euroscoop Exclusief. Dan is de Euromast voor eventjes alleen toegankelijk voor het 'just married couple'.

Trouwen op Kasteel de Haar

Maak van een trouwdag een echt sprookje door te trouwen in de tuin of in de kapel van Kasteel de Haar. De tuin biedt verschillende mogelijkheden. Tijdens 'L'amour ou grand canal' wandelen man en vrouw langs de vijver naar de huwelijkslocatie en alle gasten kijken langs de waterkant toe. Bij 'Bruiloft onder de oude boom' is het in de schaduw van de reusachtige, oude kastanjeboom met een kleine groep gasten genieten van een intieme ceremonie. Een liefhebber van rozen? Bij 'Romantiek in de Rozentuin' staat de ambtenaar van de burgerlijke stand tussen de weelderige rozen te wachten in de prachtige historische rozentuin. Voor één dag prins en prinses bij Kasteel de Haar.

Trouwen tussen de tijgers

Een brul van de tijgers, gespetter van de ijsberen en dan: "Ja, ik wil". Het lijkt een fragment uit de film Tarzan en Jane, maar ook in Nederland kan deze jungledroom waarheid worden. Ouwehands Dierenpark Rhenen is niet alleen leuk voor een dagje uit, het park biedt ook perfecte mogelijkheden voor een unieke trouwdag. Verschillende locaties maken de sfeer compleet. Neem bijvoorbeeld de Africa Lodge, met op de achtergrond olifanten, zebra's en Afrikaanse muurschilderingen. Terwijl het getrouwde stel prachtige foto's maakt op de mooiste plekjes in het park, genieten de gasten van een rondleiding met een gids. Een prachtige bruidstaart met zebrastrepen maken deze onvergetelijke dag af.

Trouw tussen de tropische planten en bomen

Gouden regens, blauwe jadebloemen, tropische planten, bananenbomen en eeuwenoude bomen. Als er één plek idyllisch en romantisch is, is het wel Hortus botanicus Leiden. En als je nog niet verliefd was dan word je het hier wel! Lees onze reportage over Hortus botanicus Leiden.

Nog meer leuke trouwlocatiesMet deze unieke locaties wordt de trouwdag een dag om nooit te vergeten. Bekijk nog meer originele bruiloftsideeën op de trouwpagina van DagjeWeg.NL. Wat is jouw favoriete trouwlocatie?
Foto 2. Deze foto zegt het helemaal: wie wil er nu niet trouwen met dit uitzicht? Foto: Euromast Rotterdam.
Foto 3. Een prachtige trouwlocatie: Hortus Botanicus Leiden. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 17:06:45 · Gepubliceerd: 2010-03-02 14:15:04 - 11743